Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme to, co tomu říkáme, milášku ? Budeme hodní ? ... Ne, zabijeme to! Proč? Vždyť se nám to líbilo. Nelíbilo, nemáme to rádi, je to ošklivé a zavřeli nás do pytle, zabijeme to ! Ale neublížilo nám to, chtělo to jen vědět o miláškovi . Ale zavřelo nás to a je to odporné, musíme to zabít ! Nezabijeme to, budeme to hlídat a pak... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S ohledem na podmínky natáčení a rozpočet se jedná o neuvěřitelně povedený kraťas naprosto vystihující atmosféru a vizuální pojetí trilogie. Na těch 40 minut jsem se opět naplno ponořil zpátky do Středozemě a hon na gluma si vychutnal. Vyzdvihnout musím zejména povedené kostýmy, dobrou kameru, výborný dabing Gluma a nádhernou hudbu (i když notně okopírovanou z trilogie a jeden track mi zase nesmírně připomínal track Lux Aeterna z Requiem for a Dream). Bojové scény byly naprosto špičkové a mohly by se srovnávat i s těmi filmovými. Nicméně nízký rozpočet si musel vybrat svou daň a tou jsou místy hodně nedokonalé triky a někdy i "obraz domácí kamery", kdy je prostě poznat, že jde o amatérský film. Tyto neduhy však v dobrém zážitků nebrání. Co se hereckým výkonů týče, Aragorn byl celkem prkennej a suchej, ale přesto zajímavej a Arwen byla krásná, i když typově úplně jiná. V poměru fanfilm/zpracování nemohu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je to až neskutečně dokonalé - bezkonkurenčně nejlepší fanfilm, co byl kdy natočen. Režisér zručně využívá širokoúhlého formátu a digitální triky jsou na takové úrovni, že je to na amatérský projekt nemyslitelné. Na mnoha místech jde samozřejmě vidět chybějící prostředky, ale to se samozřejmě v tomto případě nedá vyčítat. Jediné, co mě trochu iritovalo byl výběr herců. Gandalf byl perfektní, Vigga ovšem nenahradíš jen tak někým:) A proč vůbec zařazovali pasáž s Arwen, vůbec nechápu, protože v tu chvíli jsem vypadl jak ze Středozemě, tak z křesla. Děj je řídčí, než jsem si představoval a narativní oblouk mi tam trochu chybí. Nicméně, protože je to projekt od srdce a provedením takový skvost, nemůžu jinak. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No chapu, z ceho tu je kazdej tak nadsenej, na amaterskej pocin fakt unikatni zalezitost, ktera by pri delce deseti minut stoprocentne fungovala, ale pri delce pres pul hodiny to uz doznava znacnejch trhlin. Pribeh je sice jednoduchej, ale je tu par odkazu na udalosti v Panovi Prstenu, coz je fajn. Vizualni stranka je taky fajnova, obzvlast uvod je perfektni, bohuzel misty to fakt spis vypada jak zaber na partu lidi motajici se po lese. Hudba se taky povedla, i kdyz k nekterejm scenam moc nesedla. Skreti maj paradni masky a pokud tu neni nejakej jo detailni zaber na hubu, kdy se provali obcas lacinejsi maska, neni si na co stezovat. Samotnej Glum je pak vyresenej docela vtipne, bud vidime jeho stin, nejaky obrys z dalky, nebo je narvanej v pytli a samotnej zaber na nej si nechali az na konec. Coz nevadi, takle to je uplne dostacujici. Jenze kamen urazu jsou herci, necekam, ze amateri budou hrat buhvico a Gandalf jeste docela ujde, jenze Arwen ma rypak, ze by mohla jit orat pole a postava, na ktery celej film stoji - Aragorn, je fakt dost hrozna - teda ten herec. Vypada jak nejakej chcipacek, co dostal naplacano, charisma nikde a neustale aby se clovek bal, ze usne, fakt docela hruza. A to vlastne srazi celej film dolu, k tomu si pripoctete spoustu zbytecne dlouhejch zaberu chozeni po lese a nakonec to i pres na amatery paradni vizualni stranku vic nez ty tri hvezdicky bohuzel neda. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mám rád toto fanouškovské nadšení, o to spíš, že v tomto případě si tvůrci dali skutečně očividně záležet, přestože by jejich rozpočet nenakrmil v Jacksonově trilogii ani Gandalfova koně. Jenže... Kde je alespoň nějaký nástřel scénáře? Ono ne že by to jako prequel nefungovalo, začátek to má víc než slibný, ale poté jako kdyby se už jen improvizovalo. Každopádně nemá cenu na to jakkoliv kydat, jako taková malá návštěva do Středozemě je to fajn, nic víc, nic míň. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)

Reklama

Reklama