Reklama

Reklama

Shane Daniels je bývalý člen speciálních jednotek, který ani v soukromém životě nejde pro ránu proti bezpráví daleko. Když je jeho manželka napadena lupičem, Shane ji ochrání a lupiče zbije. Ten je ale druhý den nalezen mrtvý a Shane je za jeho vraždu odsouzen do vězení. Po šesti letech se ukáže, že Shane je nevinný, jeho žena ho i přesto opouští... Po propuštění z věznice se Shane vydává začít nový život. Cestou je ale ve městě Bellingham svědkem incidentu, kdy se čínští gangsteři pokoušejí zastřelit svědky jejich pašování. Jeden z nich, Sergej, se skryje v Shaneově autě. Sergejovi a Shaneovi se podaří zachránit Tiu, mladou Rusku, kterou Číňané unesli, aby jim vyzradila, kdy má do USA přicestovat její strýc, od kterého chtějí získat tajné informace. Shane několik čínských mafiánů zabije, čímž proti sobě poštve jejich vůdce. Ten se rozhodne ho nechat zabít ve spolupráci s místní zkorumpovanou policií. Shaneovi naopak přislíbí pomoc v boji proti mafiánům Sergejův otec, který sám řídí nelegální obchod s auty a je Shaneovi vděčný za záchranu Sergejova života. Mezi čínskými mafiány, policisty a Sergejovými muži doplněnými Shanem záhy dojde k tragické přestřelce... (TV Prima)

(více)

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

S nostalgií vzpomínám na Hard to kill, Nico, Under Siege, Glimmer man... Bud Spencer se nám oholil, "nepatrně" přibral a už nekope, ale jen výhradně fackuje, protože má tlusté nohy a obří panděro. Pomalu by měl zvážit nějakou tu divadelní roli (třeba Hamleta), nebo rychle zase najít nějakého blonďáka a vrátit se ke spaghetti westernům... Evidentně už skoro všechny úspory prohnal nosem, nicméně naštěstí mu vždycky něco zbyde alepoň na jedny kozy na film.... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal se začíná zvedat z bahna a jeho filmy dostávají příchuť kultovních pecek jako Nico, Nemilosrdná spravedlnost či Muž s cejchem smrti. Příběh mstitele, alias Shana Danielse začíná justičním omylem, při kterém přijde Daniels nejen o svou čest a zásluhy za službu vlasti, ale i svou ženu. Po šesti letech se vrací z vězení a je pořádně nasranej, takže to hned odnesou dva flákači, kteří se ho pokusí obrat. S flaškou tvrdýho alkoholu rozjímá na poloopuštěném parkovišti, kde se připlete do přestřelky mezi čínským gangem, zkorumpovanými policajti a mlaďasy patřící k ruské mafii. Tím se roztáčí kolotoč bitek a přestřelek s celkem vydařeným příběhem, ve kterém za sebou Daniels nechává řadu zkrvavených mrtvol. Steven pořádně přitlačil na pilu, brutálními scénami se ve filmu opravdu nešetří a krev stříká ne všechny strany. Ovšem zrychlování mlátiček a často ultratupé dialogy hodně kazí výsledný dojem z téhle vůbec ne špatné akční pecky. Podtrženo sečteno, u mě za poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

No zas až také dobré, ako to tu vychvaľujú mi to neprišlo. Film sám o sebe je tak za 2*. Jednu pridávam za to, že som sa zas bavil na Stevenov účet. Páči sa mi, ako takmer 60 ročného obtlstého chlapa za celý film nikto ani neškrabol. Bil sa z gangstermi, rusmi, čínskymi elitnými jednotkami. Nič ani rana. Hocikto môže ovládať karate, kung fu pre mňa za mňa aj sumo, no božského Seagala nezasiahne ani raz. Pobavila aj erotická scéna na začiatku. Aj nejaká tá hláška bola. Steven by mal ale skutočne niečo spraviť zo svojou postavou a kondičkou. Ja viem, že už je starý, ale taký Stallone, alebo Chuck Norris sú starší a majú oveľa lepšiu kondičku. Inak ho musím pochváliť, že v akčných scénach sa snažil. Takmer v každej bitke použil skutočné ťahy z aikida a spozoroval som tam aj prvky krav maga. 10 kíl dole a skutočne by som tie jeho ťahy veril. PS: Stále snívam, že vijde film, kde sa stretne Steven práve s Chuckom Norrisom, ale asi by si nedohodli kto vyhrá:-) ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Už několikrát omletý námět a totálně zpackaný scénář. Keoni Waxman by si měl radši psát, co si kupí v supermarketu, protože scenáře mu očividně nejdou. Je to mistr packalů, tolik nesmyslů a chudých dialogů by nikdo do 94 minut nenacpal. Jedinné, co se mu musí nechat, je ohleduplnost vůdči Stevemu. S takovou galantností, jakou natočil tento film, to se jen tak nevidí. Je to už starší pán, tak se od něj odrážejte a hodně padejte. Akorát by si měl uvědomit, že už nás bolí oči z toho, jak se neustále zrychlují zápasnické scény. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Začal nám Advent. Zapol som TV a čo nevidím? V programe akčný film v ktorom hraje pán Seagal. Nakoľko som ešte nemal hodnotený a zrejme ani pozretý žiaden film kde hral S.Seagal, musel som. Nebezpečný pomstiteľ nebol nič extra, ale pozrieť sa dal. Ako taká akčná jednohubka na večerné pozretie stačilo. 3* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)
  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)

Reklama

Reklama