Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme tu proto, abyste v hospodách nejedli blafy! Uvádí Zdeněk Pohlreich.  Kulinářské pořady diváky zásobují nejrůznějšími recepty. Zbrusu nový formát o české gastronomii Ano, šéfe! však je úplně jiný! Majitel restaurace, která se ocitla ve finančních problémech, požádá o pomoc mistra šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který na místě během týdne zjistí, jaké nedostatky mohou za to, že do podniku nechodí dostatek hostů. Podávají snad studené, přesolené, nedovařené, připálené nebo dokonce nechutné jídlo? Dostávají hosté malé porce, pivo pod míru nebo limonády ve špinavých skleničkách? Jsou servírky a číšníci k zákazníkům ochotní a vstřícní? Nemusejí hosté na své objednané jídlo a pití čekat příliš dlouho? Nebo je problém někde úplně jinde? Zdeněk Pohlreich je sice přísný kritik, který pro šokující výroky nechodí daleko, ale zároveň rádce, jehož rady mají cenu zlata. Při své revizi nebude nikoho z personálu šetřit, naopak bude tvrdě prosazovat i nepopulární změny v provozu nefungujícího podniku. Po měsíci se do restaurace vrátíme se skrytou kamerou, abychom prověřili, jestli opravdu došlo ke zlepšení. Ano, šéfe! je pořad plný emocí, u kterého se nudit rozhodně nebudete!
Epizody:
1. série
1. Restaurace Hrádek
2. People
3. U draka
4. Slepá kolej
5. Hejtmanský dvůr
6. Bluepoint
7. Lesní zátiší
8. Panský dvůr
9. Arter
10. Mlýnský domov
11. Pí local club
12. Fregatta
2. série
1. U Lojzíka
2. Nová Hospoda
3. U Hrabala
4. U Rytíře
5. U Pavouka
6. Zámek Kněžice, U Štěpána I.
7. Zámek Kněžice, U Štěpána II.
8. Zahrada v Opeře
9. Motorest Galerie
10. U Dubu
11. ZŠ Bílá
12. Vánoční speciál
3. série
1. Návrat na místo činu
2. Blue Note
3. Hotel Hvězda
4. Fantazie
5. Bohemia
6. Radniční restaurace 
7. Harmony
8. Latrán
9. U Apoštola
10. U Tlustých
11. Vlčárna
12. Kotelna
13. Rekapitulace
4. série
1. Scandinavia
2. Bohéma
3. Sedmé nebe
4. U sv. Filipa a Jakuba
5. Pintovka
6. U stoleté lípy
7. Kuželna
8. Restaurace Rybárna - Pardubice
9. Restaurace U Zběhlíka - Čistá
10. Restaurace Simsalabim - Rozmarýn Cafe & Restaurant - Praha Simsalabim
11. Restaurace Cafe Prague - Chicago - USA
5. série
1. Modrá stodola
2. Hotel Květnice
3. Hotel Krajka
4. Excalibur
5. Letem světem
6. Rybářská bašta
7. Wirtshaus in der Pupplinger Au Mnichov
8. Georgia
9. Ponorka
10. Kongo
11. U klauna
12. Zámek Choltice
6. série
1. Bastila
2. Hotel Rosa / Hotel Zlatý Potok
3. Kuchařské učiliště v Trmicích
4. American Grill Bar
5. Plevel (Plevel)
6. Sametová restaurace
7. Grand Restaurant Septime
8. Pod Lékárnou
9. Návraty (Bastila, American Grill Bar, kuchařské učiliště v Trmicích)
10. U Hastrmana
11. Bouda v Obřím dole
12. Motorest Tereza / Motorest Pod Řípem
13. Wellness relax areál
14. Městské sály
15. Klub AVU
16. Hotel Zámek Havířov
17. Slovenská Koliba Jasná
7. série
1. Amerika Grill Bar - Chomutov
2. Restaurace U Tlusťocha, autokemp Merkur, Pasohlávky
3. Restaurace U Vlka, Brno
4. Motorest Ušák, Prunéřov
5. U Kaštanů, Praha
6. Pod Lesem, Jíloviště (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (954)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Extrém proti extrému...aneb diváci se počítají... a tak je tu žoviální pseudokuchař Babica versus nekompromisnímu prostořekému Pohlreichu... Nova versus Prima... ale kde je nějaké kloudné vaření? Beru to jen jako zpestření jiného úhlu pohledu...ale podvědomě jsem s Pohlreichem... Ty tam tam jsou totiž doby, kdy jsem chodil či jsme chodili do restaurace nechati se více či méně inteligentně okrást...za mé peníze chci v restaurace adekvátní službu...čerstvou... ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

