Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (240)

made1 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Mentalistou se člověk asi těžko ubrání, ale tady mi chybí hlubší charaktery hlavních protagonistů. Kluk co říká pořád pravdu? Fajn, ale co dál. Jedna ABSOLUTNĚ pozitivní věc, Tim Roth a jeho přízvuk. Díky Bohu. ....Dokazuje ale tento seriál, že amíci opravdu neumí natočit film bez neamerického hlavního herce? PS. Vzhledem k rychlému sledování jednoho dílu za druhým, získává si tento seriál u mě další hvězdičku a možná, ale opravdu jen možná, vyhoupne se i na maximum. PS2: Je zázračnou mocí seriálu, pokud v něm dovede divák oddělit jednu rovinu příběhu od druhých. V tomto případě je to pro mě vztah Dr. Lightmana a dcery Emily. Za dokonalou shodu těch dvou, a že těm se povedlo něco opravdu neuvěřitelného, přidávám hvězdičku. (HUPS - Kolik, že jsem dala Mentalistovi?) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

1. série - seriál plně postavený na Rothovu geniálním hereckém projevu. Další typ těch kladných hrdinů, kteří se ale nebojí používat opravdu kontroverzní metody a vypouštět velmi jedovaté řeči, které ovšem vždycky perfektně plní svůj účel a Roth je tak za velmi chytrého sviňáka. samozřejmě jen u těch, kteří ho neznají příliš dobře, většina mu stejně ale nakonec poděkuje, a ti, co ho znají lépe, jsou povětšinou už zvyknutí. Ale stejně se objevují problémy i mezi členy Lightman Group, ať už se stálou detekcí lží, nebo i těžšími problémy. se vztahy atd. hlavní náplň seriálu je ale ukázat řešení zločinů a to je opravdu skvělé. Roth obchází potencionálního zločince, studuje jeho tvář, přičemž jeho soustředěný pohled je něco, co by měl každý vidět. Perfektní. A pak samozřejmě postupným vylučováním a pomalým odkrýváním pravdy dojdou k řešení. Technická stránka je super, hudební taky (úvodní intro a song Brand New Day se stal malou závislostí), žel že po jistém čase se to trochu okouká a ty metody taky nemohou být nějaké jiné. Tak autoři alespon střídají prostředí a zločiny co nejvíc a trochu snižují úroveň dopadu, kterou ten problém má. A pár finálních dílů první série je opravdu úžasných, skvělá upgradace případů, které náhle mají větší rozsah a jsou brutálnější. Na druhou série se těším. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po první sérii je jasno v jedné věci, a to, že je to velice dobře našlápnutej seriál. První díly byly skvělý, jsem strašně zvědavej jak se to vyvine dál. Tim Roth v roli Cala Lightmana exceluje. I zbytek týmu je přijatelnej, ať už Dr. Fosterová (K. Williams) nebo přirozený talent Ria Torresová (M. Raymund) a postava podivína Lokera (B. Hines) nesmí chybět . Jedinej kdo mi vadí je Calova exmanželka. Libí se mi to jak je seriál postavenej, rozhodně to není propaganda toho jak všechno skvěle funguje v USA. Nejlepší případy jsou dělníci, nebo odpalování bomb. *** Druhá série, a jde se dál. Dozvídáme se více o postavách, o jejich příbězích, tak jak to klasicky bývá v druhých sériích. Jen těžko to jde, ale přibývají i kontroverzní případy. Občas potěší vedlejší role nějakého herce, který později ovládl jiný seriál (Adams - Suits nebo Greenfield - New Girl). Jsem rád, že ubyla exmanželka, i když problémům rodinného charakteru jsme se nevyhnuli. Nejvíce mě bavili díly s pokerem, s pornoherečkou nebo z války a s únosem přítele Fosterové. Celkově závěr série gradoval velice dobře a já se těším na Calovo vyšetřování i v další sérii. *** Závěrečná série potvrdila pouze to, že seriál je velice zajímavej a že se připsal na listinu těch, které končí otevřeně a zasloužili by si pokračování či alespoň zakončení. I když je fakt, že v porovnání se druhou už mě tahle série nebavila tolik. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další seriál, který mi dlouho unikal a nakonec jsem jej zkoukla pěkně najednou. Už po několika dílech 1. SÉRIE mě tenhle seriálový kousek pohltil a i když se nejedná o vyloženě dokonalou záležitost, zaujal mě. Na tom má samozřejmě velkou zásluhu Tim Roth, kterému hlavní role padne jako ulitá. No jo, mám slabost pro tenhle typ drsňáků. :-) /// V průběhu 2. SÉRIE jsem se stala na seriálu závislá a 3. SÉRIE je zatím rozběhnutá tak dobře, že s jistými rezervami dávám Lie to Me i tu pátou hvězdičku. Jistě, kdyby nehrál hlavní postavu můj oblíbenec Tim Roth, byl by seriál poloviční. Ovšem Roth je prostě borec, který i občasná hluchá místa svým charismatem zcela přebíjí... 5.2.2011 - Tak nám skončila třetí řada a jelikož FOX zrovna nevypadá, že by chtěl nakupovat další díly, je to možná konec jednoho skvělého seriálu. :-( 11.5.2011 - Ano, bohužel je to tak. Seriál byl ukončen, takže se další série už nedočkáme. Sbohem, Cale. :( ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad už si nikdy nevybavím Tima Rotha v jiné roli, než jako svérázného doktora Lightmana. 1) Fantastický 48letý Tim Roth předvádí skvělou pohybovou stylizaci a dává průchod svému nekonečnému charismatu. Musíte ho milovat nebo nesnášet, ale určitě k němu nezůstanete lhostejní._____ 2) 33letý Brendan Hines (vyšetřovatel Loker) vypadá jako milý kluk. A ještě k tomu hraje na kytaru a zpívá (zatím 3 alba)._____ 3) Jednotlivé limonádové příběhy mají různou kvalitu, což při 29 scénáristech a dalších 29 režisérech na 48 epizod není ani příliš divu. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)

Reklama

Reklama