Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Hyperbolizovaná variace jatek šílencem v potemnělém domě. Bohužel odtažité od postav a s každou další minutou kupící nemožné a nelogické momenty (což je kombinace ubíjející). Nelze však upřít snahu po technické stránce i hrubosti gore scén a tudíž pár zajímavých momentů, vytřískaných z mizerného rozpočtu. Omlazená verze "Sean Penna" v ústřední roli také není nejhorší, ozdůbka Madeline Zima má čárku za účast v podobně laděném projektu (která mladá, nadějná herečka takto nerozšiřuje portfolium) a já mám čárku v seznamu "dal jsem tomu příležitost." ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Hraní sadomasochistické kočky s neposednou myší aneb malý film s velkým nábojem... Malý film s působivou grafikou a padnoucí pulzující muzikou, slušelo by se dodat. The Collector chce diváka protáhnout pořádným martýriem a k tomu mu slouží (za posledních 10 let) víc než prověřené zbraně. Marcus Dunstan veskrze servíruje fungující propletenec thrillerů formátu Hard Candy a samozřejmě Saw, když se v rámci "vyprávění" příběhu nebojí jít nad rámec představivosti a přesto zůstává pevně přikovaný k (brutální) syrové "realitě". Sběratel sice nemá charisma, ale zase má ten cool latexovej minispacák na hlavě a nechybí ani Jigsawem zdomestikovaná důmyslnost pastí (které kamera nezapomene s dostatečným předstihem představovat). Do pasti se však dostává i samotná "pointa", díky které pro mě The Collector nepřekročil vlastní stín. Ani o krok. Přesto baví a bolí, hodně bolí. [final rate: 65%] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To byl zase nervák! Brutální masakr nebohých obětí, které vpodstatě nemají šanci. Pohnutky úchylného vraha nejsou známy, a tak celý film sledujete hru kočky s myší, kdy myš se opravdu snaží, leč šance jsou minimální. Oproti Saw krutější v tom, že v počátcích Pily šlo alespoň o hru s určitými pravidly. Zde pravidla neexistují. Jistě, dům plný nástrah a pastí, to už zde bylo. Mnohé scény připomenou jiné filmy - např. vlčák u šachty na prádlo jakoby vypadl z filmu Burning Bright, nebo pytlácká železa, která jsou oblíbenou rekvizitou nejen současných horrorů. Ovšem milování se za doprovodu skladby Bela Lugosi´s Dead od Bauhaus, nu, to nemůže dopadnout dobře! Kamera, atmosféra, noční bouře, hudba, řev a spousta krve....výživné a napínavé! Snad jen konec mohl být laskavější... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

NESTAHOVAT - FAKE!!! Člověk se těší na výživný dokument o sběru a přeměně solární energie a místo toho dostává další uniknuvší instruktážní video guerill ČEZu, jak zacházet s černými odběrateli, s alternativním názvem "Fantomas kontra tymolínový klon Seana Penna". No radši ten kabel hned odpojím.... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nějaká královská hororová podívaná to rozhodně není, ale pár kvalitních momentů určitě nabízí. Škoda, že jsem se do komentáře nevrhnul vzápětí po projekci, protože teď už mi toho v hlavě (kromě vysvlečené Madeline Zimy a nesmírně půvabné Danielly Alonso) nic moc nezůstalo. Je to dané mimo jiné tím, že se o postavách opět prakticky nic nedozvíme a samotná motivace sběratele je také nejasná. Přesto tvůrci dokáží zaměstnat divákovy smysly, mrazivá atmosféra a intenzivní očekávání tahají spolu se slušnými herci dílko k lehkému hororovému nadprůměru. Jenže nelogičnosti se postupně kupí (jak dlouho to tam musel vyšinutý chlápek připravovat; jak to, že se postavám daří neustále se navzájem míjet; jak to, že psychopat jednou nečekaného hosta slyší, jindy ne.. atp.) a tvůrci doplácejí na to, že jejich hranice mezi výborným nápadem a bezchybnou realizací je nesmírně tenká. Třeba nekompromisní francouzské Inside nebo britské Eden Lake na mě zapůsobily o mnoho víc. PS: Natahovaná finále (a vesměs negativní dovětky) mi vadí už delší dobu.. Místy promarněná šance, ale jinak dobré.. takže za tři!! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Mestská legenda (či povesť alebo fáma) o Zberateľovi je v širšom kontexte založená na iných podobných legendách o divných susedoch, stvárajúcich vo svojich pivniciach rôzne hrôzostrašné kúsky. Najznámejšou z nich je legenda o susedovi - zberateľovi časti ľudských tiel, ktoré následne hrdo vystavuje v pohároch na zaváraniny. V Rusku sa túto legendu podarilo priviesť k životu - historik Anatoly Moskvin z Nižného Novgorodu bol totiž roku 2011 zatknutý, pretože vykrádal hroby v regióne na východ od Moskvy. Kradol telá dievčat vo veku od 3 do 13 rokov a vyrábal si z nich bábiky v životnej veľkosti. Polícia našla v jeho byte hrôzostrašný dôkaz - celkovo 29 mumifikovaných dievčenských tiel. (beso74)
  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)
  • Záverečná scéna (s dodávkou v daždi) bola súčasťou pretáčania v Griffith Parku v Los Angeles. (Arsenal83)

Reklama

Reklama