Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

...raz, dva, tři čtyři.... zpočátku mi vadily zmateně stříhané bojové scény, ale... Pak přišel kontrast obou světů... Byl jsem podmaněn skvělou hudbou, protože... raz, dva, tři čtyři.... byla dokonalá, stejně jako obraz tvořila úžasnou vyjmečnou atmosféru, tahle neskutečně komplexní a vyspělá "pohádka" si mne podmanila... raz, dva, tři čtyři..... A že tam některé souboje jsou nepřehledné a další "chyby"? To je mi jedno, poetičnost filmu je.... raz, dva, tři, čtyři ...... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Vieš o tom, že byť na šikmej ploche je reťazová reakcia?...Všetko je reakcia! Jedna vec predchádza druhú. Človek má slabosť, je nedokonalý. Nedokonalosť ho vedie k vine. Vina ho vedie k hanbe. Hanbu si kompenzuje pýchou a márnivosťou. A keď pýcha zlyhá, zmocní sa ho zúfalstvo a vedie ho k jeho vlastnej záhube. To sa stane jeho osudom. Niečo musí zastaviť prúd." Veľmi zaujímavé pozastavenie sa nad osudovosťou. Existuje vôbec nejaký osud? Je ho možno zmeniť? Čo všetko ovplyvňuje náš život a kto ho riadi? Zamyslením sa a hľadaním odpovedí práve na tieto otázky je pretkaná celá tvorba Jamina Winansa. Ja som ako prvý od neho videla film The Frame, teda som na to išla v opačnom poradí. Veľmi ma upútal nielen príbehom, ale najmä spôsobom spracovania. Siahla som preto aj po skoršom Jaminovom diele - Ink. Ink ma dostal oveľa viac ako technicky a umelecky prešperkovanejší Frame. Neviem čím to je, možno jednoduchosťou myšlienky, ktorú prezentuje a ktorá je naopak vo Frame oveľa ťažšie čitateľná. A ja nemienim vyššie hodnotiť len preto, lebo som sa po dopozeraní musela hlbšie zamyslieť...mne niekedy stačí byť po dopozeraní očarená, čo sa stalo práve v tomto prípade... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to dost zajímavý, což o to. Ale první hodina je hrozná nuda. Pak dorazí scéna, která je šíleně podobná tomu kraťasu o tom DJovi, co dokáže vracet čas a změnit chod dějin. Režisér ukáže, že umí bravůrně stříhat a kombinovat do toho zvuky a začnou se dít věci tak nemožné, že se nestihnu divit. Najednou se všecko změní a mně film uteče jako blázen. Ale kvůli tý první šedesáti minutovce si to víc jak průměrný hodnocení nezaslouží. Ale určitě mě budou zajímat další jeho filmy. Je to zvláštní, originální, neotřepaný, ale chvílemi až moc umělecký. A zase až tak moc umělecký filmy nemám potřebu sežrat i s ponožkama. Přecijenom tyhle filmy ocení akorát odborník, a do jeho rajónu já se nerad míchám. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Tento film je nízko rozpočtový ? Ano, a co? A co ? A co ? A co, do háje ! To, že režisér není zloděj nebo se nenarodil prachatým rodičům znamená, že film je špatný ? Proto, že nestál 500 milionů dolarů jako série Pána prstenů, tak je špatný !? Není. Malý rozpočet a velký film. Jinými slovy za málo peněž hodně muziky nebo spíš kotel muziky. Tak originální, tak zajímavé, tak poutavé, tak geniální. V dnešní době se jen těžko hledájí filmy, které natočili režiséři s malým rozpočtem a které stály zato. A tento za to stál. Proč, protože Jamin Winans má talent. Nemá snové jmění jako Peter Jackson, ale dokáže vytvořit super film za pár šupů a to je umění. Kdyby měli všichni režiséři dost peněz, tak by všechny filmy byly super a in a nejlepší. Nebyla by v nich, ale duše, jen prachy a rozežranost. O co máme tady ? Umělecké dílo, které nijak netrpí nedostatkem peněz, protože Jamin Winans má mozek, nemá konto, má mozek ! A to je nejdůležitější. Ve filmu jde především o myšlenku a o to co nám chtěl režisér říct a tady mi toho řekl moc. K tomuto snímku se prostě hodí popis : Extravagance, ale působivá extravagance. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Co to jako je?Byl boj rozhodnout se,jestli budu film sledovat,nebo ne.Nakonec zvědavost zvítězila,a to byla chyba.Už jen snový,roztřesený,zamlžený,barevně přebuzený sekvence ,z kterejch u každýho podobnýho filmu,kde jich je tolik uchcávám,hnali tenhle film do podprůměru.A je mi úplně u prdele,že je to neholywodský,jiný a pro někoho výborný.Děsná,vlastně nijaká výprava(tu lepenku přes oči mám doma v sekretáři),herci strnulý,bitky trapný,prostě totální ,a navíc nezábavná zbytečnost.74%?To spíš znamená množství prosranýho filmovýho materiálu,než hodnocení.10%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama