Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tohle je důkaz, že i bez spolupráce s HBO jde v Česku (v komerční televizi) natočit geniální seriál. Prostředí venkovského fotbalového mužstva je zachyceno dokonale a co se týče postav, jedná se o herecký koncert. Seriál se zaslouženě stal kultovním, dá se sledovat znova a znova. Těsně soupeří s Comebackem o to nejlepší z produkce TV Nova. 9/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny na poli současné seriálové tvorby našich komerčních televizí. Kdo alespoň chvíli působil v nižších fotbalových soutěžích a nebere se příliš vážně, ten má o zábavu postaráno a v některých situacích se jistě pozná stejně jako já. Nejoblíbenější postavy: Jiřina, Áda, Jarmil a samozřejmě kanonýr Jarda Kužel. S1: 85% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Adolfe, ohrozil si kariéru…hodně z nás!“ Okresnímu přeboru jsem se svého čas obloukem vyhnul, až moc „smrděl hypem“. Teď, po jeho zhlédnutí, se mu musím zpětně omluvit. Opravdu je to vydařená zábava! Počáteční rozjezd ještě trošku dře, ale téměř s každým dalším dílem se kvalita seriálu zvedá. Sice se ani v pozdějších epizodách tvůrci sem tam nevyhnou nějakému tomu slabšímu vtípku, ale podařenější převládají. A hlavně ta pohoda, co z toho sálá. Určitě za to může kvalitní vykreslení života téhle „díry“. Ale především je to o postavách, ke kterým si člověk velmi rychle vytvoří silný vztah, a to ke všem. Od fanatika Jiřiny přes milovníka Adolfa, gamblera Ludvíka, později nastoupivší intelektuálku Ilonu až po epizodní hosty, ze kterých mě nejvíc odrovnal Trojanův Zenkl („No jo no, srdcař.“). A nakonec trochu hořký, ale jinak pěkný závěr. Solidní 4*, přiznávám, že mi budou hlavní hrdinové chybět. „Nikoho z vás samozřejmě ani nenapadne mi pomoct, co, vy kreténi!“ – „Ale jo, mě to napadlo, jenom sem prostě nechtěl Jirko, promiň.“ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Už žádné VéKáVéčka, Rodinný pouta nebo Růžovka, teď tu máme konečně ČESKÝ seriál, který si na nic nehraje. Nejlepší díly: Nábor, Schůze, Na váhu, Konvoj a Derby... Doufám, že přijde minimálně ještě jedna série, protože Prušinovský na to má, aby okresní přebor nakonec přetavil i v krajský přebor. Už teď mi v hlavě běží spousta nápadů na další sérii, tak snad se dočkám i realizace. ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Nejlepší porevoluční seriál? Spíš nejlepší tuzemský seriál od „Chalupářů“. A pro člověka, který žije na vesnici a zbožňuje fotbal, tak trochu splněný sen. Neskutečně přirozené, civilní a přitom vtipné. Výkony herců Vetchého, Novotného a Soboty jsou na Oscara. Seriál má navíc tu skvělou a velmi vzácnou vlastnost, že je díl od dílu lepší a lepší. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Mužstvo Slavoje Houslice je složeno převážně z režisérových spoluhráčů a bývalých spoluhráčů oddílů Ostrovan Zadní Třebaň a FK Lety, tj. oddílů, kde donedávna sám působil. Vybral si je proto, že chtěl, aby v seriálu hráli fotbal skuteční fotbalisté, ne herci. To platí i o týmech protihráčů. Slavoj Houslice se pro účel natáčení „utkal" s mužstvy, hrajícími převážně berounský Okresní přebor, konkrétně SJ Lochovice, Horymír Neumětely, SK Praskolesy atd. (ČSFD)
  • Při charitativních zápasech chodilo na tým Slavoj Houslice více lidí než na skutečné zápasy a na vesnici se tak sešlo i 3 500 diváků. (MTHRFCKR)

Související novinky

Reklama

Reklama