Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sběratelské vášně mohou být různé - od pivních tácků přes nošené dámské kalhotky až po bavlněné žmolky z trička vybírané každý večer z pupku. To Collector doposud neznámého Marcuse Dunstana sbírá LIDI a ty nepoužitelné sadisticky masakruje.. Milé žánrové překvapení! Muzika, co vám přiváže ke krku balvan a kopne vás do rybníka, napětí krájitelné jen noži Horsta Fuchse, vůbec ne samoúčelná brutalita, která navíc některým místním usnadní erekci a hlavně, na rozdíl od galských řezničin jsem se mohl přiklonit k nějaké straně. Řeknu vám, maskovaný Juan Fernández, mimochodem bratr drogového bosse z Krokodýla Dundeeho 2 (musel jsem si Collectora "odhalit", jinak bych se doma ve sklepě bál), to rozhodně nebyl.. A logické nesrovnalosti? Horor je hra chyb, kdyby se nedělaly, všichni by to přežili. Je mi jasné, že pekelně rychlé nakladení pastí mohlo někomu hnout žlučí, ale já si jako pozorný divák dobře všiml, že s panem Sběratelem jeli na konci v dodávce MacGyver, blonďatý fracek Kevin, John Rambo a Vilda E.Kojot, čili pro podobné kratochvíle zatraceně dobrá parta.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Líbilo určitě více než poslední díly Saw. Tam té brutalitě po těch dílech se už nedá nikterak věřit, kdežto tady máme postavu Collectora, která je prostě záhadná až z toho mrazí. Jen tak si týrá lidi a semtam někoho vybere a strčí do své bedýnky. Je zajímavé že ačkoli tyhle brutální prasárny nejlépe umí Francouzi, tak jsem zase tolik neocenil snímky Inside a Martyrs. Na můj vkus už totiž byly opravdu až moc drtící. Tady v Collectorovi ač jsem hlavnímu hrdinovi fandil sebevíc, tak mi přece jen bylo jasné že tentokráte se žádného happyendu nedočkám. Ano bylo to nespravedlivé, ale co s tím naděláme. Jenom se modlím aby si Collector nevybral právě náš dům, proto raději žádné hubitele zvát nebudu. 55% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Drsný, brutální, nechutný, neuvěřitelně dlouho napínavý, nepříjemně emocionální, intenzivní, dobře vymyšlený - to vše rovná se DOBRÝ horor. Zápletku nelze dost dobře popsat, aniž bych něco prozradil a zbavil vás tak (možná) stejně mylného očekávání v úvodu. Alespoň stručně: jeden prostorný rodinný dům, psychopat, zvrácená hra na kočku a na myši (se spoustou pastiček), nevšední sběratelský koníček. Moc nechápu námitky, alespoň u těch pár komentů co jsem četl. Například nelogičnosti v tom co vrah slyší a co najednou ne - není to třeba tím, že jednou je v domě úplné ticho a podruhé nikoli? Možná jsem pár nelogičností nezachytil, ale to mohlo být jen díky tomu, jak mě sebou strhlo napětí a vžití se do děje. Takže asi jediný, co mi vadilo, byl místy hudební doprovod, ale to je spíš takový mini mínus. COLLECTOR pochází od těch samých autorů jako SAW IV, V a VI (plus VII), což je znát, a jinak mi připomnělo třeba ještě MURDER-SET-PIECES, STRANGERS, nebo HOME ALONE:) Nepříjemnou atmosféru se daří navodit i téměř z ničeho, v tomto ohledu jsem si vzpomněl na CHILDREN, kde to ale šlo spíš na úkor věci. To napětí tu na mě opravdu působilo, a to skoro po celou délku stopáže(!). Celkově maximální spokojenost. (P.S. bacha ještě, zaznamenejte krátký bonus po závěrečných titulcích) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,712,114Tržby Celosvetovo $7,814,436║ Konkurent pre SAW, ktorý samozrejme ide vehementne v šľapajach stanovených spomínaným filmom. A zo začiatku sa mu to aj celkom darí, vytvorí sa slušné napätie a do momentu pokiaľ sa to nezmení len na samoúčelné krvavé orgie, je to celkom vypätá podívaná. Potom už začne toho vadiť na rozbehnutom deji viac(hromada nelogických riešení a situácií sa kopí a kopí)...., záverom sa to proste dostane do klasických horrorových šľapají z otvoreným koncom pre pokračovania. V rukách šikovnejšieho režiséra by z toho bola určite nezabudnuteľná krvavá jazda v dome plnom nástrah, takto sa to zaradí len do priemernej šablónkovo okukanej psychopatickej žánrovky o nesmrteľných záporákoch(a la Halloween, Piatok 13). /55%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak toto jsem teda nečekal, čekal jsem obyčejný horor. Dostal jsem teda víc, než jsem si myslel. Co se týče příběhu, nějakého pochopení to je obyčejné, někdy fakt chybí ve filmu logické věci, ale nevadí, přesto to jde. První zhruba 20 minut filmu se nic výrazného neděje, přesto to nenudí, seznámení s postavami a hlavní hrdina Josh Stewart ihned zaujme od začátku. Po 20 minutě začíná po většině filmu dění v domě, kde nastane peklo. V domě řádí šílený zabiják, nebo podle názvu sběratel či jak ho mám nazvat. V domě nastala skvělá vyvražďovačka, kdy ten onen zabiják pečlivě vymýšlel pasti a nástrahy, které měly zranit či zabít oběti domu. To mi připomnělo jak už tu pár uživatelů v komentářích zmiňují slavnou a perfektní hororovou sérii SAW. Sice ty pasti nejsou tak originální a nemají zas tak velký smysl jako ve filmech SAW. Ale nevadí, přesto je to nekompromisní vyvraždovačka, kdy opravdu teče krev a oběti dost trpí. Hlavní hrdina Josh Stewart silně zaujal, dost jsem mu fandil a asi proto mě trošku zklamal konec filmu, víc prozrazovat nebudu. Hororových prvků je zde docela dost. Lekačky ani tak ne, ale spíš tíživá atmosféra v domě. A k tomu také možná trocha nepředvídatelnosti. Takže k záporům, konec mohl být lepší, zajímavější úvod a nějaké vylepšení k příběhu. To jsou ale menší chyby. Ve výsledku nečekaně dobrý horor, který mě opravdu zaujal a bavil až do konce. Klidně ho zařadím mezi ty klasičtější horory, má k nim opravdu blízko. Nízký rozpočet mi zde nevadil. Takže celkově hodnotím na zasloužených 86% = **** ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Pôvodne mal byť film financovaný štúdiom Dimension Films. Keď sa však štúdio dostalo do finančných problémov, z realizácie projektu vzišlo a práva na neho sa dostali k spoločnosti Lidell Entertainment. Tá film uviedla aj do kín, síce v obmedzenom počte kópií a na krátku dobu, ale vcelku úspešne. (Film stál 3 milióny dolárov a v severoamerických kinách zarobil viac ako dva a pol násobku svojho rozpočtu.) (beso74)
  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť film prequelom k Saw (2004). Producenti však nakoniec od tejto myšlienky upustili. (beso74)

Reklama

Reklama