Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

ER 

všechny recenze uživatele

Stephen Dorf opět na scéně (nemohu si pomoct,ale jeho role v prvním "Blejdovi"je doposud nepřekonaná),tentokrát jako skoro Bourne. Pak Val Kilmer jako jméno-tahák (jeho pár,nic neznamenajících, minut není to,co by přitáhlo),něco akce,hodně dialogů (čili vysvětlování typu kdo jsem a je to pravda?).Prostě skrz naskrz průměr,na který by se lépe dívalo,nebýt delší stopáže. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná vykrádačka Bournovy trilogie, dokonce i s neopakovatelným hudebním motivem v pozadí některých akčních scén. Stephen Dorff na tu roli nestačí a Val Kilmer si u mě definitivně potvrdil místo opravdu obohého herce. Až začínám přemýšlet, na kterých filmech si to vlastně vydobyl holywoodskou slávou. Snad i tohle všechno bych překousla, kdyby to nebylo tak nudné. Je to opravdu poměrně hutný snímek, který se velice ztěžka táhne přes dvě a půl hodiny. Čas od času se zamotá sám v sobě a balancuje na samé hranici jakési zábavnosti. P.S.: Souboj se střepy je ale za všechny prachy:) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní film to není špatně natočené, ale málo platné, jde o kopírák ze scénáře od Bournea, je to utahané, tři hodiny jsou moc, a co je nejhorší, při tak malém počtu postav si myslím každý zkušenější divák domyslí v prvních minutách, kdo za vším stojí a kdo je číslo jedna, takže chybí i jakýkoliv moment překvapení. Akce je rozložena po třiceti minutách něco málo něčeho, ale nijak oslnivě akční scény natočeny také nejsou. Celkově tedy spíše podprůměr, i když řemeslo je znát, že tvůrci umí. Ale jen řemeslo nestačí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že to bude nějaký zajímavý a minimálně solidní zpracování toho geniálního komiksu XIII. Ale už v té závorce: TV film, mě upozorňovalo, že tenhle film se jenom tváří zajímavě. Taky že jo. Celej film jsem se šíleně nudil a nejhorší na tom všem byla ta délka. Kdybych ty komiksy ještě měl, radši bych si je všecky přečet, než bych koukal na tuhle trapárnu. Škoda, že to tak dopadlo. Mohlo to být zajímavý, fakt zajímavý. ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Špionážna dvojdielna miniséria, pojednávanie o vražde prezidentky USA. Jej vrahovi sú na stope, avšak ten vďaka zraneniu ztratil pamäť a na nič si nepamatuje, tak netuší, kdo ho chce zabit. Finále o všetkom ukáže, že nič nemusí byt tak, jak sa zdá. Korupcia smeruje pochopiteľné do najvyšších miest a vrah nakoniec môže byt niekdo úplne iný. Vrelo doporučujem, Val Kilmer v role zlého je super. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)
  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)

Reklama

Reklama