Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Průměr s průměrnou Sandrou Bullock. To, že normálně hraje mnohem hůř neznamená, že teď je bůhvíjak skvělá. To, že Blind Side funguje neznamená, že není debilně šablonovitá. Postavy jak z omalovánek, předvídatelnost, americko-křesťanský mindfuck... kruci, i toho fotbalu je tam málo. A láska jako jediná emoce. Proboha. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dosti typický a prakticky nepřekvapivý hollywoodský slaďáček, který je ovšem, na rozdíl od svých mnoha předchozích variací, schopen do diváka skutečně zatnout své mainstreamové drápky soucitu, slziček i štěstí a udělat z něj blbečka v tom nejlepším slova smyslu. Člověk se jen nesmí vzpírat, chce to vhodnou "I need a proper hug" náladu a pak tento film muže, i navzdory všem svým klišé, skutečně oslovit a pohladit... Navíc jsem se zde doslova zamiloval do Sandry Bullock, její svěže napsaná postava a excelentní herecká performance mě pobavila, rozesmála, uhranula, stejně jako vzbudila ve mě respekt... 8/10 ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Fíha, a to jsem myslel, že patřím mezi uživateli CSFD k těm, co se poslední dobou nechávají příliš snadno dojmout a jsou příliš hodní k americkému klišé. Narozdíl od hromadě jiných, kteří jsou na takovéhle věci alergičtí... No a pak přijde tenhle film, kde je to jedna obrovitánská hromada klišé a amerického vlastenectví, a 82 %. Copak o to, hlavnímu hrdinovi jsem fandil a žádná postava mě nijak zvlášť nerozčilovala, ale že v tomhle filmu není snad NIC originálního? Že v něm všechno zlé zůstává v náznacích (snad nejnegativnější věc je, když mají kámošky Sandry Bullock starost o zdraví její dcery, když s nimi bydlí tak velký afroameričan)? Že mladší synátor byl vytáhnut z nějaké mizerné rodinné komedie? Že drsňáctví a frajerství Sandry Bullock bylo tak vyhrocený, že se to blížilo parodii? To mě občas trochu štvalo. Celkově by tenhle film bylo tak hrozně snadné sestřelit... Pro zlé cynické kritiky, samozřejmě. Já jsem hodný a proto říkám, že je ten film fajn, jen mě překvapuje, že nebyl mnohem víc "fajn". (6/10) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že pochválím herecké umění Sandy Bullock a už nikdy bych si nepřipustil její šarm a sexy vystupování. Tohle snad není ona, tahle ženská zahrála prvotřídní výkon, který ani samotný vrchol, Oscar, nemá šanci docenit. Ta ženská zraje jak víno, ve všech ohledech! Film je na tom stejně, naprosto krásná, jak už bylo řečeno, amerikánská podívaná, ale nu což, není to přeplněno sentimentem ani vydíráním diváka. Nemám rád tyhle sociální dramata, ale tohle, tohle bylo jiný! Pro mne horký adept na TOP ve svém žánru :-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock se po nepříliš blyštivé kariéře vrací zpět do první ligy a hlásí dokonce útok na Oskary. Naposledy se ukázala ve filmu, který spojuje sportovní stránku (odsunutou bohužel do pozadí) a příběh o nabídnutém americkém snu jedné z mnoha ztracených duší Ameriky. Spousta klišé a patosu, na zakázku vytvořenému pro americké publikum překvapivě funguje i mimo "zemi neomezených možností". Já byl spokojen, jen toho sportu mohlo být malinko více. Více na etparadise. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy) původně roli odmítla, protože nechtěla hrát postavu příliš zbožné křesťanky. Po setkání s Leigh Anne Tuohy práci - s podmínkou podílu na zisku (ale sníženým pevným honorářem) - přijala. (Kamiiik)
  • Při záběru na test z historie je u otázky "kde se odehrála bitva u Waterloo" zaškrtnuta možnost "D - Německo". Otázka je vyhodnocená jako správně zodpovězená, přestože správná odpověď je "C - jižně od Bruselu v Belgii". (jorginho89)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama