Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

sud 

všechny recenze uživatele

...aneb Dědkové vracejí úder a Clint Eastwood na režisérské židli dokázal, že to ani na chvíli nepůsobí trapně. Přitom příběh není kdovíjak originální a soupis žánrových klišé rovněž není krátký. Když si k tomu připočtu čtyři sympaťáky v hlavních rolích (vlastně pět, i když James Cromwell dostal roli nesympaťáka), pár vtipných i silných scén a z každého filmového políčka sálající "eastwoodovštinu", nemohu dát míň, než 75%. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Clinte, Clinte, kdyby ti ta stařecká demence neosekala smysl pro soudnost a valil si to celou dobu jen po asfaltu parodie pod heslem : Senior klub si dělá prdel z Armagedonu, tak by to byla sranda a pětihvězdičková zábava od začátku do konce. Takhle se z docela legračního Babího léta v první třetině opět stala velmi podprůměrná vesmírná záchranná akce protkaná takovýma hovadinama, že už mě ani moje slabost po Jonese neuchránila od usínání nudou. Nicméně začátek a výcvik astronautů mě vážně bavil. Sice nechápu, proč se Clintově výrazu, který vypadá jako po vpichu neurotoxinu, říká herecké umění a charisma, když ho není schopný změnit, ať už se baví o šukání, rakovině nebo konstrukční závadě ruského satelitu,..ale v takhle podprůměrném filmu asi stačí celou dobu v tlamě honit pedro a je to prostě pan herec. Mnohem víc mě bavil T.L.Jones a Sutherland, kteří si na rozdíl od Clinta nehrají na akční hrdiny i po smrti a dokázali touto fraškou proplout se sympatickou lehkostí. Nebýt toho zpackaného závěru, kdy Clint pateticky odvrací nukleární katastrofy, aby pak ještě skvěle odřídil raketoplán, jakoby 20let šéfoval borcům z Top gunu, byly by to moc pěkné 3+, takhle pouze 2a půl. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Eastwood režíruje i hraje, to už je záruka, že to úplnej propadák nebude, ale tentokrát z toho neni ani žádnej zázrak. Ze začátku je film příjemě vtipnej a banda důchodců při svém dovádění při přípravě na start do vesmíru vytváři spoustu dobrejch situací při kterých se dá výborně bavit, jenže pak se film začne brát vážněji a ztrácí se veškerá vtipnost a na řadu přichází dojemný scény a trocha akčních prvků, ale na to už parta tvořená Eastwoodem, Tommy Lee Jonsem, Sutherlandem a Garnerem nemá a tak se ten konec musí už jen protrpět, ale i tak si myslim, že to neni špatnej snímek a po většinu doby se u něj dá dobře pobavit. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ivanovi Ivanovičovi Ivanovovi, zdatnému 125 kilový traktoristovi a vynikajúcemu hráčovi na balalajku hrozí, že nedostane dráždivú ememesku od svojej rovnako zdatnej polovičky, zlievačky vzácnych kovov Nadeždy. Putinov hlas z rádia oznamuje vyčkať kým vytiahne zo šopy staré Akáčko, že mu leží na srdci ivanova erekcia a vysiela posla dobrej vôle so žiadosťou o pomoc. Na žiadosť o pomoc odpovedá NASA: Národná Agentúra Seniorov a Alzheimeristov. Tá pre zmenu vysiela do vesmíru to najlepšie čo ešte žije. Putin tajne dúfa, že Alzheimeristi sa nekuknú ani doľava ani doprava a budú s prižmúrenými očami krútiť drôtiky. Nastal tu však problém so všetečnou hamurgerožrútskou povahou a zakorenenou potrebou sebaobetovania sa ihneď po vlasteneckom prejave... Klintovi to už na staré kolená začína pekne jebať a točí jednu sračku za druhou s tým istým morálnym posolstvom: I inkontinentné vykopávky s nohavicami po bradavky sú ešte ľudia, ktorý dokážu oškrieť lak na aute ak pred prechodom nepribrzdíte. Tešme sa, na budúce do vesmíru poletia a svet zachránia tehotné ženy, autisti alebo paraplegici chce to len v Holyúde vyvinúť silnejšiu lobby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekoľko starších kamarátov si namiesto posedenia pri pive nakrútilo oddychový film. Vákuum nie je cítiť iba vo vesmíre, ale aj v scenári s niekolkými klišé prvkami a dialógmi. Keďže je to oddychovka, tak sa to dá akceptovať. Od Eastwooda ale predsa len čakáme vždy niečo viac. Aj od ostatných hereckých veteránov, ktorí sa v ňom zišli. Hrajú síce dobre, ale chcelo to proste trochu lepší scenár. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)
  • Časové údaje, tedy parametry pádu ruské družice, absolutně nesedí. Sarah na poradě na začátku filmu informuje, že bez aktivního zásahu pronikne satelit do atmosféry Země (husté vrstvy atmosféry, kde se rozpadl raketoplán Columbia, začínají ve výšce cca 70 km nad povrchem) za 30–40 dní. Dr. Corvin později tento údaj potvrdí. Na návštěvě u Dr. Corvina Sarah předává tyto parametry: výška oběžné dráhy 1 500 km, rychlost pádu 8 000 m (8 km) za den a zrychluje se. Ať počítáme, jak počítáme, nevychází doba vstupu do atmosféry ani zdaleka na pouhých 30–40 dní (1500-70 km nad povrchem = 1 430 km; 1430:10=143 dní). Jinými slovy, aby satelit spadl z 1 500 km do 70 km, kde se začne rozpadat, musí urazit dráhu 1 430 km rychlostí 8 km/den (protože se rychlost pádu zvyšuje a pro jednoduchost počítejme 10 km/den). Potom 1430:10=143 dní, nikoliv 30–40 dní. Za 40 dní by se oběžná dráha snížila o cca 320–400 km na cca 1100–1200km, což by satelit nijak neohrozilo, když např. ISS obíhá jen ve 400 km. Na záchranu satelitu tedy mají aspoň 140 dní, nikoliv 30–40, jak je nesprávně uváděno. (pjotri)
  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno