Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Clint sice hlaskuje jak o zivot, o prestrelky a mrtvoly neni nouze a pribeh taky nepatri k nejhorsim, ale stejne se jedna asi o nejslabsi film ze serie o Harrym. Stejne jako u Magnum force ma totiz film prestrelenou delku ke dvoum hodinam a tudiz se film misty lehce tahne. Ale zaverecnej nastup Harryho ve stinu s naprosto ultimatnim kanonem nemel chybu, skoda, ze takhle cool natocenejch scen tu neni vic. Slabsi 4*. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než předchozí díl, myslel jsem si že po shlédnutí Násilníka(1975) už nebudě žádný díl podle mých představ, díky bohu jsem se spletl, s tímto pokračováním jsem byl nadmíru spokojen,velká porce skvělých hlášek, výtečná hudba, bohužel děj nebyl nijak překvapivý, a co se týče samotného Harryho tak pořád neztrácí na drsnosti ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak díl by to sám o sobě nebyl špatný. Je určitě o něco lepší, než předchozí nezáživná trojka, ale trochu mě naštval závěr snímku, kde Harry Callahan tak trochu měkne a jde proti svému principu z Magnum Force. Tohle měli scénáristé trochu víc vychytat. Navíc ta zápletka je taková neslaná nemastná, ne moc hodna Callahanovy pozornosti. Ale ve zbylých ohledech je tento díl vcelku dobrý. Clint hází skvělé hlášky a hudba Lalo Schifrina je opět velmi dobrá. Hodnocení vidím mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Se čtvrtým dílem série poprvé trošku ztrácí dech (byť skutečně minimálně). Přechod do osmdesátých let se na Harrym projevil, přitvrdilo se na akci i hláškách, ovšem zároveň i na jednoduchosti příběhu, ale to je moment, který klidně pominu. Hlavně, když mám na očích toho neuvěřitelně drsného Clinta. Jak bylo řečeno oproti prvním třem filmům o Dirty Harrym lehoučký pokles, ale i tak silný zážitek. Přeci jen si přiznejme, že v dnešní naleštěné době by už hrdina jako je Clint uspěl jen stěží. 75% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat SPOILERY! Ono udělat čtvrtý díl "dirty harry" série o tom, že Clint vlastně narazí na ženskou kopii sebe samého, mohl být zajímavý nápad. Bohužel trošku ztroskotává na nataženosti snímku (112 minut je pro tento příběh fakt moc) a stává se z něj jen průměrná zábava, ve které nezklame jediná věc - Clint Eastwood. Ale teď mám na mysli jeho hereckou stránku, po stránce režisérské má (naštěstí) mnohem lepší filmy. Sudden Impact mi přijde, jako by byl rozdělen na více jednotlivých příběhů, které tak nějak zapadnou do filmu. Přeci jen, začínáme ve starém dobrém San Franciscu a v polovině filmu se najednou přemístíme do San Paula, kde čirou náhodou je i ona vražedkyně? Ale jakmile si na tohle zvyknete, tak zjistíte, že to je koukatelný film se super koncem. Bohužel, moc dlouhý film na takový příběh (jo, už jsem to psal, ale tohle je opravdu velká výtka). Zkrátka a dobře - 60 %. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Jediný díl ze série o Harry Callahanovi, který režíroval sám Eastwood. (ClintEastwood)
  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama