Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je cena piana v porovnaní so strašným zločinom, ktorý tu bol spáchaný?“ Séria sa ocitá na svojom kvalitatívnom vrchole. Štvorka do kín putovala len rok po predchádzajúcej časti, aby sa železo kulo zahorúca. Vracia sa nielen Edwards, ale tiež neprekonateľný Sellers a samozrejme nesmie chýbať nepredvídateľný ázijský komorník Cato, animované titulky podmaľované legendárnou melódiou a šéfinšpektor Dreyfus. Až na to, že sa na konci predchádzajúcej časti z Clouseaua definitívne zbláznil, skončil v psychiatrickom ústave a šéfinšpektorom sa stal hádajte kto. Dreyfus sa v štvorke mimochodom prerodí do temer až bondovského záporáka, nechýba dokonca smrtonosný zbrojný vynález. Avšak v porovnaní s chaotickým Clouseauom je aj najsmrtonosnejšia zbraň sveta neškodná detská, vodu striekajpca pištoľka. Filmu dominuje viacero skvelých fyzických nápadov (dobývanie hradu, brnenie), ako i skvostných dialógových prestreliek v čele so šialenou scénou vypočúvania v komnate. Nechýba legendárna pasáž „ale to nie je môj pes“ a množstvo hlášok („Viete, čo to bolo za bombu?“ – „Nejaká výbušnina.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni dil o Clouseauovi, kterej se radi mezi ty nejlepsi. Dreyfus tady uz definitivne zmagoril a stal se hlavnim zaporakem, takze se celej film toci kolem Clouseaua a Dreyfuse, coz je fajn, akorat obcas maj nektere postavy zbytecne moc prostoru na ukor Sellerse. Sellers je tu jako vzdy dokonalej, navic v souboji s Catoem uz pouziva tyce a ma tu asi nejuchylnejsi masku, dentistu. A dojde i na nekolik vcelku slusne zvladnutejch trikovejch zaberu. Dalsi skvela komedie. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nikdy se neshodnu na tom, který díl ze série Panterů je nejlepší. Zda je tento film, nebo Clouseau na stopě. Zřejmě tento, ale jen o chlup. Nejvtipnější díl je to ale určitě! Tento Panter je prostě úžasná záplava brilantního humoru už od úvodní scény v blázinci, přes výslech svědků v Anglii, pivní festival, až po dobývání hradu a úplný závěr. K tomu všemu má tento díl asi nejlepší hudební stránku ze všech Panterů, Mancini se opravdu vytáhl. 70. léta byla v hodně ovlivněna Bondem a v tomto filmu je to vidět. Konečně má ze všech dílů v sérii nejvíce prostoru bláznivý Dreyfus v roli hlavního záporáka. Hluchá místa tentokrát chybějí a trapných fórů není mnoho. Teď mě ani nenapadá, že by tam nějaký byl. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Filmy s Růžovým panterem a Peterem Sellersem v roli pomateného inspektora Clouseaua patří mezi nejúspěšnější komedie všech dob. Také tato je přeplněná gagy a skvělými vtipy, které mohou někdy připadat někomu jako banální a neoriginální, ale Sellers je dokáže doslova povznést na vyšší úroveň. V jeho prezentaci se člověk směje skoro všemu, podobně jako tomu bylo kdysi u Charlieho Chaplina, který dokázal lidi rozesmát už jen svým zjevem. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další výborná komedie Petera Sellerse. Tenhle díl je opravdu našlapán nezapomenutelnými scénami. Je zde výborná řežba s Katoem, nebo skvělá scéna, kdy se Sellers a Lom sjedou rajčákem. Sellersův výkon je zde podtržen tím, že zde absolutně geniálně paroduje francouzský akcent. Jeho blbost a nešikovnost byly oproti předešlým dílům mnohonásobně umocněny, tím že Clouseau dostal jakýsi globální rozměr. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama