Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Prvních pět minut super. Potom se objeví Baba Jaga ve sniper kostýmu a celý sci-fi feeling jde do prdele. Když už se začne rozvíjet nějaká akce nebo lepší moment, okamžitě nastupuje nudná tichá scéna plná rádoby hlubokých dialogů, která to celé zabije a v tomto duchu se to nese celou první hodinu. Upřímně jsem po celý film přemýšlel, za co bych dal aspoň jednu hvězdu. Strašně mi vadila "fantasy" rovina příběhu a naivita jejího podání. Od odpadu to pro mě vytrhl až závěr v nemocnici, kde se šikovně prolínají dvě reality (a hlavně se konečně něco děje). Audiovizuálně zajímavé, pro mě bohužel nic víc. Sice se žánrově dá zařadit do mých oblíbených mindfuckových filmů, ale i tam hraje Ink jen druhé housle. Já jsem to vyloženě protrpěl. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jamin Winans .. Úvodních zhruba 20 minut je příšerných. Utrápené snové flashbacky, stínohry, bubáci, rodinné fragmenty, vše vrstvené bez nějakého rozmyslu a směrování. V tu chvíli jsem měl velké obavy, aby nešlo jen o 105 minut (pře)exponovaných a nesourodých obrázků nějakého nízkorozpočtového experimentu. Někdy za polovinou stopáže sice tyto obrázky začnou dávat v jistých konturách smysl, nelze však pominout, že scénář je i tak dost slabý a na celovečerní film nedostatečný. Něco málo působivých scén se ke konci už dokonce najde, výrazně jim pomáhá "vykradená-předělaná" skladba Surface Of The Sun, ale výslednému dojmu už to významně nepomáhá. Celkově snímek působí amatérsky, lacině a v úvodu až odstrašujícím dojmem. Jamin Winans má přes sebou dlouhou cestu do kvalitní ligy. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Všichni jsme součást písně, jen já slyším hudbu.“ Propadla jsem kouzlu Inkink je vášeň… ink je dokonalost. Jamin Winans vytvořil barvitě hravé nekonečno úžasnou strhující formou. Hudba je dynamická smršť podbarvena konejšivým pohlazením, jejíž výrazné tóny mě zanesou až na vrchol omámení – nefalšovaný pocit Ink. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jsem na 7mi z 10ti a těžko se budu rozhodvat, kam nakonec kliknout. Perfektní myšlenka s kupou dalších originálních nápadů. Tohle spojení většinou používám tam, kde u mého uživatelského jména svítí 5 hvězd. Tady to nestačilo. Buď jsem se nedokázal sžít s formou, nepronikl jsem do postav nebo prostě jen silné scény střídalo mnoho scén "nijakých". Dovedl bych si představit animovaného Inka, dovedl bych si ho představit jako komiks a určitě i na mnoho jiných způsobů. Režisér si jej představil jinak a ač jsem já ze základu nadšen, tak koření mi nesedlo. Přesto, až se někdo zeptá, dozví se ode mne "Zkuste to, vůbec to není špatné". ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli to byl záměr, že chvílemi mi snímek připomínal studentský film na festivalu Amatérské kamery. Možná jo. Ale ten děje, který se zamotal sám do sebe a do věčného boje dobra a zla. Dobrých snů a těch špatných. A ještě do toho dáme jednoho workoholica, co je otec dcery se znovuobjeveným rodičovským citem, aby to jakože bylo patetický. Tak jo. Tak ne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno