Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (185)

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Všichni jsme součást písně, jen já slyším hudbu.“ Propadla jsem kouzlu Inkink je vášeň… ink je dokonalost. Jamin Winans vytvořil barvitě hravé nekonečno úžasnou strhující formou. Hudba je dynamická smršť podbarvena konejšivým pohlazením, jejíž výrazné tóny mě zanesou až na vrchol omámení – nefalšovaný pocit Ink. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Co nebo kdo nám přináši sny? A noční můry? O tomhle (ale nejen o tom) je film Ink - film, který má nápad, nebo lépe řečeno má spoustu menších nápadů. Někteří lidé tady píšou, že režisér je amatér... a vskutku jako by sem tem mezi scénami prosvítalo jisté amatérství. Ale skutečně jde o to, aby film měl nějaké dané režisérské postupy? Ne, absolutně ne. Právě že naopak, díky jeho jisté individualitě je toto dílo naprosto netuctové. Člověk se na to dívá a říká si: "Tohle jsem ještě nikdy neviděl." Jako by jeho rukou vzniklo něco naprosto nového. Jak jsem řekla - má to nápady, má to slušný příběh, zajímavou režii i kameru, je to zkrátka snové. Někdo tvrdí, že Jamin Winans je jen amatér, já tvrdím, že tehle chlápek má velký talent - nemluvě o tom, že to nejen režíroval, ale také napsal. Jsou známí režiséři, kteří netočí nic zajímavého, pak je tu někdo takový, kdo i přes nízký rozpočet a nevelkou zkušenost dokáže natočit něco, co bere dech. Nezaslouží si, aby ho někdo shazoval. Bylo to úžasné. ~(4,8)~ ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Tak začátek navozuje dojem, že jde o amatérský a laciný film. Zásluhu na tom má kamera, střih a prapodivný děj. Pokud vás tohle neodradí, směle do zbytku filmu, ale tenhle fakt budete muset prostě překousnout. Pokud pokračujete dál, tak vás tento film pomaloučku do sebe vtáhne a od určitého momentu vás může začít i bavit. Stejně tak jsem na tom byl i já. Na začátku jsem si myslel, že to byla chyba se na Ink kouknout, ale potom, jak už jsem měl tu možnost vidět Winansův krátký filmek Spin, který je postaven na souboru propojených příčin a následků, mě v jednu chvíli začal brát i Ink a to od chvíle, která hodně připomínala právě Spin. I zde se postupně odkrývaly souvislosti, film začal dávat smysl a začal konečně bavit. Na konci bylo příjemné překvapení, za což bych dal klidně plný počet, ale díky té kameře, střihu a nudnějšímu začátku dávám jen čtyři hvězdičky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Co mi u filmu vadilo, tak kulisy a někdy herectví na úrovni studentského snímku. Což se tvůrci snažili zakrýt rychlými střihy, švenky a někdy i zoomováním. Použité filtry, no dobrá, měly odlišit jednotlivé světy. Na druhou stranu, když jsem se s těmito negativy smířil, dostal jsem slušnou fantasy sci-fi o tom, že bychom neměli zapomínat na své blízké a mít je rádi. Což si myslím je hodně nutné poselství dnešních dní. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná famózně....tik tak a z chlapa je vrak...při této scéně jsem se doopravdy leknul. Ze začátku jsem byl strašně zmatený, nevědomost a docela deprimující hudební doprovod byl jen úvod zmatku. První souboj " dobra a zla " to jen okořenil. Zmatená kamera a divné střihy tomu moc nepomohli. Raz, dva, tři, čtyři....Scéna z názvem : "Někdo musí zastavit proud" byla moc a moc povedená a efektní.... CITÁT - Všichni jsme součást písně a já jen slyším hudbu. Na konci jsem i uronil slzu, ale asi to byl záměr scénáře. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama