Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradičně ve filmech láska čeká na postavy, které odpovídají normám většinové společnosti. Provokativní japonský režisér Sion Sono v absurdně nadsazeném čtyřhodinovém ponoru do světa perverzí, mánií a fantasmagorií naopak do cesty Amorovým šípům staví úchylné a psychicky labilní jedince. Ve vyprávění protkaném psychoanalýzou a katolickou věroukou se pak láska stává ultimativním vykoupením. Film pojednává o tenké hranici mezi perverzností a normálem, přičemž se zaměřuje také na vágní mez dělící katolickou církev od fanatických sekt. Autor ovšem nevytvořil zanícený pamflet proti všemu svatému, nýbrž groteskně pokřivenou love story, v níž neduhy moderní společnosti nabývají bizarní podoby. Stylově film evokuje afektovanost japonských animovaných seriálů pro dospívající mládež a současně na mnoha místech vzdává hold bohaté historii japonského exploatačního filmu. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

balone 

všechny recenze uživatele

4 hodiny připoután k posteli a každé vyrušení od toho filmu, ať už nějaké potřeby nebo někým mi byly na obtíž. Když bych měl obsáhnout vše co k tomu filmu mam, tak se dneska nevyspim, takže to zkrátim jen na pár bodů. Herecké obsazení výtečné a jejich výkony i nezapomenutelné, režisér pečlivě vybral správnou osobu pro každou roli, to že někteří asiati vypadají zženštile se mu zde i hodilo do scénáře. Hudba nebyla výrazná, ale hezky doprovázela celý film, možná někde však chyběla. Stopáž celkem dlouhá, ale zase kdyby to mělo jen 2 hodiny, tak si řeknu, že chci ještě, takhle mi to vyhovovalo. Témata, která tam byla omílána jsou určitě aktuální. Vyzdvyžené úchylky už jsou celkem známé i u nás a není to jen výsada japonců, jen o nich se to víc ví. Celkem film hodnotim za 95% ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

All perverts are born equal. Znáte ty filmové kecy typu "Jestli mi to s ní nevyjde, tak si můžu hodit mašli, protože můj život je nenávratně v prdeli"? Tady nic takového nezazní ani jednou, a přesto nejpozději v druhé třetině zjistíte, že právě tohle se vám honí hlavou. Ultimátní završení romantického žánru a filmů o lásce, jakékoli další snahy jsou po tomto opusu zcela zbytečné. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

To aby si jeden vzal dvoudenní dovolenou k pobrání šílené stopáže a následné další tři dny na vzpamatování z kulturního šoku! Hodně ujeté, uplácané z x žánrů, se zjevným exploatačním záměrem ... Musím však říct, že mou mysl zaměstnává už čtvrtý den (sledovačka rozdělená do tří dnů) a některé záležitosti se mi hodně líbily, ačkoli způsob japonského herectví zdá se mi poněkud nešťastný... Nicméně, dynamiku první třetiny, úžasný výběr hudby, krásné záběry, ninja fotografování a dívčí deklamaci listu Korintským bych s klidem nacpala do devadesáti minut, s vynechávkou přehnaného "killbillovského" konce bez náznaku odlehčení i vtipu, a napříště by mně stačilo videové osvěžení z youtubu. Originalita se však snímku upřít nedá a čas, který jsem mu věnovala, mě určitě nemrzí. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu bych označil za jednu z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl. Když se pokusíte sami sobě převyprávět příběh, tak se taky dáte do smíchu, ale lepší nespoilerovat. Nejradši mám tu část na jejímž pozadí běží Bolero. Tu jsem viděl tak čtyřikrát. Sice je to chvílema drsnější, ale super. Druhá část už na komediálnosti hodně ztrácí a přichází něco, co jsem nebyl schopen akceptovat... doufal jsem, že to bude stejné po celou dobu a ne že dojde k takovému bizardnímu zvážnění. Ale stejně je to super na to, že to má takovou stopáž. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Yu prišiel o matku vo veľmi mladom veku. Tesne pred tým ako umrela, požiadala ho o poslednú vec. Nakoľko bola silno veriacou kresťankou, jej prosbou bolo, aby si našiel životnú partnerku, ktorá bude svojimi vlastnosťami čo najviac podobná Panne Márii. Splní Yu matkinu prosbu? To, že Šion Sono točí špecifické snímky, nie je nič nové pod slnkom. "Love exposure" taktiež nie je výnimkou. Ta stopáž 4 hodín je neskutočne odrádzajúca a ešte ťažšie sa hľadá odhodlanosť dopozerať ho do úplného konca. K záveru ma "hnala" len zvedavosť z rozuzlenia. Na úvod. Tento film určite nie je pre každé oko diváka. Kto nemá skúsenosti s týmto režisérom, absolútne mu neodporúčam tento snímok sledovať. Toto nie je bežný, otrepaný romantický príbeh s pointou hľadania lásky, ala Pretty Woman. Nato zabudnite! Eroticko kresťanská zápletka príbehu síce originálna, no miestami pôsobí nudne, pomerne dosť divne, dramaticky choro, romanticko svojsky - proste - ako to len Sono vie. Napriek tomu, že podaktoré filmy, ktoré som od neho videl, ma naozaj zaujali, ba dokonca bavili, pustil som sa aj do tohto "experimentu". A viete čo? Každý deň nie je nedeľa. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Při chvílích erekce hlavního hrdiny byl použit umělý penis. (Frajer42)
  • Film byl natočen podle skutečných událostí. (Frajer42)
  • Původní verze filmu byla 6 hodinová, ale na přání producentů ji režisér Sion Sono musel sestříhat na 4 hodiny. (DailyDreamer)

Související novinky

Reklama

Reklama