Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

honajz 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Panter do klasické filmové série, podle mne osobně nejlepší a s nejsevřenějším dějem. V úvodu má Dreyfus těsně před propuštěním z blázince, jenže to by se zde nesměl objevit jeho nemilovaný sok. A tak není divu, že Dreyfus uprchne a pokouší se jakýmkoliv způsobem Clouseaua zabít. Do toho ještě uprchne při převozu bankovní lupič Tournier, je unesen známý vědec, takže Clouseau má skutečně proč se ohánět. A co překvapí – Dreyfus bude v tomto dílu doslova vymazán ze světa. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 84%, mi to zas tak úžasné nepřišlo. Dokonce horší, než předchozí dva díly. Sice jenom o kousek, ale s hvězdičkou už jsem musel jít dolů. Pořád je to ale skvělá zábava a bohužel je to poslední díl Pantera, který opravdu stojí za to. Další pokračování už měla výrazně sestupnou tendenci. 85% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Další výborná komedie Petera Sellerse. Tenhle díl je opravdu našlapán nezapomenutelnými scénami. Je zde výborná řežba s Katoem, nebo skvělá scéna, kdy se Sellers a Lom sjedou rajčákem. Sellersův výkon je zde podtržen tím, že zde absolutně geniálně paroduje francouzský akcent. Jeho blbost a nešikovnost byly oproti předešlým dílům mnohonásobně umocněny, tím že Clouseau dostal jakýsi globální rozměr. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Film se podobá spíše bondovce (,,Můj bože, taková strašná zbraň v rukou šíleného Francouze!") obsahuje několik takřka geniálních scén (návštěva sanatoria, bradla, zdolávání hradeb, trhání zubu a zejména devastující výslech personálu) které neomrzí. Komisař Closeau, který ,,vždycky prohrával když ostatní vítězili" je jedním z nejlépe napsaných a zahraných detektivů filmového plátna - a naštěstí má v tomto filmu konečně zajímavého a nebezpečného protivníka, kterým je ,,bývalý šéfinspektor" Dreyfuss. Jeden z mála filmů u kterých je pro mě dabing nezbytný (ovšem ten starý původní z ČT, ne ten NOVÝ, který dokanale pohřbí slovní kreace mista Clouseaua.) A také je to bohužel poslední film ze série, který za něco stál :-( ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jako děti sme podobnej typ filmů milovali, ale co s tím dnes? Když sem na to včera koukal, tak sem si říkal, no ale to už je fakt uplná blbina, to už nemá s původnim růžovym panterem nic společnýho...sází to hlavně na absurditu a se střídavými úspěchy to baví...jelikož sem se ale u toho bavil o něco více než u předchozí části, hodnotím to lépe...jinak je to ale pitomina od začátku do konce...Sellers je ovšem jako herec vyýborný. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama