Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je tady Návrat Růžového pantera. První z opravdu pobóchaných dílů, ve kterých to hňup Clouseasu rozjíždí na plný koule, i když v tomto díle jde opravdu jen o rozjezd. První polovina je naprosto skvělá, zato závěrečná část v Lugashi/Gstaadu už je trochu slabší. Nelíbí se mi také Christopher Plummer, který vystřídal perfektně galantního Davida Nivena v roli Fantóma. Nu což, za zbláznění Dreyfuse to stojí...85% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k názoru, jimiž je nakažena valná část zdejších komentářů - když není Sellers, není sranda. Kriminální sekvence jsou napínavé, i když poněkud zdlouhavé (už ta úvodní loupež), ale většina z nich se děje jaksi mimo postavu inspektora, jehož výstupy jsou tím pádem spíše autonomními komediálními skeči. Geniálními komediálními skeči, protože Sellers. Hodně pobavila konfrontace s otáčivými dveřmi a nemohl jsem se „vynaposlouchat“ jeho ďábelského francouzského přízvuku (měl by existovat zákon na ochranu Sellersova hlasu před dabingem). Musím při této příležitosti také vzít zpět tvrzení, že Edwards neumí režírovat – třeba s mizanscénou pracuje výtečně a je zábava sledovat už jenom to, jak dokáže rozestavit postavy do prostoru a pak s nimi hýbat. 75% Zajímavé komentáře: bloom, gabin(a) ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu mazec! :) Snad nikdo takhle trefně nedokáže mluvit anglicky a francouzsky současně dohromady jako Peter Sellers. Původní dialogy plné slovních hříček se Sellersovým originálním akcentem mne nesmírně bavily ("Do you have a rhum? ... Room?"), ale jinak se mé dojmy pohybují zhruba na stejné vlně jako dříve, kdy jsem film viděl s povedeným (původním!) českým dabingem a tentokrát ponechávám hodnocení beze změny. Vedle zmíněných dialogů samozřejmě nelze přehlédnout i pár nezapomenutelných scén groteskního charakteru, ale ten ústřední děj kolem ukradeného diamantu mne zde příliš nebere, stejně jako v případě prvního filmu z roku 1963. Narozdíl od předchozího Komisaře Clouseaua na stopě a nasledujícího ...znovu zasahuje mi tento díl připadá dost nevyrovnaný, polonudnou vatu zestárlého příběhu o loupežných kšeftech střídají pro změnu hodně bláznivé scénky a byť zrovna ty mají zřejmě představovat hlavní devizi, působí někdy v rámci celého děje jako pěst na oko. Chvílemi je to na mne až moc praštěné, až se stejně jako nascendi začínám během pousmání obávat, aby takhle ujetá zábava plná úderů a zničených věcí nesklouzla do trapnosti. Chudák papouch! ;o) 65% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne, dětské nostalgie se mají nechat pod nánosem prachu. Sellers byl jako komik zoufale nekomický. Pády a nešikovnost na milion způsobů je infantilní humor leda pro diváky Neváhej a toč. Nezasmál jsem se ani jednou. Galadriel + Tosim - pokud byl v záběru Sellers, byla to nuda. Jedna hvězda za chudáka Herberta Loma, ten mě bavil ze všeho nejvíc. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pokud se mohu vyjádřit k prvním třem dílům, pak je tento film jistě nejvtipnější. Oproti prvnímu si však nedrží laťku a jako celistvý kus má výkyvy. První část je skutečně tou nejvtipnější. Inspektor Clouseau je zde ve své nejlepší (rozuměj nejmotornější) formě. Ta se však v druhé části mírně vytrácí. Co mi také vadí je nahrazení charismatického Davida Nivena Christoherem Plummerem. Chápu, že Niven neměl čas a natáčení se nemohl účastnit, ale proč jej nahradili o 20 let mladším necharismaťákem, který mu není ani trochu v ničem podobný? Dokonce se ani nesnažil podobně hrát. Škoda. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)
  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)

Reklama

Reklama