Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Morava v reklamním hávku, s příběhem plným logických děr a v podstatě i s nesympatickými herci. Asi dva skutečně vtipné vtipy (včetně bankomatu). Hezký Mikulov. Ale i na letní komedii spousta otázek - proč Voříšková zůstává s chlapem, který se jen ožírá a barák mu padá na hlavu? Z čeho žijí? Jak to, že zůstali zavření ve sklepě, že hospodskou nenapadlo, že neodešli a nešla to zkontrolovat? (Minimálně večer.) Prostě je to celé postavené na vodě, nedotažené, násilím vedené k happy endu, postavy jsou životnější v Babovřeskách než tady. A Moraváci zas podaní pražským pohledem, hlavně jak všichni chlastaj. Plus spousta reklam až moc do očí bijících. Btw, Voříšková fakt neumí hrát, a nedej Bože, když má zahrát nějaké emoce! ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Stál jsem před pár dny, tuším to bylo na samém konci dubna, na zastávce a náhodně zaslechl konverzaci jakéhosi plebejského páru. Muž vyprávěl ženě o tom, že právě viděl 2Bobule a že to bylo ještě lepší než první díl... Co si budeme namlouvat, není - ale je to zároveň daleko koukatelnější než všechny Lištičky, Muži v říji atd. Nikterak originální, Voříšková se nesvléká a smích trhající bránici se taky nekoná, ale musím uznat, že jsem se párkrát uchechtl, zvláště po druhé polovině snímku, hlavně ve scénkách s policajty. Hodnocení kolem padesáti procent (v tuto chvíli 54) je dle mého názoru zcela zasloužené a film navíc zcela nechtěně slouží jako sociologický materiál - zatímco chlapi si vesele chlastají a nejsou schopni nic zvládnout, všechno nakonec zachraňují ženy (kterým ovšem muži veškeré zásluhy upřou a ony se po nich ani neshánějí). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Žádnej učenej z nebe nespad..... Tereza se k vínu hodí víc jak na zámek a K. Hádek vytváří na vinici křehkou rovnováhu mezi přírodou a člověkem. Bohužel mezi filmem a divákem nikdo nic nevytváří. Teda nic dobrého. Krampol říká ,,kurva“ a spolu s ostatními se snaží vypadat vtipně. Ach ty český scénáře.... VINNÝ SKLÍPEK S T.VOŘÍŠKOVOU ZA POŘÁDNEJ SCÉNÁŘ!!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, jak má vypadat sušárna na ,,slámovku“. 2.) Jsem blázen do pytvořících se českých herců.. 3.) J.Korna jsem neviděl od duetů s Vondráčkovou. 4.) Jsem alkoholik a potřebuju si zošklivit víno. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejotravnější film roku. Film, který dává tak okatě najevo, že nechce nic jiného, než vytáhnout z diváků prachy za každou cenu. Absence logiky, vtipu, příběhu a vlastně čehokoliv, na co jsme v "normálních" filmech zvyklí je umocněna naprosto bezinovačním Lanném, který všechno, co dělalo první film příjemným, smetl nestoudně pod koberec. Zbyla jen trapnost a otravní nesympatičtí hrdinové až po krk namočení v nechtěně hloupém příběhu. Jistě, že nekritičtí diváci to žerou i s navijákem, náramně se u toho baví a za rok či dva poletí na další Bobul3. Takhle chutná jen pravé krabicové víno zředěné s vodou. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl mám rád, i když to byla nenáročná podívaná. Ale tohle… Napadá mě jediná věc - pokračování, které nebylo nutné. Takhle by se daly 2Bobule charakterizovat. Některé scény (a není jich zrovna málo) hraničí až s parodií, Langmajer, který byl v prvním díle sympaťák a (pro mě) zastínil i Hádka v hlavní roli, se zde chová jako debil (scénáristé si zřejmě řekli, proč jeho charakter nějak vyvíjet, ať se raději pořád chová jako blbec a ještě 10krát více). Naopak Hádek je zde zklidněnější, stejně jako Terka. Krampol mi zde absolutně neseděl a jediné scény, u kterých jsem se fakt smál, byly ty s Kornem. Shrnuto podtrženo - tenhle film nemusel (a neměl) vzniknout, ale vznikl. A stejně jako v literatuře se používá výraz "zbytečný člověk" (zrovna jsem odmaturoval, proto ta "chytrá" poznámka :-)), tak tohle je zbytečný film. 40 % a to jsem ještě v hodně dobré náladě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení padlo 3 423 klapek a vytočilo se úctyhodných 94 257 metrů filmové suroviny. (Taninaca)
  • Jeden záběr natočili filmaři v Rakousku. (Taninaca)
  • Během závěrečných titulků běží videoklip cyRáno od skupiny Kryštof. (Duoscop)

Reklama

Reklama