Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní 40 minutovka, která dává nahlédnout do zákoutí a stínů plánů které měli Gandalf a Aragorn s Frodo Pytlíkem a jedním prstenem. Film jako takový se mi opravdu zalíbil. Nenucený, mysteriozní, dojemný, přirozeně plynoucí, a i ta jediná bojová scéna byla dobře udělaná. (jediné co by se dalo filmu vytknout, byla mírná nepřesnost, oproti knižní předloze, a né úplně dobře vybraní herci) I díky tomu, že se jedná o fanouškovský film, nemám jinou možnost než dát 5 hvězd. Za mě 90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

II Rozpočet £3,000 II Pekné že sa fanúšikovia do takéto niečoho pustili, škoda že príbeh o niečo viac nevystužili, je to dosť ploché a k lepšiemu hodnoteniu to vytiahne len veľmi pôsobivý súboj Aragona proti škretom, ktorý je na úrovni za ktorú by sa nemusel hanbiť ani vysokorozpočtové veľkofilmy. /55%/ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

O tom, ako Aragorn chytil Gluma... a potom ho stratil. Ak Tolkiena nemáte prečítané spredu zozadu, možno vám ani nedošlo, AKO v Jacksonovej filmovej trilógii zlý Sauron zistil, že sa Prsteň ukrýva v Kraji. Ako teda? Jednoducho: odchytil jeho bývalého majiteľa, smutne skazeného feťáka Gluma, a z neho už vo svojich mordorských kobkách vydoloval, potrebné informácie.  THE HUNT FOR GOLLUM je teda výplň medzi knižným Hobitom a filmovou trilógiou Petra Jacksona (2001 - 2003), ktorej je tým pádom prequelom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krátký příběh z prostředí Středozemě není nijak dějově strhující, nemá ani originální zápletku. Přesto má šanci potěšit zejména ty, kdo Tolkienovu světu propadli. Jisté zklamání můžou způsobit postavy, které přirozeně hrají jiní herci - zvyk je železná košile a znalý divák stále bojuje s tím, že vidí neznámé představitele. Navíc při prvním objevení se Gandalfa jsem se lekl, že ho hraje zmrtvýchvstalý J.Sovák. A nyní ke kladům - vizuál, stejně krásné krajiny, hudba a souboj Aragorna se skřety. Ten byl opravdu dobře udělaný, leckterý béčkový film by ho mohl závidět. Zajímavé bylo, jak si tvůrci poradili se ztvárněním Gluma, vědomi si toho, že po trikové stránce nemají šanci vyrovnat se Weta Digital. Jako doplněk rozrůstající se rodiny snímků ze Středozemě to není vůbec špatné. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

S prihliadnutím na fakt, že ide o amatérske fanúšikovské dielo natočené za 3 000 dolárov! je výsledok priam geniálny. Výprava a hudba je v niektorých momentoch skoro na nerozoznanie od Jacksonovej trilógie. Masky, triky, kamera a herci sú v rámci možností taktiež na vysokej úrovni. Škoda len, že film je z dejového hľadiska veľmi chabučký a jednoduchý. No atmosféra a kopírovanie Jacksonových režisérskych postupov dopadlo na jednotku. Snažím sa však hodnotiť každý film rovnakým metrom, preto iba 3*. No tvorcovia rozhodne majú môj obdiv za všetky tie hodiny tvrdej driny a môžu byť na seba patrične hrdí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)

Reklama

Reklama