jasně všichni se z pana pohlreicha třeba pohlserte:-)jako vyučenej kuchař moc dobře znám tyhle typy,hustej jak hráškovej krém,sprostej,nervózní,naprosto přesvědčenej o svoji pravdě.takovejhle debilů jsem za svojí praxi poznal mraky.není pochyb o tom,že je to určitě profesionál,bohužel stylem vydělávám si sto tisíc měsičně a víc.jeho megalomanské recepty se hodí tak do intercontinentálu a těch jeho vymazlenejch pětihvězdičkovejch že jo.von si přijede do restauračky,která je u vody,pro obyčejný lidi,vodáky a rodinky v kempech a ten vocas tam začne vyvyřovat špageta la mani fa bůh ví co vole,krevety a tyhle sračky.jak řikám profík to je,ale chová se jak debil a je už tak daleko za hranici normálních lidí,že naprosto nechápe potřeby obyčejného člověka,který si nevozí prdel v porsche a na ty jeho sračky pro takzvané gurmány není zvědavej.mimochodem dva recepty jsem zkusil,díky až budu chtít bezva znova nakrmit psa,koupim mu nějaký fajn granule. 7.3.2013: Právě sem četl článek, ve kterém tenhle imbecil mluví o české kuchyni jako o debilní a svíčkovou by prey zrušil....chcípni ty vylízanej kreténe! chcípni! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"ČÍNSKÝ NUDLE, TO JE POCHOUTKA." - "A TO JAKO ŘÍKÁTE KOMU?" Revoluční reality show nekompromisně ale s vtipem odhalující katastrofální (práškový) stav takzvané české gastronomie, revoluční speciálně v téhle zemi, kde se může nadávat, ale nesmí kritizovat. ANO, ŠÉFE! je one man show Zdeňka Pohlreicha, energického hláškaře s vlastním svérázným slovníkem a s darem říkat věci na rovinu, ale s výjimkou totálních blbců a diletantů (viz. druhý díl) si tím lidi neznepřátelit, ale získat a inspirovat a diváky pak naučit, aby chtěli víc. K tomu dynamická kamera a střih a nevlezlý hudební podkres, žádné popiny, které textově "vtipně" korespondují s děním jako třeba v SOUBOJI V TĚŽKÉ VÁZE. Po skvělých prvních dvou dílech sice přišlo několik, kdy se na můj vkus až moc poplácávalo po zádech a všichni byli hrozně v pohodě, nikde žádný konflikt, ale záhy se to zase rozjelo, i když se řeší de facto stále to samé (nezkušené vedení nekomunikuje se zaměstnanci, kašle se na reklamu, předimenzovaný nevyhraněný jídelní lístek, vaření z prášku). Vynikající pořad, jen tak dál. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dost zajímavý a zábavný pořad. Z. Pohlreich nejde pro nějakou vulgaritu daleko a jeho způsob jednání s lidmi je možná až příliš přímý (pro někoho snad na hranici urážlivosti), ale na druhou stranu říká co si myslí a hlavně - to co říká má hlavu a patu. "Ano, šéfe!" dokazuje, že tam kde je dobrá vůle a ochota přijmout dobrou radu je možné něco změnit k lepšímu, ale také že pokud si externího poradce (byť sebelepšího) pozve podnikatelský diletant nebo člověk bez zájmu věnovat se své firmě naplno, jedná se o akt zoufalství a ztrátu času pro všechny zůčastněné. 16.4. 2009 jenom dodám, že tlachy o tom, jak má tento pořad "bavit zdeptanými kuchtíky" jsou jenom zbytečným plácáním. Pohlreich sice občas mluví jako dlaždič, ale kuchaře nikdy neuráží ani se na ně nevytahuje (jeho údajná namachrovanost - další žvást), naopak má schopnost získávat lidi na svou stranu a v zatím asi šesti pokračováních pořadu se mu to také daří. 4. 11. 2011 - Po shlédnutí dalších sérií a zejména pod dojmem z té aktuální musím korigovat jak tu předchozí (více než 2 roky starou) větu, tak svůj názor na celý pořad. Pan Pohlreich se - patrně v zájmu vyšší sledovanosti a svojí popularity - začíná chovat způsobem, který mu někteří neprávem vyčítali již dříve (viz výše). Bez ohledu na odbornou nezpůsobilost některých aktérů, to co předvedl například v Rybárně v Pardubicích (ale nejen tam) silně zavánělo cílenou provokací, mající za cíl dohnat personál restaurace k co možná "nejefektnější" reakci, za kterou je poté dotyčný(ná) vyplísněn(a) majitelem, který ve své snaze získat kýženou nálepku neváhá chovat se k "šéfovi" s trapnou servilitou. Jak je vidět ze závěrů pořadu, nejedna podobná situace vyústila v personální změny a těžko říci, zda a kdo na nich vydělal. V poslední sérii si stravovací zařízení navštívená "šéfem" většinou nejlepší reklamu neudělala - až na pár výjimek právě naopak. U mne je to zatím už jen na tři *, šéfe, a jestli to takhle půjde dál, tak to vaše "rychlý, sexy a čistý" vaření bude mít možná tu neustále omílanou (a přesto nicneříkající) "ideu", ale začne zavánět odérem dobrot úplně jiného pána z konkurenční televize... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

K prvnímu zhlédnutí tohoto pořadu jsem se dostal relativně velmi pozdě, a jsem příjemně překvapený jeho zábavností. Nikdy bych nevěřil, že se najde dost majitelů restaurací, kteří do toho půjdou, a vida, zřejmě stále není radno podceňovat sílu televize - podle všeho není problém v podstatě do libovolného formátu na způsob reality show najít vždy dostatek zoufalců, kteří jsou ochotní se ztrapnit před kamerou. V tomto případě je to ale asi ztrapnění veskrze užitečné, a Pohlreichovi nelze upřít, že je to mistr ve svém oboru, takže každá jeho rada skutečně nad zlato. Když koukám na fotky Pohlreicha z doby, kdy tento formát startoval, vidím, že celkem obstojně přibral, což mi přijde docela zajímavé. Měl jsem nějak za to, že doba, kdy každý kuchař musel být správný tlouštík, patří minulosti, a že člověk Pohlreichova typu bude mít vzorné BMI. Nu, asi to byl z mé strany poněkud neopodstatněný předpoklad. V každém případě vážně výborný a zábavný pořad! Snad jediné, co mi na něm vadí, je Pohlreichovo neustálé používání slova "vole". Vulgarismy v telce jako takové mi nevadí, ale toto je odporný zlozvyk, který by se ten člověk měl odnaučit, v mých očích ho to hodně degraduje. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (40)

  • Párkrát zazněla v cyklu Pohlreichova hláška: „Kouří jak sádrový ježek.“ Nejedná se o sarkasmus či absurdní hlášku, ale narážku na hračku sedmdesátých let dvacátého století. Asi sedmicentimetrový sádrový ježek měl v puse mini cigaretu, která se dala zapálit a po vyhoření vyměnit za další. (sator)
  • Dva díly z pořadu se odehrávají mimo Českou republiku. 11. díl 4. série se odehrává v Chicagu a 7. díl 5. série v Bavorsku. (Kmotr76)
  • První restaurace, která dosáhla na 3 hvězdy, byla restaurace, bar a gril People ve 2. díle 1. série. (DexMASTER094)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama