Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (859)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná, která postrádá napětí a výraznější dějovou linku. Vcelku ponurou atmosféru nepodtrhují záporáci, kteří mě nepřipadali nesympatičtí a to pokládám za dost velké mínus. Spíš jsem sympatizoval s Olgou Kurylenko, na kterou se moc dobře koukalo a svou roli zahrála přesvědčivě. Za zmínku stojí dobrá hudba, mnoho usekaných končetin, Olga Kurylenko a čarodějka. A tak tuto jednohubku hodnotím 3 hvězdičky… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Se svým Doomsday mě Neil Marshall naprosto složil, ale s Centurionem teda rozhodně ne. Sice z toho udělal zase docela velkou řežbu, i když teda tu digitální krev nějak nedokážu přenést přes srdce, ale jinak velká řežba, nicméně horší to už je s postavama, který mi vůbec neseděly a tim pro mě film hodně ztrácel, když jsem nějak neměl náladu nikomu pořádně fandit a přát, jelikož hlavní postava Michael Fassbender mi přišel děsně nevýraznej a ostatní jsou celkem zanedbatelný a ze "zlých" se tu nejvíc prezentuje Olga Kurylenko a to je bohužel celkem tragédie, vypadá jak nějaká punkerka, spíš by se hodila do Doomsday než sem a navíc je děsně trapný, jak je nalíčená a jak se snaží neustále tvářit nemilosrdně a i přes zjevnou absenci fyzičky ze sebe dělá super bojovnici a úžasně nebezpečnýho protivníka, navíc Marshall s přibývajícíma minutama trochu blbne a má co dělat, aby se mu z filmu nestala vyloženě sračka a věřim, že mít to o 10 minut dýl, tak by se stala. Škoda, mělo to dobře našlápnuto, ale nakonec nic moc ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Men vs. Wild. Chlapci by potřebovali pár lekcí od Gryllse. Dojde-li jim svinské štěstí, nasazují svinský krok. Když běží, nepřemýšlí. Rozum nemají a neznají, což se očekává i od diváků. Devadesát minut běhání, sezení, žvýkání, žvanění (o ranách které nejsou vidět a tak) a vraždění. Nejzřetelnější jsou během četných řeží chlístance krve. To o sobě dává vědět Marshallova hororová průprava. Strašidelné scény, o něž si situace „pár nýmandů v divočině“ říká, přitom docela chybí. Stejně jako jakákoliv přidaná hodnota nad rámec starověké vybíjené. Jak je paralela s válkou v Iráku, která taky dlouho trvá a nenese žádné ovoce, vystydlá, je přítomnost Araba a černocha v „týmu“ křečovitá. Nechápu, k čemu takový film, k čemu Společenstvo prstenu, do kterého bylo vloženo podstatně méně peněz a intelektu. I když děsně blbě čitelné úvodní titulky slibují ohromnou podívanou, na „money shots“ očividně nezbyly „money“ a jestli vás nerajcují utínané údy, můžete se těšit jedině na dvě ženy, které jsou, jak tomu ve zhmotněných chlapských fantaziích bývá, tajuplné, mlčenlivé a sexy. Ale kvůli tomu netřeba sledovat devadesátiminutový film, úplně stačí na chvíli zavřít oči. 50% Zajímavé komentáře: Cappuccino, Macejko, Martinius ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Historický dobrodružný hunt-movie. Gratulujem Marshallovi, že sa vypracoval v režiséra hercov ako Fassbender, West, Cunningham či Morrissey. Tí mu spolu s fantastickou prírodnou scenériou pomáhajú urobiť snímku zábavnou a strhujúcou. Film nie je samoúčelne krvavý a brutálny, je realistický a jeho násilie zapadá do konceptu drsnej drámy, v ktorej sú sympatické hlavné postavy v divočine lovené krvilačnou lady-vengeance stopárkou. Jej hnev a krutosť sú opodstatnené a preto jej postava v divákovi nevzbudzuje odpor a nenávisť, ale strach a rešpekt. Menej realistický je už mejkap a vyfénované vlasy krásnej divožienky, žijúcej na samote pri rieke, v ktorej si holými rukami chytá rybacinou zaváňajúce raňajky - i tak ale vďaka za kúsok nehy v šedivom svete beznádeje. Byť silnejšej záverečnej konfrontácie, zvažoval by som 4*. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Smerom ku mne typicky Marshall. Je to drsne, spinave, rubacky maju patricnu stavu, ale mam tu zas rovnaky problem ako pri Marshallovych predchodzich filmoch. Neprehladny strih a nadvaznost. Viacere sceny su sami o sebe minimalne remeselne dobre zvladnute, ale to ich vzajomne prepojenie skripe horsie ako loziska, ktore nevidel olej uz peknych par rokov. [EFM 2010] ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Ke zhotovování stanů používali Římané impregnovanou kůži a ne plachtovinu, jak snímek ukazuje. (Conspi)
  • Neil Marshall se inspiroval legendou o římské Deváté legii, která ve 2. století n. l. zmizela beze stop v Kaledonských horách v severním Skotsku, obývaných kmenem divokých Piktů. (Zdroj: Palace Pictures)
  • Natáčení filmu probíhalo ve Skotsku a v Anglii. Také v studiích Shepperton a Pinewood. (topr harley)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama