Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už když vidím herecké obsazení, tak je mi jasné, že se zde o umění mluvit nebude dát. Ohleděné tváře z reality show, či jiné zoufale hrající, neb toho ve svém repertoáru už víc nemají. Tohle že je tvůrce BRIGÁDY z PRAŽSKÉ PĚTKY? Od té doby už jen zoufalé filmy. A přece točí...Trochu mi to připomíná současný stav společnosti - hlavně něco dělejte, cokoli, kdekoli, jen se něčím zaměstnejte, a tvařte se, že děláte něco velmi důležitého!!! ()

lebowski! odpad!

všechny recenze uživatele

Strach a hnus v České republice. O panu Vorlovi začínám pochybovat stále více. S debilním scénářem už se moc dělat nedá, ale to, že si nedokáže ani vybrat dobrý herce? Tak to sorry. Nechápu, proč furt do všech filmů se*e ty samý "esa" (Šteindler, Vávra, Uhlíř), proč z castingu rovnou nevykopne úplný nuly (Janečková, Sedláková), nebo že vybere člověka do role vůbec neodpovídající jejímu profilu (Mádl, Vorel jr.). To už hraničí s pomateností. Zamyslete se, pane Vorel. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zcela v duchu sklepáckého Kouře navázal nejprve Petr Vachler v Doblba!, po té Milan Šteindler v O život a nyní opět Tomáš Vorel v Ulovit miliardáře na téma karikatury soudobé společnosti. Tahle parta byla vždycky jiná, nehladila, nepodbízela se, jen si tak jela svůj vlastní humor a já doufám, že nadále i tak budou pokračovat. A samozřejmě omezí své potomky na exhibice v rolích vedlejších. Mimochodem, na DVD je vynikající video z castingu, doporučuju, senzační. ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Pane bože, horší to být, už asi ani nemohlo. Film byl o ničem a v půlce filmu jste už věděli jak to dopadne. Pomalu ani žádná zápletka, pořád jen nudné kecání Matonohy, Janečkové a spol. Ve filmu nebylo nic kladného, až na Jirku Mádla u kterého se mi líbila jeho role, jinak obsahově katastrofální až nemotorné. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

V podstatě to není o moc slabší než Cesta z města. Herecké výkony, kamera i "propracovanost" a "myšlenková konzistentnost" scénáře je asi tak na stejné úrovni. Proč tohle dostává odpady a takto sem tam i pět hvězdiček příliš nechápu, ale asi nejpravděpodobnějším vysvětlením bude fakt, že Cesta z města zkrátka rezonuje jakýmsi "poselstvím", zatímco tohle může rezonovat tak leda u skalních masochistů... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci filmu v souvislosti s vytvořením hudby stejně jako u snímku Gympl (2007) oslovili DJ Wiche. Opakoval se současně i nápad s bezplatnou publikací soundtracku. (FFilipCZ)
  • Počítačová hra, kterou hraje David (David Štěpán) na začátku filmu, když se Grossmann (Tomáš Matonoha) vrátí z práce, je "Vietcong 2" od českých vývojářů Pterodon Illusion Softworks (2K Czech). Mise, kterou David právě hraje, je "Dobývání města". (Cheeker)
  • Natáčelo se také v Heřmanovém Městci. (M.B)

Reklama

Reklama