Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 031)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

U Tutatise, to byl hroznej zážitek, až pofiderně béčkový scénář mne vyloženě štval, navíc většina herců se do svých rolí nehodí a souboje, kde by měl green lantern díky svému prstenu vynikat jsou až překvapivě nudné a rozhodně je u nich, stejně jako u celého filmu, nevyužitý potenciál. A navíc mi ve filmu oproti jiným médiím přišla rada velkohlavých ještě o půl míle směšnější ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobře, žádná bomba to není, ale - lepší než nedotažený Thor i místy utahaný Captain America. Jen poslední X-Meni jsou o něco lepší, ovšem pro mne je z comicsového světa větší sympaťák Green Lantern. Vlastně jsem ho poznal i dávno před X-Meny, takže kromě Supermana a Batmana je mojí srdcovkou. Byť snímek klade důraz na odvahu a statečnost ( zejména v Americe ceněné vlastnosti), příliš nemoralizuje a kupodivu ani nepřekypuje tak oblíbeným americkým patriotismem. Chce především bavit, což se mu daří, a oslnit efekty, což se vcelku daří též. Jen počítačem vytvořené postavy jsou poněkud odbyté a vesmírné šutráky hodně umělé. Po dalším zhlédnutí bych asi nějakou hvězdu ubral, ale napoprvé příjemná zábava. Jen občas mně vadily hercovy šilhavé oči (proč mu je v dětství nenapravili...), ale to je jen drobná vada na kráse. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pěkné efekty jsou poslední dobou všude. A tak se nám tu hromadí obsahově nijaké filmy na které se sice dívá hezky..ale nevyvolávají v nás téměř žádné emoce. Kromě hromady triků nebylo nic, co by mě dostalo do děje. Blake Lively je krásná a Ryan Reynolds je docela sympatický. Jenže to jsem věděla už před zhlédnutím. Kde jsou ty časy, kdy jsem fandila hlavnímu hrdinovi a nemohla se odtrhnout od obrazovky? Teď už se jenom dívám jak to tam dokoulí a jak při tom bude vypadat. Slabé 2,5*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tuhle komiksovou šílenost zaručeně ocení ten, co má rád původní komiks. Film se totiž s ničím a nikým nesere a na ramenech nekompromisnosti 109 minut uvádí film, který popírá veškeré komiksové zažité vlastnosti. Je to prostě sci-fi o superhrdinech z vesmíru, kteří bojují o matičku Zemi mimo Zemi. Musím říct, že to mělo něco do sebe, ale docela dlouho se to rozjíždělo. Ryan Reynolds byl skvělý, ale mohl si tu přeměnu uspíšit a nečekat na ní do půlky filmu. Každopádně nemůžu říct, že by mě to nechytlo, bylo to zase pro změnu něco jiného, než člověk normálně čeká a to se taky počítá. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ok, určitě mám radši DC a radši bych viděla JLA film než Avengers. Ale zatím je tahle rovnice ještě hodně nahnutá. Takže tu jsou zatím DC animáky a tenhle smělý Green Lantern. A není příliš důležité, že neuspěl, přání konkurence k marvelovskému úspěchu je silnější, než jeden dílčí krok k němu. Osobně mě Green Lantern jako samostatná postava tolik netankuje, ale jako součást JLA je fajn. Takže pokud se mu podaří zmást diváky ztracené v komiksových adaptacích natolik, že jednoho dne díky nim JLA filmu bude, splnil Hal Jordan svou roli. A jako k takovému k samostatnému filmu přistupuji, bylo toho na něj naloženo hodně, ale pořád je to jen celovečerák příběhu odvozeného od Aladinovi kouzelné lampy a potřeby bojovat se zlem v době nastupujícího nacismu. Dnes má Green Lantern za sebou 72tiletou historii a tohle je jeho první hraný film. Na půdorysu klasického supermanského schématu nás seznámil s tím, co se stává v nejjasnějším dni a v nejčernější noci. A je to tak, že "Čím jsi větší, tím rychleji se spálíš." Škoda jen té Blake Lively, ale třeba se časem víc vymaní ze stínu své role ze Super drbny. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Herec Ryan Reynolds (Hal Jordan) si z natáčení odnesl jako suvenýr prsten, který nosil Green Lantern na ruce. (Duoscop)
  • Ve filmu lze zahlédnout ceduli Central City, které je domovem blízkého přítele Green Lanterna (Ryan Reynolds) – Flashe. (HellFire)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama