Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"On není dobrý, on je ďábel, je jako smršť. Věřte mi, že na něj nemá nikdo na světa. Vedle něj je ta mašinka jen dětská pistolka."  Clouseau je vskutku ďábel a smršť... Skoro se zdá, jako by britští tvůrci téhle komedie chtěli světu sdělit, že "jejich" (myšleno Francouzů) "nejlepší detektiv je vůl"...:D Každopádně tento díl panteří série je konečně to, jak si ji pamatuji ze svého dětství. Tedy sice opět blbina největší, ale s velmi atraktivní zápletkou kolem ničivé zbraně, která je v držení šíleného Drayfuse hrajícího ve svém majestátním sídle na varhany. Musím přiznat, že byly chvíle, kdy jsem (asi i z té nostalgie svého dětství) měl chuť dát tentokrát plný počet hvězdiček. Ale to by zde nemohly být ty úvodní a závěrečné "bojůvky" Clouseau s jeho "cvičeným" Číňanem Katem. Ve své doby, pokud se dobře vzpomínám, jsem se tomu docela smál, ale dnes jen nevěřícně kroutím hlavou. Hlavně ten závěr byl zá mě naprosto zbytečný. Autoři snímku nejprve vykouzlí úžasně opojnou scénu Clouseau coby milovníka v obležení navýsost atraktivní ženy, a pak to celé zboří nějaký Kato? Tuhle parodii, na nevím co, fakt nechápu....           ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po druhém a prvním filmu je tenhle mým třetím nejoblíbenějším z celé série. Clouseau opět řádí jako černá ruka a už úvodní návštěva blázince, kam (vrchní) inspektor dohnal nebohého Dreyfuse, dává tušit velké věci. Nejlepší na tomhle filmu je, že Peter Sellers prakticky nezmizí z obrazu (a když, tak ne na dlouho), gagů je požehnaně a scénář má v rukávu tak dokonalé trumfy, jako například vyšetřování v domě Fassbenderových, dobývání hradu nebo převlek za zubaře. Úvodní titulky jsou tradičně skvělé, o Manciniho hudbě nemluvě. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a bláznivá detektivní parodie, která pobaví, ale tento druh zemitého humoru občas sklouzává do opakování sebe sama a trapnosti. Idiot a narcis šéfinspektor Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers) je pohromou pro všechny okolo i pro sebe samotného. Ovšem vyloženým prokletím je pro bývalého šéfinspektora Charlese Dreyfuse (dobrý Herbert Lom), který se z psychiatrické léčebny dává na svou misi: odstranění své noční můry z povrchu zemského. Dreyfus má zbraň a tak se celý svět vydává na hon na nešiku, který všude kolem sebe šíří zkázu a pohromu. A Clouseau nejen odráží všechny útoky, ale také likviduje světovou hrozbu. Z dalších rolí: ruská agentka Olga (půvabná Lesley-Anne Down), která se do svého cíle zamiluje, Clouseauův všehoschopný osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), ředitel Scotland Yardu Alec Drummond (Colin Blakely), který na vlastní kůži zažívá Clouseauvské ničení všeho, vrchní inspektor Scotlad Yardu Quinlan (Leonard Rossiter), a profesor Hugo Fassbender (Richard Vernon), autor strašlivé zbraně, se svojí dcerou Margo (Briony McRoberts). Film rozhodně pobaví, ale proč to neustálé opakování stejných typů vtipů? Působí to pak až trochu trapně. Animace je samozřejmě opět vynikající. A Clouseau opět slaví své velkolepé vítězství. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Pitra Sellersa nemam rad, avsak ako Kluzo natocil snad svoj najlepsi film. Lesley Anne-Down /Race for the Yankee-Zephyr / naprosto skvela Kvalitnych hercov je tu vsak viac : Herbert Lom /Cid 1961, Poklad na Stribrnem Jezere/, dalej Burt kwouk /Empire of the Sun, Goldfinger/ a Colin Blakely /Zlo pod Sluncem, Vrazda v orient Expressu/. 92 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama