Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý! Krásně natočený střípek, který se krásně doplňuje s filmovým pánem prstenů. Těmhle amatérům se povedlo Jacksonovo dílo napodobit tak, že místy opravdu vypadá jako dvd bonus a ne jako záležitost od party fanoušků, která stála obrovské úsilí a spoustu pobíhání v lese. Bojové scény jsou skvěle natočené a rozhodně fungují, jen by setkání s černým jezdcem nemuselo být tak potemnělé. Místy možná nepřehledné, ale pořád... Sakra... S tak malým rozpočtem takhle obdivuhodný film? ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Podivuhodně povedený fanouškovský film, který popisuje Aragornovo pátrání po Glumovi a předchází tak nepřímo Prstenovské trilogii, má pochopitelně své mouchy a místy děj příliš vázne, protože zřejmě nebyly peníze na nic jiného než scény rozvážného pokuřování z dýmky. Pozornost si ale rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedá se upřít viditelná snaha o identické vizuální pojetí, ale kde je zbytek? Prominu, že Aragorna nehraje stejný herec, to je jasné, ale že se vystaví příběh takového amatérského veledíla na prakticky nulovém příběhu je obrovská škoda. Doufám, že tohle není poslední pokus, protože autorům se podařilo mnohem více, než by obyčejný divák čekal, ale jak jsem říkal, vypadat jako LOTRovská trilogie není všechno.... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné. Vzhľadom na rozpočet a amatérske podmienky, v akých to vznikalo... jednoducho obdivuhodné. Ako samostatný príbeh by to nefungovalo, ale ako epizódka, ktorá priamo predchádza udalostiam v Pánovi prsteňov, je to výborné. Kostýmy, masky, exteriéry, digitálne triky, hudba, herecké výkony, kamera a hlavne atmosféra... to všetko ďaleko presahuje to, čo si predstavujeme pod pojmom "fan-film". Bojová scéna je dokonca porovnateľná s tým, čo predviedli Jackson a spol. Jedinou vážnejšou výhradou je nešikovný strih, ale tak či onak máme do činenia s dielkom, ktoré zahanbí všetky tie direct-to-dvd sračky typu Dragonhunter či Dungeon Siege. Dokonca uvažujem, či sledovaním tohto filmíku nestojíme pri zrode novej, naozaj nezávislej a životaschopnej internetovej kinematografie. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mám rád toto fanouškovské nadšení, o to spíš, že v tomto případě si tvůrci dali skutečně očividně záležet, přestože by jejich rozpočet nenakrmil v Jacksonově trilogii ani Gandalfova koně. Jenže... Kde je alespoň nějaký nástřel scénáře? Ono ne že by to jako prequel nefungovalo, začátek to má víc než slibný, ale poté jako kdyby se už jen improvizovalo. Každopádně nemá cenu na to jakkoliv kydat, jako taková malá návštěva do Středozemě je to fajn, nic víc, nic míň. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)

Reklama

Reklama