Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od Eastwooda jsem zvyklý na filmy s vážnou tématikou, ale překvapil mě filmem, který je pojat odlehčenější formou. Sice je to film z roku 2000, ale při jeho sledování jsem si fakt místy připadal, jako kdybych byl přesunutý do osmdesátých let. Zažíval jsem docela nostalgickou atmosféru a jsem za to velmi rád. Kdyby se režie ujmul někdo jiný než misrt ve svém oboru, tak by to mohlo dopadnout katastrofálně, ale Eastwood si to pohlídal a ke všemu nám dávkoval vtipné hlášky coby hlavní hrdina. Herecké obsazení je opravdu tím nejhlavnějším tahákem, byl to jeden z faktorů, proč jsem si tento film na zhlédnutí vybral. Nezapomenutelný český dabing našich předních dabérů tomu dal ještě něco víc, někdy jsem se mohl smíchy potrhat. I triky nebyly nejhorší, vesmírné sekvence mě opravdu zaujaly.Film trochu ztrácí, když přesedá z komedie na vážnost, ale takových momentů vyjma konce zde moc nenajdete. Po dlouhé době výborná odreagovačka. Někdo to člověk potřebuje. Za mě dávám 76 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Clint nezklamal a potěšil. Pohodovka, ve které nechyběla ani zábava, vtípky a legrácky, ani drama a napětí. Přechod od odlehčeného humoru a sebeparodie, ve které si čtverka starých pardálů ironicky utahuje ze sebe i žánrových schemat žánru, k vážnému dramatu, akci a emocím byl plynulý a nenásilný. Clint přitom občasným zážehem nadsázky udržoval nadhled první poloviny i v polovině druhé. K tomu skvělý Tommy Lee Jones, vtipné dialogy, vydařené triky, Clintova režie, která mi vyloženě sedla. Proště i po letech naprostá spokojenost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekoľko starších kamarátov si namiesto posedenia pri pive nakrútilo oddychový film. Vákuum nie je cítiť iba vo vesmíre, ale aj v scenári s niekolkými klišé prvkami a dialógmi. Keďže je to oddychovka, tak sa to dá akceptovať. Od Eastwooda ale predsa len čakáme vždy niečo viac. Aj od ostatných hereckých veteránov, ktorí sa v ňom zišli. Hrajú síce dobre, ale chcelo to proste trochu lepší scenár. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Eastwood režíruje i hraje, to už je záruka, že to úplnej propadák nebude, ale tentokrát z toho neni ani žádnej zázrak. Ze začátku je film příjemě vtipnej a banda důchodců při svém dovádění při přípravě na start do vesmíru vytváři spoustu dobrejch situací při kterých se dá výborně bavit, jenže pak se film začne brát vážněji a ztrácí se veškerá vtipnost a na řadu přichází dojemný scény a trocha akčních prvků, ale na to už parta tvořená Eastwoodem, Tommy Lee Jonsem, Sutherlandem a Garnerem nemá a tak se ten konec musí už jen protrpět, ale i tak si myslim, že to neni špatnej snímek a po většinu doby se u něj dá dobře pobavit. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Málo doceněná komedie je variací na Eastwoodovo oblíbené téma-návrat z hlubin zapomnění, zjednání spravedlnosti a naplnění smyslu života. Zároveň si pohrává s myšlenkou stárnutí (lidí i jejich vynálezů). Závěrečný záběr, v němž kamera za doprovodu Sinatrova zpěvu (Fly Me To The Moon) najíždí na Zemi odrážející se v průzoru helmy Tommyho Lee Jonese, považuju za jedno z nejlepších a nejdojemnějších filmových zakončení. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)
  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama