Reklama

Reklama

Noční vlak

  • USA Night Train (více)
TV spot

Dva cestující (Leelee Sobieski, Steve Zahn) a průvodčí (Danny Glover) zjistí, že v nočním vlaku zemřel člověk. Neznámý měl u sebe malou schránku s diamanty obrovské ceny, které by si rádi nechali pro sebe. Rozhodnou se proto předstírat, že muž do vlaku nikdy nenastoupil a shodit jeho tělo do řeky, přes kterou bude vlak přejíždět. Jejich plán jak se zbavit mrtvoly se vyhrotí až k bodu, kdy musejí rozsekat tělo na kousky, které by se vešly do malého kufru. A pak zbývá už jen rozdělit kořist... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (86)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavá nevyzpytatelná Sobieska a otravný vypočitatelný šašek Zahn se po letech opět potkali ve filmu, konkrétně ve vlaku, a tentokrát to myslím dopadlo ještě o hvězdu líp než minule (Joy Ride, 2001). Do hlavního hereckého tria k nim produkce přihodila skvělého průvodčího Glovera, černogroteskně-detektivní zápletku scénárista lehce okořenil metafyzickým mysterióznem a na světě je zábavná a záživná černá komedie, která nejspíš skončí poněkud jinak, než si většina z vás bude myslet. Film bez zásadní chyby, ale na pátou to přece jenom není (televizní look, kinklající se ručka). A propos zajímalo by mě, co by se v té krabičce ukázalo mně. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Původně napínavá zápletka se zvrhne v obyčejnou vyvražďovačku s mystickým artefaktem uprostřed krvavého běsnění. Na trojici (anti)hrdinů vyskakují postupně nové a nové problémy, které do posledního vrznutí zrezivělých kolejnic naplňují žánrová klišé. Laciná televizní produkce málem zkazí i jediné vzrušení z filmu, když se perfektně vypadající Leelee Sobieski svléká. Ani ona, ani Danny Glover, natož Steve Zahn ale s monotónní nudou tohoto bubu-vláčku kolejáčku stejně nesvedou. ()

Reklama

Maty85 

všechny recenze uživatele

Těch tajemných a temných míst se ve filmu mohlo objevit rozhodně více, atmosféra taky mohla ještě o něco zhoustout a hned by to bylo zajímavější. Na druhou stranu, když vezmem v potaz, že je to točený jako klasický béčkový thriller, tak je to vynikající a celkově se mi to líbilo. Navíc tam byla celá řáda vychytaných drsných scén, který sem ani nečekal a to je jenom k dobru. Kromě toho D. Glover je pan herec a L. Sobieski je jako mlíčko :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I v televizní produkci může vzniknout zajímavý thriller. Thriller, protože nejde o horor Půlnoční vlak, tyto názvy se vám mohou plést. Ve stejné době na český trh přišly dva filmy na DVD, a může se to plést. Tento thriller je televizní, jedna scéna vlaku a tři lidé v podstatě - Danny Glover, Steve Zahn a Leelee Sobieski. Nejde o nějak hrozně moc vymakaný film, spíš průměr. Ale scenáristicky a žánrově je zvládnutý dokonale, až by se i z tohoto průměru mohli čeští filmaři učit. Do vlaku nastoupí podivný muž, který vzápětí zemře. U sebe má krabičku a v ní poklad nedozírné hodnoty. Jak se zachovají spolucestující a výpravčí? Samozřejmě, nijak hezky, žádná pieta se nekoná a vše je dobré k tomu získat poklad pro sebe. Film navíc sem tam nabídne specifický černý humor, jímž připomene např. Potíže s Harrym, několik sice očekávaných, ale dobře vypointovaných a natočených zvratů, takže se na film dobře kouká a rychle utíká, jako ten vlak.K tomu si připočtěme mírné přesahy do žanru hororu, jeden ve stylu Anděla smrti, a nesmím zapomenout na jednu Glumovu hlášku z Pána prstenů... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Brian King a jeho debut Night Train je len priemernym filmom, ktory ma ale lahky nadych hororu/fryleru. Hlavne, ked ma pribeh, ktory nenudi, krasnu sexicu Leelee Sobieski /Joy Ride/, dobreho Stevea Zahna /Joy Ride, Sahara/ a Danny Glovera /seria Lethal Weapon 1- 4/ k tomu. Film dobre odsypa, divak sa nenudi. Ovsem, hranice priemeru v ziadnom pripade neprekroci. 56 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen v bulharském hlavním městě Sofii. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama