Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo som sa napozeral a nasmial na tomto obľúbenom filme. Najlepší je Donald Sutherland nie len so svojimi cool okuliarmi ale aj pri čítaní písmen pri vyšetrení. Sú filmy, ktoré môžete vidieť stokrát dookola a rovnako sa zahľadíte a toto je ten prípad. Kto by to bol povedal, že Clint Eastwood dokáže hereckých dôchodcov povýšiť na sympaťákov prvej triedy, ktorí strčia do vrecka novodobých akčných hrdinov. Veľmi príjemný, vtipný a dobre natočený film s dojímavým koncom, ako inak. Fajn oddychovka s pekným koncom a hudbou. Ďakujeme Clint. Skvelé dielo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Čas běží a já jen stárnu. Dobrodružný sci-fi snímek o čtyřech pilotech, kterým bylo v mládí odepřeno podívat se do vesmíru. Nyní je však vláda povolá zpět do akce, protože jen oni dokážou opravit starý, ruský satelit, který se nezadržitelně blíží k Zemi. V jeho nitru je ukryto veliké tajemství. Zajímavý snímek se spoustou skvělých hlášek, které trousí staří matadoři během výcviku. První polovina filmu je velmi vtipná (rvačka Jones - Eastwood, je zlatý hřeb filmu), druhá - která se odehrává ve vesmíru - už je mnohem vážnější. Film jako celek se mi moc líbil a vysoké hodnocení si zaslouží. Oddychovka jako stvořená a Clint herecky i režijně na jedničku! P.S. Jediný film, kde mi vyloženě nevadí Marcia Gay Harden. Asi ji Clint hodně kro(u)til. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle názvu by se dalo očekávat, že půjde o nějaké divoké sci-fi z budoucnosti, ale není to mu tak. Stejně tak není ani Země ohrožena nějakým meteoritem. Nejde ani o postapokalyptickou vizi světa. Tak co to tedy je? Výborný film, kde se parta bývalých astronautů chytí poslední příležitosti, která jim byla nabídnuta. Není ji možné odmítnout. Nehledejte ve filmu žádné poselství a ani návod jak přežít stáři, o tom totiž není. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Clinte, Clinte, kdyby ti ta stařecká demence neosekala smysl pro soudnost a valil si to celou dobu jen po asfaltu parodie pod heslem : Senior klub si dělá prdel z Armagedonu, tak by to byla sranda a pětihvězdičková zábava od začátku do konce. Takhle se z docela legračního Babího léta v první třetině opět stala velmi podprůměrná vesmírná záchranná akce protkaná takovýma hovadinama, že už mě ani moje slabost po Jonese neuchránila od usínání nudou. Nicméně začátek a výcvik astronautů mě vážně bavil. Sice nechápu, proč se Clintově výrazu, který vypadá jako po vpichu neurotoxinu, říká herecké umění a charisma, když ho není schopný změnit, ať už se baví o šukání, rakovině nebo konstrukční závadě ruského satelitu,..ale v takhle podprůměrném filmu asi stačí celou dobu v tlamě honit pedro a je to prostě pan herec. Mnohem víc mě bavil T.L.Jones a Sutherland, kteří si na rozdíl od Clinta nehrají na akční hrdiny i po smrti a dokázali touto fraškou proplout se sympatickou lehkostí. Nebýt toho zpackaného závěru, kdy Clint pateticky odvrací nukleární katastrofy, aby pak ještě skvěle odřídil raketoplán, jakoby 20let šéfoval borcům z Top gunu, byly by to moc pěkné 3+, takhle pouze 2a půl. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland a James Garner dokazují, že ještě nepatří do šrotu. Skvělé herecké výkony a perfektní humor, vás táhne celým filmem aniž by jste měli čas se nudit. Clint samozřejmě dokazuje, že je pořád machr a tak se mu taky kamera (kterou i sám směřoval) věnuje nejvíc, přesto jsem mnohem raději měl postavu Hawka v podání Tommy Lee Jonese. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • NASA pro natáčení beztížných scén nabídla zapůjčení letounu KC-135, stejné jako bylo použito při natáčení Apolla 13 (1995). Toto letadlo svým parabolickým letem dokáže vytvářet nulovou gravitaci. Režisér Clint Eastwood ho ale odmítl s tím, že by se v něm starším hercům hohlo udělat natolik nevolno, že by to mohlo ohrozit natáčení. (Chevees)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama