Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Některé ty gagy jsou naprosto neskutečné. A popravdě, zjistil jsem, že v originál zní ještě lépe, tedy pokud se jedná o hlášky, než je tomu v češtině, kdy dabing jsem přece jen znal více. Peter Sellers je ale natolik neskutečný, že je prostě lépe se na něj dívat v původním znění, protože on hrál jako celek tedy i hlasem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cítím se trochu rozpačitě, za celou dobu jsem se zasmála dvakrát, takže je nad slunce jasné, že cílovka nejsem, pravděpodobně mi chybí nějaké buňky či synaptické spojení, fakt nevím.. Ukradený diamant mi byl jaksi ukradený a Peter Sellers byl pro mě jediným důvodem k dokoukání.. Hodnotím za tři, vracet se nebudu.. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak mám do filmotéky dát, že vlastním jak DVD s debilním dabingem, který je však věrnější originálu, a VHS, již značně jetou s perfektním dabingem Fišer-Hrušínský. Jinak toto bylo v dětství moje první setkání s inspektorem Kluzó, a to kdysi dáááávno v kině Jadran v Brně, Králově poli. Vymotala jsem se z kina s bolavým břichem a uslzenýma očima, a to jsem jako dítě samozřejmě nechápala ani polovinu těch gagů! Pak jsem viděla všechny reprízy v následujících dnech:-) Od té doby tuhle sérii miluju, nejvíc díl Růžový panter znovu zasahuje, zvláště pak scénu s přefiknutým hrbem a zvoníkem u Matky boží plujícím nad Seinou. I tento díl mám na VHS se starým dabingem a jak jsem psala v komentáři, díky němu vím, jak se Rudolf Hrušínský umí smát nahlas (scény u jezírka). Moje oblíbené z Návratu: Emil Flornois, uklízeč v Gstaadu (dnes ještě malebné městečko, zítra měsíční krajina) a pak věta nad zastřeleným Sharkem: Áno, trik , s upadnutím na postel s jednou rukou na podlaze je také dobrý!" ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers se po 11 letech vrátil ke své nejslavnější (a nenáviděné) roli a znovu začala série, kterou nezastavila ani jeho smrt. A zároveň je to konečně v roce 1975 pořádná, čistokrevná komedie. Lugašský diamant Růžový panter je znovu ukraden a Fantom (namísto Nivena mladší a akčnější Plummer) chce očistit své jméno a najít skutečného zloděje. Což je kupodivu solidní dobrodružně-kriminální rovina. Pak je stále bláznivější šéfinspektor Dreyfus (Lom), který šílí z hlavního hrdiny a ve finále mu hrábne definitivně a rozhodne se ho zabít. No a samozřejmě inspektor Clouseau, jehož idiotské eskapády mě konečně přišly opravdu kulervoucí. Obyčejná sprcha, vysavač či telefon vedou k totální destrukci celého okolí :) K tomu pěkná přítelkyně Fantoma, souboje s čínským sluhou Katem a pár mafiánů a tajných z Lugaše. Jediné dvě výtky jsou, že kdo to ukradl je od začátku jasné a že eskapády Clouseauva stojí vlastně mimo děj. PS: Netušil jsem, že slovo telefén je z tohohle dabingu :) Komedie roku 1975. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Návrat k panterovské krimi linii, i když komediální stránka stejně drtivě vítězí. Máte pykoj? - Pykoj? - Co? - Řekl jste, jestli máme pykoj? - Já vím moc dobře, co jsem řekl. Řekl jsem - máte pykoj? - Myslíte, jestli máme pokoj? - To přesně říkám, vy hlupáku! Naprostá dokonalost. Ještě další díl je výborný, pak jde kvalita mírně dolů. Peter Sellers, PETER SELLERS! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)
  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)

Reklama

Reklama