Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jamin Winans měl zůstat u krátkých - střihově a hudebně propracovaných filmů. Svůj talent (prozatím) nedokáže rozvinout do celovečerního filmu a tak má jeho další dílo Ink nekolik hluchých míst. Přesto tomu dávám tři hvězdičky, i když jsem po většinu času chtěl dát dvě (nechte si to také rozležet v hlavě, než se začnete vrhat na hodnocení). Ink je zajímavá koláž veškerých filmových vymožeností, se kterými se můžete setkat. Digitální zrno největšího kalibru, rapidmontáž a hudební klipy. S tím se nejčastěji setkáte, protože to jde Jaminovi nejlíp. Vrchol režisérského talentu můžete vidět v šedesáté minutě filmu. Kde vidíte přesný "Butterfly effect", který mě pak udržel po celou dobu filmu. Až do konce. To mě na tom mrzí, že jsem musel čekat tak dlouho. Ale Vám možná čas s tímto filmem uteče rychleji... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prostě wow až mi vytryskly slzy. Řekl bych, že Ink je poměrně neznámá a nenápadná pecka s úchvatným soundtrackem a naprosto odlišně pojatý film, než jsem měl do té doby možnost vidět. Krásné v jednoduchosti a zároveň komplexnosti, která by vás po shlédnutí měla donutit k zamyšlení. To je pro mě film INK. Doporučuji každému, kdo to s filmem myslí alespoň trošku vážně...80% ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Prvních pět minut super. Potom se objeví Baba Jaga ve sniper kostýmu a celý sci-fi feeling jde do prdele. Když už se začne rozvíjet nějaká akce nebo lepší moment, okamžitě nastupuje nudná tichá scéna plná rádoby hlubokých dialogů, která to celé zabije a v tomto duchu se to nese celou první hodinu. Upřímně jsem po celý film přemýšlel, za co bych dal aspoň jednu hvězdu. Strašně mi vadila "fantasy" rovina příběhu a naivita jejího podání. Od odpadu to pro mě vytrhl až závěr v nemocnici, kde se šikovně prolínají dvě reality (a hlavně se konečně něco děje). Audiovizuálně zajímavé, pro mě bohužel nic víc. Sice se žánrově dá zařadit do mých oblíbených mindfuckových filmů, ale i tam hraje Ink jen druhé housle. Já jsem to vyloženě protrpěl. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Další velice dobře zpracovaný a poutavý sci-fi nízkorozpočťák, ve ketrém vidíte obrovskou myšlenku a snahu tvůrců využít peníze do posledního groše. Není to na 100%, mezery tam jsou, takže záleží z jakého pohledu to divák vezme. Já ale musím dát 4*, protože mě film moc bavil. Zpracování filmu je opravdu poutavé, příběh je dobrý, možná ne tak jasný, ale hlavní plus tohohle filmu je zvuková stopa od Jamina Winanse, pro tu jedine 5*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jamin Winans .. Úvodních zhruba 20 minut je příšerných. Utrápené snové flashbacky, stínohry, bubáci, rodinné fragmenty, vše vrstvené bez nějakého rozmyslu a směrování. V tu chvíli jsem měl velké obavy, aby nešlo jen o 105 minut (pře)exponovaných a nesourodých obrázků nějakého nízkorozpočtového experimentu. Někdy za polovinou stopáže sice tyto obrázky začnou dávat v jistých konturách smysl, nelze však pominout, že scénář je i tak dost slabý a na celovečerní film nedostatečný. Něco málo působivých scén se ke konci už dokonce najde, výrazně jim pomáhá "vykradená-předělaná" skladba Surface Of The Sun, ale výslednému dojmu už to významně nepomáhá. Celkově snímek působí amatérsky, lacině a v úvodu až odstrašujícím dojmem. Jamin Winans má přes sebou dlouhou cestu do kvalitní ligy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama