Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tarô Iwashiro: 1. The Battle Of Red Cliff (03:05) ,2. On The Battlefield (08:43) ,3. Light Of The Evanescence (02:32) ,4. Shadow Of The Evanescence (02:26) ,5. Shooooot! (01:43) ,6. Decision For Justice (03:58) ,7. Secret Stratagem (01:51) ,8. Closing In Upon The Enemy (04:13) ,9. Unseen Locus (03:01) ,10. Precious One (05:22) ,11. Sound Of Heartstrings (01:35) ,12. In Loneliness (05:35) ,13. Beyond The River (04:19) ,14. Red Cliff (End Roll Version) / Theme Song Of Part I (07:12) ,15. Outroduction Of Legend (05:16) ,16. Red Cliff (End Roll Version) / Theme Song Of Part II (03:32) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V prvej časti sa latka nastavila vysoko. Je mnoho atribútov, ktoré robia tento dvojfilm tým, čím je : železná morálka, osobná statočnosť, dokonalá organizovanosť, národné zvyklosti, poetika východu. Je nesporné, že režisérovi sa podarilo skĺbiť do uceleného tvaru všetky tieto vlastnosti svojho národa. Aj všetky zložky filmu ( scenár, hudba, zvuk, kamera, réžia, herci ) pôsobia kompaktne a výsledkom je skvelý zážitok. Opäť sme svedkami strategických manévrov - vlastných nakazených mŕtvych poslať člnmi k protivníkovi a nakaziť mu vojsko, ale i vtipnej taktike krádeže stotisícich šípov. Ako sa píše v knihe "Umenie boja", ktorú cituje manželka hlavného hrdinu : "Rýchly ako vietor, jemný ako les, divoký ako oheň, pevný ako hora". Myslím, že ten film taký je. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší a velkolepější než první část. Místo bezduchého vizuálního samožerství nastoupili emoce, city, lidskost, vtip, nadhled a opravdové postavy, kde si na vojáčky nehrají dobří se zlými, ale pouze ti, kteří sledují politické zájmy, rámované gesty o přátelství a hrdinství. To vše pak korunuje závěrečné ohnivé inferno, kde se práská hořícím bičem. Děkuji, Johne! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USATržby Celosvetovo $102,126,903║ Troška ma mrzí že to už nie je taká otvorená bojová partia ako v prvom diely, v prvej polovici filmu mi chýbajú súboje lebo celý čas sa tam rieši len problematika okolo útoku a všelijaké nekalé praktiky ako demoralizovať nepriateľa. V tej druhej polovici to opäť John Woo rozbalí a predstaví nám také Čínske vylodenie v Normandii, pripomínajúce v mnohých ohľadoch to čo ponúkol Spielberg vo filme Zachráňte vojaka Ryana, toto prevedenie v historickom filme je rovnako účelové a drastické, plné výbuchov, spomalených záberov, hromady mŕtvych... ďalej namiesto súbojov mužov mečami a kopijami, sa tu prevažne buď ostreľujú šípmi, či odpaľujú nádobami naplnenými olejom, čo je pre zmenu v oblasti bojov fajn ale mne osobne by viac koštovali súboje mužov s mečmi, ktorých tam je fakt minimum. Tak či onak je pokračovanie o niečo málo slabšie než predchodca, príde mi to tak že John Woo si odtrhol až moc veľký krajec, ktorý nedokázal úplne ukočírovať - zbaštiť. V každom prípade ide o veľké vyvrcholenie tohto dvojdielného historického filmu, kde príde aj na nejaké myšlienky na zamyslenie. Pochvala patrí určite všetkým čo sa na tomto projekte podieľali lebo to zvládli po všetkých stránkach nadštandartne a veselo sa môžu porovnávať z omnoho drahšími Americkými veľkoprodukciami. /85%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng, John Woo .. Kecy, fotbálek (wtf, v Číně se objevilo asi prakticky všechno), kecy, bitva, kecy, kecy, bitva. Minule si Woo nakročil, ale nyní udělal sešup o nějaký ten schůdek kvality dolů. Nesmyslné natahování zde až bolavě ční, taktika a průpravy před boji se vedou ze všech až nemožných stran a ta celá, příjemně megalomanská historicko-válečná paráda z předchozí části dostává spoustu spíše negativních kopanců. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama