Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už když vidím herecké obsazení, tak je mi jasné, že se zde o umění mluvit nebude dát. Ohleděné tváře z reality show, či jiné zoufale hrající, neb toho ve svém repertoáru už víc nemají. Tohle že je tvůrce BRIGÁDY z PRAŽSKÉ PĚTKY? Od té doby už jen zoufalé filmy. A přece točí...Trochu mi to připomíná současný stav společnosti - hlavně něco dělejte, cokoli, kdekoli, jen se něčím zaměstnejte, a tvařte se, že děláte něco velmi důležitého!!! ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Primitivní, hloupé, trapné, vulgární, a opravdu úděsně natočené a ztvárněné, jak jsem viděl přehrávajicího a děsně nesympatického, navíc nezdravě machrujícího Mádla a ostatní (novodobé rádoby-umělce), musel jsem to v tom momentu přepnou, ne na tohle fakt nemám nervy a už vůbec ne na naše další bulvární celebřitky. Proti téhle naší prý údajně satiristické ultra-sračce o stavu naší společnosti, politiky, reklamy atd, je jakýkoliv starý béčkový film, '70 trash, uměleckým dílem. Vorle, Vorle, to si se zas jednou vyznamenal, ty bys měl spíš preparovat ptacto než dál něco točit. Ztráta času, v zájmu sebezáchovy se od tohodle držte dál, tohle mohl sponzorovat opravdu jen naprostej magor, nejspíš někdo z těch lidí, co se zde na ně nesla kritika (viz třeba židé, kteří pro lepší efekt v tom ještě v převážné většině i hráli), ale podle mně Vorel a spol nemají právo vůbec co kritizovat. Každý inteligentní člověk přece dnes už ví co se tu děje a kdo tu tahá za nitky, kdyby to bylo alepsoň podáno trochu jinou formou a s úplně jinými lidmi, tihle v žádném případě nebyli ti praví. To se radši podívám na dokumenty od Moora či Josepha:-). Ddt: Jeden z nejzažidovanějších českých filmů všech dob! ()

Reklama

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Hudba dobrá, plejáda českých herců dobrá, i ten děj dobrý, ale co proboha měla znamenat ta debilita těch postav a dělání si humoru z tohoto tématu? Být to možná trochu vážnější, tak uvažuju o daleko lepším hodnocení. Příště se radši nad tímto pane Vorle st. pozastavte, přeci jsou už u nás komedie trochu vyhaslé téma a v dnešní "sračkoidní demokracii" se už tomuto nejde smát, ale plakat!!! 0% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po sklepácku, pěkně satiricky a s karikaturním herectvím proti mediálním honům, zbohatlíkům, pozitivní diskriminaci, politickým lobby atd., ale bohužel, abyste rozklíčovali Vorlovu nepodařenou židovskou anekdotu, musíte se zpít jak na cigánském pohřbu. Vtip totiž zmizel stejně záhadně jako v roce 1919 řetězy spoutaný Harry Houdini z uzamčeného trezoru spuštěného na dno řeky Hudson. DJ Wich budiž dočasný ostrůvek záchrany uprostřed oceánu této lehce ztroškovatělé fraštičky.. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že člověk, který stojí za filmem nazvaným Kouř, natočí takovou splácaninu, jakou je Ulovit miliardáře. Jestliže v Kouři absurdita a afektovanost funguje bravurně, tady vše vyznívá spíše trapně. Zhruba chápu, co se Vorel snažil říct, ale tentokrát se sekl nehorázně. Pokud jde o herce, Matonohu jsem nikdy neměl příliš rád, zato Esterka je fajn. Ovšem za nápad obsadit Jiřího Mádla by se někdo měl houpat za koule v průvanu. (573., srpen 2010) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Vrtulník, kterým odváží policie Grossmanna (Tomáš Matonoha) od hranic, je Robinson R44. (Cheeker)

Reklama

Reklama