Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl mám rád, i když to byla nenáročná podívaná. Ale tohle… Napadá mě jediná věc - pokračování, které nebylo nutné. Takhle by se daly 2Bobule charakterizovat. Některé scény (a není jich zrovna málo) hraničí až s parodií, Langmajer, který byl v prvním díle sympaťák a (pro mě) zastínil i Hádka v hlavní roli, se zde chová jako debil (scénáristé si zřejmě řekli, proč jeho charakter nějak vyvíjet, ať se raději pořád chová jako blbec a ještě 10krát více). Naopak Hádek je zde zklidněnější, stejně jako Terka. Krampol mi zde absolutně neseděl a jediné scény, u kterých jsem se fakt smál, byly ty s Kornem. Shrnuto podtrženo - tenhle film nemusel (a neměl) vzniknout, ale vznikl. A stejně jako v literatuře se používá výraz "zbytečný člověk" (zrovna jsem odmaturoval, proto ta "chytrá" poznámka :-)), tak tohle je zbytečný film. 40 % a to jsem ještě v hodně dobré náladě. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Prostředí 7/10/// +Lubomír Lipský, Terezka Voříšková, Jana Pidrmanová a další účast dobrých herců, krásné záběry prostředí, toho filmaři využili -slabý scénář, žádná příběhová osa, film často stojí na místě, vytratil se humor/// Ještě slabší než první film, který patřil do kategorie neurazí pobaví. Tento bohužel ani moc nepobaví, i když třebas takový Korn, Táborský nebo Krampol jsou celkem vtipné postavy a párkrát úsměv nahodí. Největší problém mi dělal Lukáš Langmajer, který nemá charisma, jeho postava je otravná a bohužel se na obrazovce vyskytuje častěji než slečna z obálky./// Celkem 57%/// ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

To je ale povedený film... Ano, je to samozřejmě ironicky řečeno. První díl mě zaujal ještě tím, jak v sobě měl to kouzlo vinařství, tenhle už je jen blbou českou komedií. Postavy Hádka a Langmajera jsou natolik protivné, že doufáte, že zemřou na otravu metanolem. To se bohužel nestane. Ničemu nepomůže Krampol, spíš naopak. Stupidní gangsterská zápletka jen ukazuje na vyprázdněnost českých motivů, a to, že Voříškové postava se k té Hádkově vrátí, je jen ukázkou toho, jak nesmyslné všechno. Z jakého důvodu, že s ním vlastně je? Aby pracovala do úmoru a on chlastal? No, maluje si tu budoucnost hezky. Každý se ale přece může změnit, že? ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Morava v reklamním hávku, s příběhem plným logických děr a v podstatě i s nesympatickými herci. Asi dva skutečně vtipné vtipy (včetně bankomatu). Hezký Mikulov. Ale i na letní komedii spousta otázek - proč Voříšková zůstává s chlapem, který se jen ožírá a barák mu padá na hlavu? Z čeho žijí? Jak to, že zůstali zavření ve sklepě, že hospodskou nenapadlo, že neodešli a nešla to zkontrolovat? (Minimálně večer.) Prostě je to celé postavené na vodě, nedotažené, násilím vedené k happy endu, postavy jsou životnější v Babovřeskách než tady. A Moraváci zas podaní pražským pohledem, hlavně jak všichni chlastaj. Plus spousta reklam až moc do očí bijících. Btw, Voříšková fakt neumí hrát, a nedej Bože, když má zahrát nějaké emoce! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Písnička Atentát, která se objevovala v původních Bobulích, možná nebyla dokonalá, ale bylo na ní něco zvláštně podmanivého. CyRáno z dvojky, zdá se, není o nic horší, ale kouzlo jí chybí. To samé u mě platí i pro srovnání prvních a druhých Bobulí. Ne, není to taková tragédie, jak se tu tvrdí, a už vůbec to není film pro teenagery; naopak očekávám, že se film nejvíc bude líbit věkové skupině 40-55 let . Bohužel mi chyběl nějaký sjednocovací prvek, přece jen děj o tom, jak se dva kamarádi na útěku před policií starají o dědečkovo víno, je pro mě ve spojení s Moravou mnohem lukrativnější než pohádka o tom, jak se mafián rozhodne na vinici odpravit chlapa, který jeho dceru přivedl do druhého stavu. Tři hvězdičky nemají značit úplný propadák, ale čtyři by bylo moc. Tak snad jen postačí tvrzení, že jsem ráda, že tento film vůbec vznikl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Jeden záběr natočili filmaři v Rakousku. (Taninaca)
  • V jedné ze scén přijede Jirkova (Lukás Langmajer) dívka v zeleném vozu Hyundai i30, interiérové záběry však pochází z Peugeotu 307. (Marrty3)
  • Během natáčení se vypilo 1000 litrů vína, 30 litrů whiskey a 3 litry tuzemského rumu. (zawa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno