Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma približuje príbeh troch žien: 50-ročnej, ktorá pred 35 rokmi dala svoju malú dcérku na adopciu, ďalšia je jej dcérou a nakoniec Afroameričanka, ktorá by si chcela dieťa adoptovať. (horacko)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Impressive! V životě bych neřekl, že mě tak strhne film "o ničem", kde se nic pořádného nestane, není tam jediný zvrat, vlastně žádný děj, nulová zábava a napětí. Je to "jenom" perfektně zahrané, napsané a zrežírované. Nevím, jak to Garcia udělal, ale chytil mě okamžitě po pár minutách a nepustil až do samotného závěru. Impressive! 95% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že bez zásadnějšího momentu, který by mi rval koule. Děj několika rodičovských vztahů různých věkových generací se mi zdál hodně rozvláčný, a to hlavně v situacích, kdy si to vůbec nezasloužil. Ale jak jsem již napsal na začátku, stejně jako S.L. Jackson nejsem matka, takže bych pak možná jednal podobně. Dojatý jsem však nebyl. Uvidíme, jak dopadne Father and Child?! :-) 50% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Spletenec 3 příběhů, které se na konci protnou mě dost dostal. Byly totiž všechny tak nějak přirozené, uvěřitelné, skvěle herecky obsazené (oblíbenců bych zde našel až překvapivě hodně, nejvíc se mi ale asi líbila role Annette Bening, u které byla vidět největší změna charakteru) a se všemi 3 "matkami" jsem dokázal soucítit a fandit jim. Ty niterné a křehké pocity, které je naplňovaly, ta intimní hudba a pomalejší ubíhání příběhu mi připomněly Iñárritův rukopis a možná, kdyby se sám ujmul režie, mohl být výsledný dojem ještě silnější. Tím však nechci říct, že by Rodrigo García zklamal, spíš naopak. Možná to není na čistých 5*, ale já je s radostí Mother and Child přiklepnu. Pro Swansea: To by ses divila :-D aneb tento film nemusí zasáhnout pouze ženskou část publika. ()

TonyM 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi silná dráma. Film som chcel vidieť kvôli hereckému obsadeniu mojich obľúbených Naomi Watts a Samuela L. Jacksona, ale nečakal som tak dobrý film. Vôbec neviem čo tomu dať, k 5ke sa prikláňam preto, lebo ma to emocionálne dostalo, a to sa veľa filmom nepodarí. Sú tu opísané príbehy žien a ich dcér, súvisiace s adopciou, ktorú film pojal z viacerých stránok a krásne poukázal na silnú lásku ženy voči svojmu dieťaťu, bez ohľadu na rôzne prekážky a úskalia, ktoré so sebou život prináša. Pri záverečnej piesni počas titulkov som mal už len zatvorené oči a vychutnával som si ten príjemný moment. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"So, what's your biggest fear?" "That she'll spit in my face."     Smutne ladená dráma, pri ktorej ma neustále zarážalo, ako podivne sa chovajú skoro všetky ženské postavy a aké nevýrazné sú zase skoro všetky mužské postavy. Téma filmu je jednoznačne niečo, čo vo mne silne rezonuje, ale jej spracovanie na ma mňa pôsobí tak umelo a neprirodzene, že som tomu výslednému dielu jednoducho nedokázal uveriť. Nemyslím si preto, že by bol Rodrigo García nejako zvlášť zručný režisér, z toho materiálu sa určite dalo vyťažiť podstatne viac. Ak niečo môžem vysoko vyzdvihnúť, tak to sú výborné herecké výkony, hlavne štvorice Naomi Watts (Elizabeth), Annette Bening (Karen), Kerry Washington (Lucy) a Samuel L. Jackson (Paul). Najmä na moju obľúbenkyňu Naomi som sa veľmi tešil, zrovna tu ale výnimočne hraje poriadnu mrchu, čo sa mi pri tejto sympatickej herečke dosť ťažko znášalo. V každom prípade aj v takejto role obstála s veľkou cťou, čím dokazuje, že je naozaj výborná herečka. Pozdvihnúť film na vyššiu úroveň sa nedarí ani hudbe Edwarda Shearmura, ktoré znie pomerne otrepane. Film mi na ČSFD pripadá značne nadhodnotený (84%), môj dojem z neho je bližší podstatne striedmejšiemu hodnoteniu na IMDb (72%).     "You don't know who I am or what I want, you cunt." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V každé scéně se objeví fialová barva. (ČSFD)

Reklama

Reklama