Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je tady Návrat Růžového pantera. První z opravdu pobóchaných dílů, ve kterých to hňup Clouseasu rozjíždí na plný koule, i když v tomto díle jde opravdu jen o rozjezd. První polovina je naprosto skvělá, zato závěrečná část v Lugashi/Gstaadu už je trochu slabší. Nelíbí se mi také Christopher Plummer, který vystřídal perfektně galantního Davida Nivena v roli Fantóma. Nu což, za zbláznění Dreyfuse to stojí...85% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zdařilý n(N)ávrat Růžového Pantera. Škoda, že zde Sira Charlese Lyttona už nehraje David Niven (ten byl prostě stylovější). Jinak je tu kompletní sestava v čele se skvělým Sellersem, Lomem a samozřejmě Kwoukem. Sice se mi ta scéna s téměř dokonale provedenou loupeží líbila, ale humoru na úkor stylizace do žánru krimi znatelně ubylo. Přesto se divák dočká jako vždy nadprůměrné zábavy. Dreyfus: "Žebrák patřil k tomu gangu, dělal jim očko." Clouseau: "Nemožné. Byl slepý. Jak může slepý muž dělat očko?" Dreyfus: "Jak může být idiot policistou?" Clouseau: "Jednoduše. Stačí jen podat přihlášku..." ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Větší sázka na Sellerse a jeho komediální talent tento film dělá zábavnější než první díl. Bohužel ne o moc, protože scény bez Clouseaua jsou dost nudné a je jich tam až příliš:-/ Byl jsem ale rád, že v tomto díle Sellers výrazně přidal na francouzském přízvuku, což mi přišlo celkem vtipné. Stejně jako Čech Herbert Lom v roli Dreyfuse:-) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu mazec! :) Snad nikdo takhle trefně nedokáže mluvit anglicky a francouzsky současně dohromady jako Peter Sellers. Původní dialogy plné slovních hříček se Sellersovým originálním akcentem mne nesmírně bavily ("Do you have a rhum? ... Room?"), ale jinak se mé dojmy pohybují zhruba na stejné vlně jako dříve, kdy jsem film viděl s povedeným (původním!) českým dabingem a tentokrát ponechávám hodnocení beze změny. Vedle zmíněných dialogů samozřejmě nelze přehlédnout i pár nezapomenutelných scén groteskního charakteru, ale ten ústřední děj kolem ukradeného diamantu mne zde příliš nebere, stejně jako v případě prvního filmu z roku 1963. Narozdíl od předchozího Komisaře Clouseaua na stopě a nasledujícího ...znovu zasahuje mi tento díl připadá dost nevyrovnaný, polonudnou vatu zestárlého příběhu o loupežných kšeftech střídají pro změnu hodně bláznivé scénky a byť zrovna ty mají zřejmě představovat hlavní devizi, působí někdy v rámci celého děje jako pěst na oko. Chvílemi je to na mne až moc praštěné, až se stejně jako nascendi začínám během pousmání obávat, aby takhle ujetá zábava plná úderů a zničených věcí nesklouzla do trapnosti. Chudák papouch! ;o) 65% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie se silným vtipným nábojem, který však, pro mne bohužel, sklouzává do způsobu humoru, který mi není až tak příjemný. Ale velká dávka vtipnosti, a navíc i napínavosti se tomu rozhodně nedá upřít. Loupež největšího diamantu světa, jedno vyplašené království a dva hledači pachatele. Francouzský detektivní inspektor Jacques Clouseau (ďáblík Peter Sellers), neschopný a přesto nadutý policista, jehož neuvěřitelné vyšetřovací metody a naprostá absence detektivní logiky ho spolu se štěstěnou dovedou k cíli. Hlavní podezřelý Sir Charles Litton alias Fantom (Christopher Plummer) chce očistit své jméno. Je to muž činu a nebezpečné akce. Také on se dostává ke svému cíli, kterým je jeho manželka Claudine (Catherine Schell), znuděná všedností obyčejného života bez vzruchu loupeží a pronásledování. Z dalších rolí: šéfinspektor Charles Dreyfus (dobrý Herbert Lom), psychicky zlomený naprostou neschopností a přitom úspěšností a oblíbeností Clouseaua, plukovník Sharki (Peter Arne), šéf tajné služby království Lugaš, smolař Pepi (Graham Stark), všehoschopný tlusťoch (Eric Pohlmann), a všehoschopný Clouseauův sluha Cato Fong (Burt Kwouk). Sice zábavné a vtipné, a přesto tak nějak hrubé a přehnaně zemité. Ale příjemná a vtipná animace jako doprovod úvodních titulků. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)

Reklama

Reklama