Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vesmírné kovboje, kterým visí proklatě nízko vše kromě koltů, lze rozdělit na dvě hemisféry. Verbování spojené s výcvikem přichází skrze svou řevnivost s humorem (vládne Sutherland, který by sbalil odhazovací nádrž raketoplánu jen proto, že je ženského rodu) a poté přichází na řadu kosmoakce s krocením šestiraňáku made in CCCP, která se odmítá vyhnout klišé (je jasné, kdo si před sebevražednou misí zlomí svoji sirku) a vy se zapnutým autopilotem vnímání přemýšlíte, jak vedoucímu letů vysklít porcelánové zuby, aby mu šla snadněji vyrvat z tlamy ta žvýkačka. Obě poloviny spolu moc neladí, ale Sutherlandovu slepýši Jerrymu je to úplně jedno a pozval by je na ústřice.. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Možná to je kýčovitá limonáda, ale zábavná. Neotřepané gagy fungují s dramatem ve vesmíru naprosto skvěle (podobně jako v Armageddonu). Herce netřeba rozebírat, všichni jsou schopní a podávají standardní výkon. Celé dobrodružství má spád a nikde se zbytečně nezdržuje. Určitě to nepatří mezi nejlepší Clintova díla, ale své kvality to má. Je tu naštěstí upuštěno od nezdravého patriotismu a film si nehraje na to, co není. Vytknul bych snad jen poněkud odbytý osud T. L. Jonese. Jednohubka na nudný večer. Nic víc, nic míň. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Space Cowboys" považujem za jeden z najslabších titulov, ktoré režíroval hollywoodsky veterán Clint Eastwood. Jeho filmy mám rád, ale táto geriatrická hovadina ma teda fakt nebavila. Štyria starí páprdovia, čo sa vrhnú do vesmíru, aby zachránili našu planétu sa mi zdali hodne trapní. Bolo to naivné, nedomyslené a značne nevieryhodné. Proste úplna hlúposť. A ani quarteto Clint Eastwood, Donald Sutherland, James Garner a Tommy Lee Jones mi veru nebolo sympatické. ** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybysme nepřežili start, byli bysme první čtyři mrtvoly vystřelený do vesmíru." Toužím po tom, abych byl i v důchodovým věku nepostradatelným a dostal možnost užít si pořádnou adrenalinovou zábavu. Vesmírnej program ČR však nepatří k těm nejrozvinutějším a tak se mi patrně nepoštěstí absolvovat školu smyku s lunárním modulem. Beru tedy zavděk inspirativním sledováním vesmírnejch důchodců, jejichž senilní legrácky mne hodně bavily. Při pohybu ve vesmíru jejich humor, bohužel, poměrně rychle ztratil na údernosti, ale to přičítám absenci kyslíku a zbytečný snaze vyšperkovat zábavnej film dramatickou linkou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

ARMAGEDDON pro dříve narozené, aneb pojďme zase vystřelit do vesmíru někoho, kdo tam nemá co dělat, bude sranda a po Bayově vzoru přihoďme předpotopní ruský satelit. Jenže ona to až taková sranda není a vizuál je až na pár pěkných obrázků z finální akce ve vesmíru těžká televizní nuda. Ale rivalita Eastwooda a Jonese i Sutherlandovo sukničkářství docela baví, Garner je páté kolo u vozu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Aby se Eastwoodovi co nejvěrněji podařilo zachytit vše, co se týká pohybu ve vesmíru, navázal spolupráci s NASA. Celá řada scén, ve kterých probíhá „výcvik kosmonautů“, tak mohla být natočena s pomocí autentického vybavení, které se používá při výcviku skutečných astronautů. (ClintEastwood)
  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů se film Vesmírní kovbojové stal do té doby nejdražším snímkem studia Malpaso. Hned během prvního víkendu promítání pak vydělal úctyhodných 18,7 milionů amerických dolarů. (ClintEastwood)
  • Novinový titulok "Prezretá posádka" (angl. The Ripe Stuff) je odkazom na ikonický film The Right Stuff (1983). (DJW)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama