Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (859)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale za sebe musím říct, že tohle je pro mě nejnudnější Marshall. Kdybych se chtěl pokoušet o nějaké objektivnější zhodnocení, dostal bych se nejspíš někam k sedmi bodům z deseti ... no s mým nepěkným vztahem k historickým filmům (historicky přesným i nepřesným) se přes 50 % nepřehoupnu. Centurion je podobně nablblý jako Doomsday, k jeho vlastní smůle se však bere citelně vážněji. Akční scény opět spíše nepřehledné, složené z mnoha detailních záběrů na odsekávané / letící / dopadající části lidského těla, celkový pohled na "bitevní pole" absentuje. Z té letošní nadílky drsných historických filmů vyhrává Valhalla Rising naprosto bezkonkurenčně ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

krvavý běh napříč skotskou divočinou, vlci a vlčice lovící ubohé bezmocné přeživší, a hlavně jedna z teorií na to, co se stalo se slavnou a ztracenou 9. legií. V režii typického Marshalla, který si jako obvykle z ničím nedělá těžkou hlavu, a servíruje nám historii tak, jak opravdu vypadala. špinavou, krvavou a hnusnou. Jen přidává démonické divoké pikty pod velením vlčice v lidském těle, Olgy Kurylenko. Ta tu jednak vypadá naprosto k sežrání, na druhou stranu bych se s ní zde chtěl jen velmi nerad potkat. Na kusy porcuje totiž mnohem větší a silnější chlapáky než mně. Potěší ve dvou rovinách se odehrávající úvod, který po chvíli ale splyne v jeden děj, a pak jsou to čistokrevné jatka. Nejde nenajít podobnost s Doomsday, někdy to je dokonce na můj vkus podobné až moc, no celkově na mně film působil pozitivně. I když to koneckonců bylo jenom béčko.. Po technické stránce paráda, až na občas méně přehledný střih, jinak hudba i vše ostatní funguje jak má. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Historický dobrodružný hunt-movie. Gratulujem Marshallovi, že sa vypracoval v režiséra hercov ako Fassbender, West, Cunningham či Morrissey. Tí mu spolu s fantastickou prírodnou scenériou pomáhajú urobiť snímku zábavnou a strhujúcou. Film nie je samoúčelne krvavý a brutálny, je realistický a jeho násilie zapadá do konceptu drsnej drámy, v ktorej sú sympatické hlavné postavy v divočine lovené krvilačnou lady-vengeance stopárkou. Jej hnev a krutosť sú opodstatnené a preto jej postava v divákovi nevzbudzuje odpor a nenávisť, ale strach a rešpekt. Menej realistický je už mejkap a vyfénované vlasy krásnej divožienky, žijúcej na samote pri rieke, v ktorej si holými rukami chytá rybacinou zaváňajúce raňajky - i tak ale vďaka za kúsok nehy v šedivom svete beznádeje. Byť silnejšej záverečnej konfrontácie, zvažoval by som 4*. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Schématická lesní honička bez větší dávky napětí a výraznějších postav. Nevím proč, ale tentokrát jsem to Marshallovi prostě nevěřil. Jeho typická režijní osobitost se nedostavila a nebýt těch několika krvavých výstřiků, domníval bych se, že se jedná o začátek historické televizní minisérie z dílny Hallmark. Průměrné a lehce zapomenutelné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $123,570Tržby Celosvetovo $6,814,789Tržby za predaj DVD v USA $2,793,063 //počet predaných kusov 171,379║ Banalita až hrôza, dejovo výplachové, akcia ako vždy od Marshall neprehľadná, rýchly strih opäť otravný, herci nemajú čo hrať. /20%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Ke zhotovování stanů používali Římané impregnovanou kůži a ne plachtovinu, jak snímek ukazuje. (Conspi)
  • Natáčení filmu probíhalo ve Skotsku a v Anglii. Také v studiích Shepperton a Pinewood. (topr harley)
  • Zbroj filmových centurionů byla vyrobena ze sklolaminátového materiálu. (Conspi)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama