Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak jako předešlé díly nesly rysy typické pro akční filmy 70. let, tak je tento film násáklý osmdesátkami. Třeba typický motiv msty za smrt postavy, jejímž jediným účelem ve filmu bylo být pomstěna. Scénář sám o sobě působí jako zplácanina. Hlavní dějová linie, kdy se hrdinka mstí za na ní spáchané zločiny, by asi sama film neutáhla a tak je zde několik mafiánů, kteří pomáhají dodávat filmu tempo tím, že se Harryho pokouší oddělat, kdykoliv filmu dochází dech. Scény jsou to zábavné, téměř komické a tak film místy připomíná Muže z Acapulca. No a to, že že ti co dohromady splácali příběh a scénář, žádné velké hlavy nebyly jen dokládá místy opravdu tupý scénář. Zejména Harryho dialog s vrahyní v restauraci je jako od člověka nepolíbeného jinou literaturou, než je comics. Ale i přes tu spoustu vad film baví, protože například scény Harry přijde sám ve třech (Smith, Wesson a on) jsou prostě dobré. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Keďže Harry odstraňuje organizovaný zločin veľmi svojským spôsobom (kriminálnemu bossovi privodí infarkt na svadbe jeho vnučky), tak ho vedenie pošle vyšetrovať nudnú vraždu do zapadákova. Zapadákov je ale evidentne ešte skazenejší než San Francisco a z nudnej vraždy sa vykľuje zaujímavé sériové zabíjanie, takže Harry sa nenudí ani tu. Sudden Impact je asi ešte jednoduchším a priamočiarejším filmom ako všetky Harryho dovtedajšie dobrodružstvá, ale stále do má svoj drsný šmrnc... a westernový príchod Clinta na záverečný shootout. "Jednotka" a "dvojka" zostávajú nedotknuté, ale mne sa to páčilo viac ako Enforcer. 8 / 10 ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Násilníka se příliš nevydařilo. Nelíbila se mi režie ani herecké výkony. Nikdy jsem moc nesledovala akční snímky, no a tady je více nesmyslných akcí a vražd než zajímavé filmařiny. Clinta jsem jako herce nikdy moc nemusela, ale jeho režie bývají občas zajímavé. Poslední jsem viděla film Richard Jewell, který je opravdu vydařený. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá historka - na ty skoro dvě hodiny a na Drsného Harryho. Sandra Locke jako chladná vražedkyně - což není spoiler, protože to víme od první scény u řeky - je sice typově dobře vybraná, a Harry ve filmu dokonce párkrát vystřelí, ale jen proto, že přivodil infarkt místnímu mafiánovi, což je vedlejší linka, nesouvisející s vyšetřováním vražd, a navíc neuzavřená (jakože nalezením zbraně u mrtvého na konci je vše vyřešeno a nájemní zabijáci už nebudou chodit?). Navíc to uzavření případu, kdy je z toho holka venku, protože se u jednoho chlapa najde její revolver - šlo o neregistrovanou zbraň?, co když se zjistí, že mrtvý chlap v tu dobu nebyl v San Fraciscu?, jaký mohl mít motiv? - je jak z nějakého dílu nováckých Specialistů. Ale jinak má film slušnou atmosféru, být to primárně o romanci mezi poldou a vražedkyní, mohl to být slušný thriller (ale ne drsný Harry), lokace a kamera jsou skvělé. Jen to prostě není klasická dirtyharryovka. Jediná slušná - a opět mimo kontext - scéna je ta s přeslazeným kafe. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Už teď vím, že mi budou středeční pozdní večery s Dirty Harrym chybět. Počtvrté a pořád mě to baví:-)) Nejvíc se mi na té sérii líbí, že s každým dílem přijde na svou dobu v podstatě originální zápletka (nejméně originální byla paradoxně jednička, ale ta zase měla nepřekonatelnou atmosféru). Navíc ani tady nechybí bombové hlášky, jako bonus je tu tentokrát i mimořádně odporný pejsánek. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Jediný díl ze série o Harry Callahanovi, který režíroval sám Eastwood. (ClintEastwood)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama