Reklama

Reklama

Tom a Jerry

  • Slovensko Tom a Jerry (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se Jerry přestěhuje do luxusního hotelu na Manhattanu, kde právě probíhá svatba století, její zoufalá organizátorka si najme Toma, aby jí pomohl se myšáka zbavit. Hon kocoura a myši vzápětí skoro zničí nejen její kariéru a chystanou svatbu, ale i skoro celý hotel. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (129)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Lepší, než jsem čekal. Nelíbila se mi snaha až příliš cílit na moderní dětské publikum a doplňovat to tak o zbytečné popkulturní odkazy, či všestranná moralizace a snaha nezpůsobit kontroverze, byť byla všechna zvířata do jednoho karikaturní a kreslená. Na druhou stranu se mi líbila právě ta jednota světa, že po boku Toma a Jerryho byli všichni ostatní živí (či mrtví - ryby) tvorové animovaní. Příběh byl jednoduchý, trochu hloupý, ale měl myšlenku, zápletku a celé dovádění Toma a Jerryho dostalo tedy smysl. Animace samotná zajímavá, nebyla zcela 2D, pracovala s 3D ale tak fikaně, že to běžný divák nepozná. Asi by se mi víc líbilo, kdyby vše bylo zpracováno klasicky (Sonic, Chipmunkové), ale nic proti ničemu. Nakonec si nemyslím, že by toto oživení kultovní dvojice dopadlo tak tragicky, jak líčí zdejší hodnocení. Já osobně se nějak zvlášť nenudil, příjemně vypl a párkrát jsem se, ke svému údivu, i dobře zasmál. /// Viděno na HBO s českým dabingem. ()

berry.77 

všechny recenze uživatele

Koukám že to spousta nepochopilo, ale tento kousek je připomínka starých scén vytržené z mnoha dílů a plus spousty postaviček okolo. Já osobně cokoli se stalo Jerrymu nebo Tomovi jsem si připomněl na scény ze seriálu. Prostě super naposledy jsem se bavil u Králíka Rogerse. A 5* na srovnání neznalosti co tvůrce stvořil. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Tom a Jerry a ich nekonečné súboje tentoraz na pôde luxusného hotela. Herecké obsadenie: Hlavnými postavami sú animované, nemé postavičky tak sa k ich výkonu moc vyjadriť nemôžem. Zato Chloë Grace Moretz (nar. 1997, USA) je mi úprimne ľúto, lebo musí vziať angažmán v podobných brakových projektoch pre malé deti. Prevedenie: Celé posadenie animovaných postavičiek do hraného filmu je nešťastné. Animácia zaostáva a o hereckých kvalitách sa ani nebavme. Celé je to jedna obrovská zlátanina kde si divák nevie vybrať čo je vlastne hlavná dejová linka. Pocity: Nepáčilo sa mi to! Dokonca sa mi to nepáčilo viac ako Šmolkovia v hranom filme kde tí malí modrí pazmechti aspoň kde tu dačo vtipné utrúsili. Tu sa to povedať nedá. Je to trápne, nevtipné a nudilo to dokonca aj moje deti, ktoré majú veľmi nízko nastavenú latku televíznej zábavy. Pridaná hodnota: Absolútne nezáživný rodinný film v ktorom sa k mravnému koncu máme dopracovať spoločne s hrdinami nášho detstva. To sa ale nekoná. 21% ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Divím se, že snímek, který nadužívá a zároveň i banalizuje extrémní násilí na zvířatech, může obdržet PG rating. Hned v úvodu kupříkladu vidíme hrozivou scénu, při níž kocouru Tomovi spadnou na hlavu těžká rolovací vrata, a ještě ji čtyřikrát přibouchnou. Tom přežije nezraněn, aby hned vzápětí schytal do břicha surový a zcela bezdůvodný kopanec. Opravdu je takový film vhodný pro děti? Měla by jim snad tato samoúčelná brutalita připadat komická? V mládí jsem miloval pohádky bratří Grimmů, které násilím rovněž příliš nešetří, ale na rozdíl od snímku Tom and Jerry umožňují dětskému čtenáři pochopit protiklady světa, rozlišit dobro a zlo a nalézt zde i morální ponaučení. Režisér Tim Story postavy zvířat bohužel degraduje na pomyslné boxovací pytle, jež nepodléhají fyzické deformaci a necítí bolest. Jedná se o tupou adoraci agrese, která zde představuje univerzální klíč k řešení všech problémů. Za naprosto úděsnou považuji rovněž vizuální stránku snímku. Kombinace hraného filmu a kreslené animace působí rušivě, až přímo odpudivě. S ohledem na tyto skutečnosti uděluji snímku Tom and Jerry zasloužený odpad. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak už zde napsali jiní, Tom a Jerry není vyloženě o "odvěkém souboji kámošů jak hrom", nýbrž se stejnou, místy i větší měrou soustředí na lidské postavy. Problém je v tom, že většina těchto postav je zle napsaná a jejich představitelé nemají pořádně co hrát - více mě zaujala snad jen "creepy" Joy v podání Patsy Ferran. Mnoho použitých gagů jsme viděli již dříve ve starších příbězích Toma a Jerryho, takže v tomto směru film moc nepřekvapí - a nepomáhají tomu ani technologické vymoženosti. Nicméně abych jen nehanil, chválím nápad vytvořit všechna zvířata animovaně - holuby si ale mohli tvůrci odpustit. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (12)

  • Z důvodů pandemie COVID-19 se na postprodukci pracovalo z domova. (10milda)
  • V původním scénáři z roku 2009 se Tom a Jerry poprvé seznámí a ztratí v Chicagu, a poté společně hledají cestu domů. Tento scénář měl být použit pro verzi hraného filmu se CGI, ale nakonec se tvůrci rozhodli pro verzi hraného filmu s 2D animací, a tak se scénář upravil. (10milda)
  • Není to poprvé, kdy se Tom a Jerry objevili v hraném filmu. Poprvé se objevili jako „cameo“  ve filmu Anchors Aweigh (1945), ve kterém si Jerry zatancoval s Genem Kellym. Další filmové mihnutí proběhlo v Dangerous When Wet (1953). (10milda)

Související novinky

Prequel Šíleného Maxe má datum premiéry

Prequel Šíleného Maxe má datum premiéry

27.12.2020

Furiosa, prequel Šíleného Maxe od režiséra George Millera a studia Warner Bros. má oficiálně stanovené datum premiéry. Snímek v hlavní roli s herečkou Anyou Taylor-Joy (Dámský gambit) tak dorazí do… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno