Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Názvu navzdory to je film o dvou pětinách kapely a jejím producentovi. Důvod jsem pochopil až při závěrečných titulcích, kde jsem zjistil, že je to natočeno podle knihy, kterou napsala zpěvačka kapely Cherie Currie. Jenže ta byla během těch dvou let u kapely věčně sjetá, takže těžko říci, nakolik se dá její paměti věřit. Dakota Fanning i Kristen Stewart jsou přesvědčivé, klidně bych jim ty rockerky věřil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby hrdinky nepůsobily tak dětinsky, možná bych jim věřila, že jsou něco víc než jen rozmazlení frackové, kteří z nudy začnou ukazovat světu, jak jim je všechno strašně u prdele, a jenom levobočkem k tomu občas mlátí do kytary. Takhle je obsazení věkově autentičtější, ale když vidím ty tváře, tak mi za nimi něco chybí. A tím pádem mi něco chybí v celém filmu. A pokud je to šablonovitý životopisný film bez špetky invence, tak chci aspoň zajímavé herce, ne bandu puberťaček. Ufff, to jsem dneska ale zlá. Chci už konečně vidět dobrý film! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hned po Suzi Quatro jsou The Runaways moje druhá nejoblíbenější ženská rocková muzika. A kvůli muzice jsem si film taky pustil. Ovšem ze zákulisí hudebního komerčního showbyznysu je člověku na blití, holky se mi nikterak nelíbily, natož aby mi svým životním stylem imponovaly (ve dvaceti bych ale mluvil úplně jinak), jejich filmové postavy jsou ploché a působí jaksi bezduše (možná proto, že jsou úplně vymaštěné)... Jednou jsem se i zasmál, to když ještě neplnoletá Cherie kradla nemocnému tátovi-alkáčovi z nočního stolku klepky, aby si trochu srovnala svůj absťák, kdoví po čem. Jinak ale vcelku průměrný komerční film o komerční holčičí kapele, která byla ve své době určitě hrozně sexy, ale až po důkladném producentově tréninku ve stylu "kterak být co nejvíc sexy" (skvělý Shannon). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Rock'n'roll je chlapská muzika. Hudba lidí na okraji, outsiderů, honičů a vyvrhelů, kteří nenávidí svět a jediný co chtějí je orgasmus“ .... Texty o sexu, chlastu a rebelii nejen zpívají, ale i žijí. Tohle asi u příznivců Hanny Montany nezaboduje! Film o holkách zblázněných do rocku, které se nebojí vstoupit do dějin rockenrollu se drží klasického schématu: sestavit kapelu, nechat je užít si svou chvilku slávy, načrtnout problémy a ukázat, že ztroskotancem se dá bejt i v 16ti. V zásadě proti tomu nemám nic. Z holek (D.Fanning a K.Stewart) je cejtit energie, nekazí to žádnej (upíří) uchylák a v první řadě je tu celkem šlapající muzika (např. Suzi Quatro, D.Bowie, Sex Pistols), která zachrání jakejkoliv scénář. Překvapila mě K.Stewart svým zpěvem a to, že ty holky byly fakt kočky (myslím ty opravdický!). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Neznám kapelu RUNAWAYS. 2.) Chci vidět začátky Lity Ford, kterou znám z duetu s Ozzym "Close My Eyes Forever“. 3.) Myslím si, že el. kytara není pro holky. 4.) Nechápu, proč se nedá poskládat hudební skupina z trpaslíků. 5.) Chci vidět přemejšlet holku ,,ptákem“. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slušný životopisný film, ve kterém je však hodně cítit rukopis režisérky hudebních videoklipů, který bohužel občas zapomíná na příběh a zcela rezignuje na hlubší seznámení se s členkami kapely a rovnou nám servíruje řadu více či méně důležitých momentů v "životě" jedné vlivné kapely. PS: Přiznávám se, že doposud jsem o této dívčí kapele neslyšel, ale jméno Joan Jett už mi povědomé je. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Film je adaptací knihy „Neon Angel: The Cherie Currie Story“ od Neala Shustermana a Cherie Currie, zpěvačky skupiny The Runaways. (-Marc-)
  • Žádná z hereček ve filmu nebrala opravdové drogy. Šlo pouze o vitamín B. Dokonce i v cigaretách byly pouze speciální bylinky. (zajda404)
  • Když Joan Jett poprvé slyšela nahrávku Kristen Stewart zpívající její písně, myslela si, že jde o záměnu kazet a zpívá ve skutečnosti ona sama. (SydneyB)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama