Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To byl zase nervák! Brutální masakr nebohých obětí, které vpodstatě nemají šanci. Pohnutky úchylného vraha nejsou známy, a tak celý film sledujete hru kočky s myší, kdy myš se opravdu snaží, leč šance jsou minimální. Oproti Saw krutější v tom, že v počátcích Pily šlo alespoň o hru s určitými pravidly. Zde pravidla neexistují. Jistě, dům plný nástrah a pastí, to už zde bylo. Mnohé scény připomenou jiné filmy - např. vlčák u šachty na prádlo jakoby vypadl z filmu Burning Bright, nebo pytlácká železa, která jsou oblíbenou rekvizitou nejen současných horrorů. Ovšem milování se za doprovodu skladby Bela Lugosi´s Dead od Bauhaus, nu, to nemůže dopadnout dobře! Kamera, atmosféra, noční bouře, hudba, řev a spousta krve....výživné a napínavé! Snad jen konec mohl být laskavější... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pasti straž, rozum smaž!" Zatímco bytový architekt Ing. Jigsaw (čest jeho památce) by si na to v práci musel vzít týden neplaceného volna, náš maskovaný úchyl to sfouknul za odpoledne a během přestávek na cígo ještě stihnul zpacifikovat a odborně zmučit pána domu a jeho vrásčitou ženu. Muž jedné, resp. žádné tváře, zato mnoha profesí. Zručný kutil, tesař, elektrikář, zámečník a rybář, též zálesák a majitel sady Mladý chemik (viz žlutý sajrajt číčolepolouh). Hravý vrah měl ovšem závažné problémy v oblasti sociální interakce, což, na doporučení svého psychiatra, řešil dabl-skrýváním (lidí do beden a těch beden do skříní). Bohužel (pro film i pro mě) trpěl i vzácnou obsedantně kompulzivní poruchou sawtrapocd, což je nutkavá potřeba klást pasti, i když není na koho. Že mu tam nemlich ten den vleze zloděj Arkin přece nemohl tušit. A jo, vlastně mohl, přečetl si to ve scénáři. Přesně takové "maličkosti" mi dokáží zkazit jinak dobrý film. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Horor v štýle série Saw. Rodinka plánuje odchod na dovolenku a náš nový "Jigsaw" to využije...Logika musí ísť trochu stranou. Ako "Jigsaw" stihol za pár hodín nastražiť toľko pascí, spútať i zmrzačiť majiteľov domu, to radšej nechajme tak. Je kurva šikovný, nerýpme sa v tom...Fakt je, že film je napínavý a otázka, či hlavný hrdina prežije alebo nie dráždi divákovu zvedavosť natoľko, že prepáčite mnohé. Napríklad i to, prečo je také ťažké "Jigsawovi" vraziť nôž medzi rebrá alebo ho ovaliť po hlave, zvlášť keď sú často na dosah od seba...Tesne pred záverom si vravím, že horor predsa musí končiť inak, ale potom to našťastie príde. Záver ako sa na horor patrí. Slabšie štyri. 70%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ultra hustý horor. Věřili byste, že se dají sbírat i lidi? Podle tvůrců drsného a temného hororu Collector (Sběratel) to lze. Nebohý zlodějíček Arkin (Josh Stewart) ani v nejmenším netušil, že když si půjde v noci pro lup do honosného domu, že zde narazí na nemluvného maniaka v kožené masce, na dům plný nastražených pastí a na jeho zdecimované obyvatele. Boj o život může začít a vyhráno (nebo ani to ne) má pouze ten, kdo je vyvolený. A příznivci zvrhlých a "ujetých" hororů mohou jásat, protože tady se vraždí víc než v celé sérii Saw dohromady (inspirace známou hororovou sérií, a nejen jí, je více než zřetelná, ačkoliv funguje na jiném principu) a je to hlavně o několik stupínků krvavější a brutálnější, proto tenhle horor rozhodně nedoporučuji citlivějším divákům. Je to fakt síla. Pokud se ovšem řadíte mezi otrlé diváky, tak jste ve velké výhodě a jeho od počátku znepokojivá atmosféra vás dokonale vtáhne a nudit se nebudete ani na minutu. Režisér Marcus Dunstan se překonává a dokonalým způsobem inscenuje jednu krvavost za druhou ve velké většině v efektně zpomalených záběrech (kam se na něj hrabe Bay) a je mu jedno, jestli film má logiku nebo ne, ale hlavně že dynamicky šlape. Jasně, napadlo mě, kdy maniak do domu instaloval takové množství pastí a jak to všechno za jedno odpoledne stihl, ale nějak mě to to tentokrát nerušilo. Herecké obsazení je adekvátní a nejznámější zde pro mě byla veteránka Andrea Roth. The Collector je bezesporu zajímavý horor a je velká škoda, že se nedostal do kin. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdama.Uznávám,že to má i dobré nápady,ale pobíhání po báráku sem a tam mi přišlo trošku na hlavu.Gore efekty by mohly být taky lepší a hlavně by jich tam mohlo být víc.Prostě jsem to čekal krvavější.Ale největším mínusem je zběsilý střih.To mě fakt sralo.Ale i tak můžu doporučit,neboť vím že tenhle film potěší nejednoho hororového fanouška. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Treeboo)
  • Keď si Arkin vo filme zapáli svoju prvú cigaretu, je jasne vidieť logo Camel, onedlho nato, keď sedí v aute a rozpráva sa s Jill, v ruke drží balenie Marlboriek. (beso74)

Reklama

Reklama