Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krátký příběh z prostředí Středozemě není nijak dějově strhující, nemá ani originální zápletku. Přesto má šanci potěšit zejména ty, kdo Tolkienovu světu propadli. Jisté zklamání můžou způsobit postavy, které přirozeně hrají jiní herci - zvyk je železná košile a znalý divák stále bojuje s tím, že vidí neznámé představitele. Navíc při prvním objevení se Gandalfa jsem se lekl, že ho hraje zmrtvýchvstalý J.Sovák. A nyní ke kladům - vizuál, stejně krásné krajiny, hudba a souboj Aragorna se skřety. Ten byl opravdu dobře udělaný, leckterý béčkový film by ho mohl závidět. Zajímavé bylo, jak si tvůrci poradili se ztvárněním Gluma, vědomi si toho, že po trikové stránce nemají šanci vyrovnat se Weta Digital. Jako doplněk rozrůstající se rodiny snímků ze Středozemě to není vůbec špatné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovská fajnšmekrovka. Pre tých, ktorí sa nevedia dočkať toho, kým nám Peter Jackson a Guillermo del Toro prinesú Stredozem znova na plátna našich kín, sa amatérsky tím odborníckych fanatikov rozhodol spáchať takýto profesionálne pôsobiaci, vynaliezavý, milý malý kraťas. Tentokrát však nejde o ďalší z rady internetom letiacich úchylných a zvrátených amatérskych frašiek. Strih, kamera, výprava, masky(!), kostýmy a dokonca aj choreografie súbojov sú bezchybné. Príbeh a zápletka nemajú vlastne žiadny vlastný zdroj, inšpirácia je stopercentná, ale keby mi niekto povedal, že pozerá vystrihnutú časť z niektorého z filmov trilógie, tak by nebol ďaleko od pravdy. Kvalitou atmosféry by ich totiž laik a neznalec tejto mánie mohol kľudne hodiť do jedného vreca. A najkrajšie na tom je, že celá táto paráda údajne neprekročila rozpočet štyritisíc libier. 85%. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, co všechno dokáže vzejít ze schopností zapálených dobrovolníků a menšího obnosu peněz. Nepříliš chytlavý příběh byl zpracován s neuvěřitelnou precizností a zakládáním tvůrců na detailech. Masky skřetů, úchvatné záběry skalní krajiny a majestátní hudba, to vše zapříčinilo, že jsem se zejména v ozbrojeném střetu cítil jako při sledování LOTR trilogie. Obrovský palec nahoru a nejen fanouškům doporučuji, tento kraťas by mě vejít ve všeobecnější známost. 70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mám rád toto fanouškovské nadšení, o to spíš, že v tomto případě si tvůrci dali skutečně očividně záležet, přestože by jejich rozpočet nenakrmil v Jacksonově trilogii ani Gandalfova koně. Jenže... Kde je alespoň nějaký nástřel scénáře? Ono ne že by to jako prequel nefungovalo, začátek to má víc než slibný, ale poté jako kdyby se už jen improvizovalo. Každopádně nemá cenu na to jakkoliv kydat, jako taková malá návštěva do Středozemě je to fajn, nic víc, nic míň. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* obdiv tvůrcům, co byli za 3000 dolarů schopni vytvořit, ale bez zapálených dobrovolníků by to určitě nešlo. Výsledek se podobá své předloze docela dost a možná až zbytečně, protože působí trochu plagiátorsky. Žádná extra přidaná hodnota, bez pořádného příběhu a vytknout musím hlavně atmosféru, která působila utahaným dojmem. Posoudit můžete sami a dokonce i v češtině. Přes to všechno si průměrnou známku za snahu zaslouží. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)

Reklama

Reklama