Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

tron 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Komédia? Posolstvo o tom, že dôchodcovia nepatria do šrotu? Povedal by som, že toto čudo nenadchne ani dôchodcov (ktorí práve dvakrát na sci-fi veru zrejme neulietavajú), ani milovníkov samotného žánru sci-fi. Škoda, skvelé herecké obsadenie malo na podstatne viac, takže volím prísnejšie hodnotenie. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

První půlka je taková dobrá příprava na akci kde je dost humoru, skvělí herci se postarali ta druhá půlka chce být více akční až dramatický napínavá ale to se už nestalo ono startem to začalo ale nebylo to dvakrát tolik přesvědčivé. Ve finále bych zkrátil délku a přidal od půlky nahoru, ale povedlo se. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina snímku zábavně nadsazená a velice dobře sehraná, druhá pak sebežroutská, klišovitá a tak trochu scénáristicky upatlaná. Výsledkem je nesourodý film, který sice nedráždí, bohužel navzdory nadějnému rozjezdu nenabídne ani žádnou zvlášť vzrušující dobrodružnou náplň. Prostě akce pro seniory. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Chápu, že si parta z ranče ypsilon chtěla splnit svůj vymodlený sen a letět do vesmíru. Tehdy jim to jejich šéf se zvráceným smyslem pro houmra překazil a místo nich poslal nahoru nejlepší Američanku - elitní opičí astronautku Mary-Anne. Nicméně uplynulo čtyřicet let a najednou NASA zjistila, že nám všem padá na hlavu neposlušný, patnáctitunový, ruský satelit s několika nukleárními pumičkami a samozřejmě jediný, kdo nás může spasit je tým Dajdalos s věkovým průměrem šedesát plus. Ne, že bych jim to nepřála, ale je dosti nepravděpodobné, aby do vesmíru letěli důchodci s šesti dioptriemi nebo infarktem na krku při uběhnutí pár desítek metrů a zachraňovali svět před totální zkázou. Samozřejmě se mezi ně musel vmísit záškodník, jenž už tak napjatou atmosféru vygradoval úmyslným zasunutím šňůry do zástrčky. To jsem se mohla skutečně smíchy potrhat. Byli jsme svědky, že jedině staří pardálové něco vydrží a dokážou se s neposlušným ptáčkem při návratu poprat, zatímco dva mladí, vymakaní astronauti, pýcha a elita USA omdleli hned při první kolizi. Tak ... ještě závěrečný potlesk s pohledem na Zemi a máme to za sebou. 2,5* ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo že by to čtveřice dědoušů mohla mladejm astronautům pěkně natíř, lae příběh se pak vyklubal pouze v podívanou pro skalní Clintovy fanoušky, kteří prahli po tom Clinta zase vydět někde jinde. No joo, ale až do poloviny filmu se zdálo že o nic nejde, ptž když se ten satelit pokazí, tak se zas tak moc nestane. Ale pak přišel zvrat, což filmu aspoń u mě přilepšilo. Ale zas je poznat že vnitřekrakety je natáčen ve studiu a je ubohej a zas vesmír je tak dokonalej až sem měl dojem že hraju videohru. A ten konec, já teda nejsem žádnej matematik ,takže nemohu říct jestli je možná aby Jones doletěl na měsíc, ale fakt se mi to jevilo jako děsná blbost. navíc mi to přišlo jako taková kopie Armageddonu!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)
  • Ve filmu se původně mělo objevit 50 zvláštních efektů, nakonec jich ale bylo přes 300. Většina z nich se týkala věrného zobrazení kosmického prostoru. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama