Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ta paní byla moc hodná, že černochovi takhle pomohla, ale kvůli tomu to přece automaticky není dobrej film!!! Ze začátku dobrý. Čekal jsem, že se tam vyskytne nějaká dramatická linka, ale ono prd. Jen se všichni usmívají a mají se rádi. Postava Sandry Bullock už mě chvílema srala, jak všechny furt komandovala včetně manžela, totálního podpantofláka. Koukat se na to ale dalo díky titulnímu sympaťákovi. Klasickej obří dobrák, co by ani mouše neublížil a zaslouženě ke štěstí došel. 50% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

je docela směšné pozorovat v obří neotesané gorile výraz ukňouraného chudáčka. Zároveň má však schopnosti (nikoli charisma) tlustého čínského mistra z Ip mana 2. To ani nepočítám, jak mě neskutečně - téměř k smrti - unudila analýza Sandry hned na úvod. Jak už řekl arachneuss. Americkej fotbal je fakt ta nejdebilnější hra. V tuposti tenhle film předčí jen Vzepřít se obrům. p.s. scéna s knihovnou byla jen proto, aby Mike mohl říct, že mu maminka nikdy nečetla. druhou hvězdu dávám za toho chlapečka s prořízlou pusou ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Věřím, že každý máme svůj osud napsaný někde ve hvězdách. Osudem Michaela Ohera zřejmě bylo potkat ženu ve středním věku, která se rozhodla projevit trochu té křesťanské solidarity a rozhodla se mu dát domov, zázemí a milující rodinu. Díky tomu se z něj nestal další z mnoha členů afroamerických gangů nebo něco horšího, ale stal se z něj nadějný hráč amerického fotbalu a vysokoškolský student. Filmy natočené podle skutečných událostí v sobě skrývají jakési zvláštní kouzlo, a ani Zrození šampiona není výjimkou. Je to úžasný příběh, který mě dokázal zaujmout, a o to jde ve filmu především. Když má film silný příběh, pak už jen stačí do něj dosadit vhodné herce, kterým jejich role uvěříte, a to se zde rozhodně stalo. Quinton Aaron vypadá, že by neublížil ani mouše, Sandra Bullock je v roli matky velice přesvědčivá, a ani ostatní herci za touto ústřední dvojicí nezaostávají. Ve výsledku film vnímám jako téměř dokonalý, trochu mi totiž vadí, že hlavní hrdina vlastně ještě v době vzniku filmu v profesionálním sportu téměř nic nedokázal, kdyby se to natočilo třeba poté, co vyhrál Super Bowl, tak by film měl asi větší opodstatnění. Ale i tak je to příjemný film, kterému uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Americký sen, který se stal. Nekompromisní Sandra Bullock si bere velký kus filmu sebe, ale Michael zase srdce diváka. Někdo řekne typicky americký slaďák, ale tohle je víc. Tohle není žádný rasismus, žádné vnucované poučení, jen prosté zamyšlení, že svět není tak špatný, jak se zdá a že se jen lidé nechovají tak, jak by měli. Velmi jemné naťuknutí akutních amerických sociálních problémů v pozadí velkého životního příběhu. Nedivím se, že tento příběh má v Americe úspěch, vždyť je to až neuvěřitelné... Emoce se spojují v silném a skutečném příběh mladého černocha, který měl hodně talentu, ale potřeboval pomoct. Jako fanoušek amerického fotbalu jsem si nepřál více. Tady máte skutečné postavy tohoto příběhu originály. PS: tělo Sandry Bullock nezestárlo za posledních 15 let ani o den... jak to dělá?:) A její peroxidní hlavinka? Bylo by i na Hollywood dost hloupé, kdyby hrála peroxidní blondýnu s černými vlasy...:) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Někde mezi 2* a 3*. Příběh co se stal, akorát když si přečtete vyjádření samotného Michaela Ohera a dalších tak se samozřejmě nestal úplně tak, jak nám filmaři předkládají. A hlavně M. Oher nebyl tak fotbalově zaostalý, jak film ukazuje. Ale ok, to jde samozřejmě přehlédnout. Co nejde přehlédnout, je opětovně úžasná Sandra. Na ní se nejenom tak krásně kouká, ale ona umí prostě hrát - tedy role, co jí sedí. Což tato bezesporu je. Bez ní by to bylo leda tak na 1*... Suma sumárum, na jedno až dvě skouknutí dobré, je to inspirativní, hřeje to na srdíčku, prostě krásně americké. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Michael Oher získal v sezóne 2012 Vince Lombardi Trophy (udeľovaný víťazovi NFL) s Baltimore Ravens. Tí ho v roku 2009 draftovali v 1. kole ako svoj 1. výber. Po získaní Super Bowlu sa upísal Tennessee Titans (takže za rodinou nenávidené Tennessee nakoniec predsa len hral, aj keď šlo o tím profesionálnej ligy). (marlon)
  • Shodou okolností se křestní jméno dcery hlavní hrdinky Collins shoduje s přijmením její představitelky Lily Collins. (=woody=)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama