Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Clouseau, Keito a Dreyfus, jsou po devítileté pauze ještě šílenější. V dobrém slova smyslu. A ozdobou filmu je krásná Frau Schell. Zhlédnuto poprvé v originálním znění, takže jsem si mohl pořádně vychutnat i Sellersův kulervoucí ''francouzský'' přízvuk. Ale na druhou stranu mi chyběl třeba Fišerův šimpán nebo cimra, inu zvyk je zvyk. Každopádně některé gagy mě dodnes dokážou přimět k salvě bezuzdného chechotu, jako třeba sekvence s opravářem telefénů. "Opravil jsem váš zvonek aby nezvonil. Je to zdarma." ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je tady Návrat Růžového pantera. První z opravdu pobóchaných dílů, ve kterých to hňup Clouseasu rozjíždí na plný koule, i když v tomto díle jde opravdu jen o rozjezd. První polovina je naprosto skvělá, zato závěrečná část v Lugashi/Gstaadu už je trochu slabší. Nelíbí se mi také Christopher Plummer, který vystřídal perfektně galantního Davida Nivena v roli Fantóma. Nu což, za zbláznění Dreyfuse to stojí...85% ()

Reklama

Opsha 

všechny recenze uživatele

A vida že to jde. Hluchých míst je sice pořád dost, ale geniálně neschopnému Cluseauovi, geniálně šílenému komisaři Dreyfussovi a elegantnímu Fantomovi člověk opustí leccos. Třebai scénář, který jde odnikud nikam a línou, pomalou režii. Ovšem Cluseaovy převleky jsou tentokráte obzvlášť vypečené. P.S. Nechápu kterého zhýralce napadlo tenhle film znásilnit předabováním v Brně.... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne, dětské nostalgie se mají nechat pod nánosem prachu. Sellers byl jako komik zoufale nekomický. Pády a nešikovnost na milion způsobů je infantilní humor leda pro diváky Neváhej a toč. Nezasmál jsem se ani jednou. Galadriel + Tosim - pokud byl v záběru Sellers, byla to nuda. Jedna hvězda za chudáka Herberta Loma, ten mě bavil ze všeho nejvíc. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Bájný diamant byl ukraden. A sám lugašský král si zvolil vyšetřovatele - právě suspendovaného Clouseaua, který se zrovna zabýval potrestáním žebrajícího slepce, když mu za zády vykrádali banku. Clouseau je ale všem hlavně pro srandu a je to tak moc dobře, ať už dráždí svého rozzuřeného šéfa, opravuje telefén, nebo vysává hotelového papouška. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=uKAlC4Cvab4 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)
  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)
  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)

Reklama

Reklama