Reklama

Reklama

Oni 2: Noční kořist

  • USA The Strangers: Prey at Night (více)
Trailer 1

Rodinu, která se na noc ubytuje v odlehlém kempu, navštíví tři maskovaní psychopati a podrobí je zkoušce až po ty nejzazší meze. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (189)

vurhor 

všechny recenze uživatele

The Strangers 2 jsou naprosto zářným důkazem toho, v jaké krizi se nachází většina moderních hororů - jedna laciná lekačka za druhou, minimum napětí a absolutně dementní a nelogický chování hlavních postav: 1) Našli jsme dva brutálně zavražděný lidi v osamoceném tábořišti uprostřed noci, pojďme se rozdělit! 2) ,,Mami, je za tebou maskovaná nána s nožem, nechceš se bránit?" ,,Ne, zlato, nechám se zabít, aby to vypadalo, že jsem ti hrdinsky zachránila život." 3) ,,A hele, dvoumetrový maskovaný týpek s mega velkou požární sekerou. Toho dám! *řekl mladíček s kuchyňským nožem*. 4) ,,Hej, ségra, sice nám možná zabili rodiče a jsme v baráku obklopeném vraždícími psychopaty, ale pamatuješ si tenkrát na tu bžundu z tehdy a tehdy?" ,,Jojo, to byla hrozná sranda, hahaha! Lol!" Na rozdíl od slušného prvního dílu, kde se ta děsivá atmosféra dala často krájet, je dvojka jen velice slabým odvarem, který nevyděsí, nezaujme, nenadchne. K dobru mu můžu přičíst pár pěkných záběrů a herecký výkon hlavní holčiny. Jinak je to ale horor na prd, se kterým bych neztrácel čas. Průměrné 2* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Jak už všichni známe z jedničky, máme tu sakra drsné vrahouny, které by nezastavila ani armáda a pak pár debilů, co se nechají dobrovolně zabít. SPOILERY No fakt! Vrah přijde, bodne maminku a maminka nic a kouká. Ale vrah není jen jeden, jsou tři - blondýna, nesmrtelný rybář z Tajemství loňského léta (soudě podle toho, že přežil snad tři smrti naráz a stejně měl sílu sekat sekerou) a holka co se převlíká za panenku. A pak tu máme oběti - rodinu, u které otec a matka musí být sourozenci, jinak by asi nebyli tak hloupý. Pak tu máme solidní a drsné lekačky. No fakt! Já bych se nějaké možná i lekl, kdyby mi bylo 10 a byl bych tlustá holka koukající na Disney Channel. Naštěstí to má dobrý konec, i když pozor, vrah asi žije! (no dyť tam je ten rybář) A jak to bylo napínavé! Ani jsem nedýchal, když jsem si v mobilu četl knihu! V tom filmu se asi tak něco dělo, ale nebavilo mě to, tak jsem si jednoduše četl něco, co má hlavu a patu, ne jako tahle zbytečnost v hororovém světě. Teď už vážně. Dvojka je oproti jedničce příšerná a to jednička je strašná. Tady je více nelogičností, jediné pozitivum jedničky napětí zcela zmizelo a postavy jsou otravné. Všechny. Do toho je vše dokresleno špatně vybranou hudbou (osmdesátky? to, že jsou z toho všichni hotoví u Stranger Things, kde se to taky nehodí, neznamená, že tady bude) a nejstupidnějšími smrti pod sluncem. Ale bavil jsem. Bavil jsem hlouposti celého filmu, bavil jsem se tomu, jak se to snaží být strašně moc děsivé, smál jsem se všem těm nelogičnostem, takže za to 1*. Je to aspoň komedie. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Ačkoli výsledkem kooperace režijních i scénáristických nepodarků, jsou druzí Strangers překvapivě zábavnou párty fošnou pro konzervativnější milovníky slasheru v jeho nejrannější podobě. A já sám jsem až překvapený jak mě to bavilo. Totiž celý film kopíruje postupy již dávno zapomenuté, ale o to je roztomilejší je se s nimi takhle po čase zase setkat. A umí to dělat bez toho, aby neustále poukazoval na to, jak jsou tvůrci sečtělí v kánonech a odměňoval hororové harcovníky let pominuvších doslovnými citacemi a pomrkáváním. Namísto toho se dočkáme věcí jako kamerové zoomy, dvouplánové překrývané záběry, dramatická smyčcová hudba s osmdesátkovými synthy či šíleně nelogické chování (zejména ženských) postav. O pozadí záporáků se nic nedozvíme, ti se nepohybují jinak než pomalou chůzí s občasnými přesuny autem, ze kterého vždycky zní nějaká osmdesátková šleha a hlavně bodycount je poměrně překvapivě rychle stoupající a neočekávaný. A naprosté zatmění bazénu krví jednoho z protagonistů je překrásná scéna. Trávíte-li čas odpočítáváním chyb a nesmyslů ve filmech, tak zvoňte na jiný vrata, ale nezaříkejte se tím, že dřív se ty slashery točily lepší a chytřejší. Byly v zásadě stejný. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

První Oni, měli sice fajn hereckou sestavu a solidní masky, ale to je asi tak všechno, nulová atmosféra a v podstatě žádné napětí, tam nebylo. Takže by byla škoda, tohle téma jen tak zahodit a ještě ho nevyužít, řekli si tvůrci a tak tady máme dvojku a jaká je ? Dvojku někdo natočil, v roce 1987 a poslali ji do současnosti, jinak si to neumím vysvětlit. Parádní dusná atmosféra, kde zabijáci číhají za každým rohem, mlha povalujíc mezi karavany, a ten nebezpečný hudební doprovod, dělají z dvojky lepší a kvalitnější záležitost. Dostaví se i pár pěkných gore scén a příjemný odkaz na Texaský masakr motorovou pilou. A tak jedinou vadou, na tomhle filmu je, mohlo tady být obětí, ale jinak vše je super. PS : Na psa se ani neptejte. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedničce šlo o jediné: o mrazivou atmosféru a několik děsivých momentů. Rozhodně nechtěla posouvat scénáristické hranice žánru, rozhodně nechtěla zaujmout originalitou. Dvojka je na tom úplně stejně. Zase jde o zlo číhající kdesi venku, opět tak na ulici nehybně stojí magor s maskou na tváři a sekerou v ruce. Nebo holka s velkým ostrým nožem vynořující se ze tmy. Trpělivě vyčkávající, co její oběť udělá. V pomalém tempu dokonale mrazivé. Právě ono postupné pronikání za fyzicky i psychicky vymezené hranice soukromí funguje v pokračování stejně jako v jedničce. I když jsme přeci jenom v kempu. Rozdíl je možná v tom (i když se omlouvám, první díl si už tolik nevybavuji), že se ústřední rodinka chová víc nelogicky – pokud mi odkrouhli nejbližšího člena rodiny, určitě nebudu s nabitou bouchačkou jen vyhrožovat. Ve výsledku prostý slasher ovšem s několika mrazivými momenty. A díky za sympatických 85 minut. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2018 v Belgii. (Varan)
  • Film bol po prvý krát oznámený už v roku 2008. (molcan2)
  • Film vyšel přesně deset let po prvním dílu. (Worry77)

Reklama

Reklama