Reklama

Reklama

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu můžu pochválit snad jen obsazení (Jeff Goldblum mě ve své roli fakt bavil), v němž se nevyskytoval nikdo, kdo by mi jakkoli vadil. Tak, klady mám za sebou, teď už jen to ostatní. Základem od něhož se všechno odvíjelo, byl způsob početí, kterážto záležitost je dnes ještě aktuálnější než před lety, protože bílí heterosexuálové jsou kvintesencí zla a brání lidstvu v jeho evoluční cestě ke třem mořským mušlím. Tím hlavním problémem, který jsem s filmem měl, byl akutní nedostatek humoru. Tady jsem se vlastně neměl čemu zasmát; hlavním pocitem, který ve mně tato záležitost vyvolala, byla nuda. Příběh se zvolna šinul kupředu, všechno pro mě bylo neměnně šedivé, a když už jsem si myslel, že tu monotónnost nic nenaruší, přišel ten chlapeček s povahou Marvina, robota ze Stopařova průvodce. Ale místo toho, aby byl stejně rozkošně depresivní, byl vlezle otravný, a aby toho nebylo málo, byl ještě i angažovaný. Dalo by se říct, že tato postava poslala pro mě už tak slabou záležitost definitivně do kopru. / Poučení: Chceš si vychutnat tu pravou depresi? Pusť si v průběhu pošmourného podzimního dne tento film. 2*- ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston mám ráda a filmy, v nichž vystupuje, mi vždy zajistily přinejmenším příjemný zážitek. Není to herečka, která by ztvárňovala náročné a propracované charaktery v syrových dramatech a ani nehraje ve filmech, které by měly nějak extra vysoké hodnocení. Jde převážně o průměrné romantické komedie, které mi však vždy způsobí úsměv na tváři, pobaví mě a jsou ideálními oddechovými snímky. Záměna patří mezi ně. Co na tom, že se jedná o stále stejné postupy, klišé či scénáře? I při tomto se může jednat o příjemný a nenáročný zážitek. Smíchu jsem zde nabyla hodně:) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ale áno - bolo to milé, nápadité a miestami aj celkom zábavné. Navyše takýto námet nie je až tak bežný, takže o to lepšie. Jasona aj Jennifer mám rád a hlavné úlohy v tomto filme sa im celkom aj hodili, aj keď Baterman bol tentokrát o čosi lepší ako obvykle. Škoda len toho klišovitého koncu, pretože to mohli v pohode nechať nejakým spôsobom otvorené a nie rovno všetko zaklincovať mega happyendom. Ale inak samotný film bol veľmi príjemný, dokonca v tomto žánri romantickej komédie nadpriemer, teda aspoň pre mňa. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, Záměna nenabízí krom obsazení a malého bonusu pro mne v podobě podobnosti Wallyho s mou osobou nic výjimečného. Romantická komedie, která není ani moc vtipná, ani moc romantická a rozhodně nepřekvapí, neboť po nalajnovaných a dávno zajetých kolejích romantických komedií jede plynule, bez jakýchkoli zaváhání. Mně se však líbil příběh se sympatickým Wallym a posléze i Sebastianem, se standardně velice koukatelnou Anniston, ač nikdy nebyla vyloženě mým šálkem kávy, s postavou Leonarda. Všichni čtyři ústřední herci se mi moc líbili. (Kasovní) trhák to není, ale jako oddychový film? Proč ne... 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přijatelný průměr, nicméně bez sebemenší snahy o invenci a výplň té scénáristické prázdnoty všude kolem. Bohužel tu není nic, co by alespoň vyčnívalo nad ostatními ingrediencemi poctivé romance – chybí taková ta svěžest, humor, dramatické kličky, rozkolísané je i tempo a naneštěstí i samotná romantika. Pořád tak platí, že by měla Jennifer Aniston pečlivěji pátrat, do jakých vod se pouští. Třeba se Sandlerem (Zkus mě rozesmát) jí to, světe, div se, docela šlo.. ** a kousek.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Film sa drasticky líši od poviedky Jeffreyho Eugenidesa "The Baster", ktorý predstavuje neatraktívneho muža zamilovaného do krásnej ženy. Spisovateľ uviedol, že s filmom nemá nič spoločné a že je príliš hollywoodsky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama