Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

"Tak na Moravu já nejedu!" chce se mi křičeť spolu s Juró Krampolovym, dyž čučim na 2Bobule a vidim, jak divná a zvrácená zemňa to mosi byť. Všude samé stréc v kroju, co kolem háže fóry jak v Kameňáku, baráky só tam napojeny na jediné jistič a děvčice se dokážó zamilovať až potym, co jejich galáni spadnó do vody. A že se dá natočiť tak zfušovaná scéna, jako je úvod do totoho filmu, tož to sem dosuď nečul. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitých výrazů jsem během projekce zřejmě vystřídal. Vždyť i ta Krajčova ústřední píseň je složitější, než celý tenhle pokus o situační komedii. První minuty jsem si navíc myslel, že jsem si omylem pustil čtvrtý díl Kameňáku. Řemeslně slušná a atmosférou dokonce velmi příjemná jednička mile překvapila. Dvojka nicméně sklouzla k tak lacinému nevkusu, až je mi za tvůrce hanba. Tomáš Bařina, režisér jedničky, nepovažoval diváky za úplné idioty, nenutil je rudnout hanbou v sedačkách, držel si relativní nadhled a tu a tam bavil. Přiživení na prvním díle je evidentní, každopádně jakým způsobem, tak to je mi záhadou. Na scénu se totiž vrací nejen ústřední trio, ale přichází také (bohužel) Jiří Krampol, Jana Švandová nebo nájemný vrah Jiří Korn. A scénář, který je tak prázdný, až z toho bolí břicho. A z výše zmíněné trojice naskakuje kopřivka. Jen málokdo je přirozený (snad jen Václav Postránecký nebo upozaděná Tereza Voříšková), se zbytkem je to hodně trpké setkání. Nefunguje snad ani jedna linie (snaha zabijáka Tichého, trhliny ve vztahu Honzy a Kláry, otravné mentorování pana Lipského, rádoby situační humor se sousedem, nahánění budoucího zetě). Nestínám hlavu téhle krabicové rychlokvašce jen třeba proto, že je to snazší než chválit, nebo že jde o český film. To vůbec ne. 2Bobule jsou jednoduše dějově mizerné, odfláknuté a absolutně nemyslící na diváka, což mrzí dvojnásob!! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem se k tomu filmu teď dostal - po dlouhých 12 letech od jeho vzniku - zjistil jsem, že na něm asi nechápu nic. Nechápu ten debilní název s číslovkou před slovem, nechápu proč to natočil nějakej Rusák (kterej už pak nikdy nic nenatočil) a nechápu proč to vlastně celé vzniklo, kromě obligátního důvodu vytřískat nějaké prachy parazitováním na povedené jedničce (stejné postavy, stejné letecké záběry na malebné moravské lokace, stejný červený Citroën 2CV, stejný styl nevhodného anglického soudtracku...). Humor mi zde už přišel hodně ubohý, obsazení je bída (především příšerné trio Krampol & Švandová & Korn, který si zde podle všeho zopakoval stejnou roli jako ve starším českém filmu Brak; Langmajerova postava je zde ještě nesympatičtější než minule, a ani ta Voříšková se mi zde už nelíbila), a celé to zabil otravný product placement na Hyundai a stupidní postavy policistů, jakož i podobně stupidní závěrečné rozuzlení, v němž se vše zázračně bezpracně vyřeší propadnutím do sklepa - scénář je celkově velká slabota. Jedničku mám hodně rád a ani trojka není kupodivu tak špatná, ale tohle se prostě nepovedlo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze snahy vymačkat z Bobulí co nejvíc šťávy vznikl filmový burčák pro Pražáky. Trestuhodně nevyužitý CyRano, nezištný product placement s 2CVéčkem proskakujícím billboardem (ještěže měl jen dvě reklamní plochy) a ryze "kameňácký" rozměr přinášející kreace pánů Krampola a Korna. To aby bylo hned jasné, že veškeré zbytky vtipnosti utonuly v Nových Mlýnech a že během natáčení režisér, ač to není v sekci zajímavostí uvedeno, míchal víno s vodkou. Když pominu bobule slečny Voříškové, vskutku Špatný ročník… ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl mám rád, i když to byla nenáročná podívaná. Ale tohle… Napadá mě jediná věc - pokračování, které nebylo nutné. Takhle by se daly 2Bobule charakterizovat. Některé scény (a není jich zrovna málo) hraničí až s parodií, Langmajer, který byl v prvním díle sympaťák a (pro mě) zastínil i Hádka v hlavní roli, se zde chová jako debil (scénáristé si zřejmě řekli, proč jeho charakter nějak vyvíjet, ať se raději pořád chová jako blbec a ještě 10krát více). Naopak Hádek je zde zklidněnější, stejně jako Terka. Krampol mi zde absolutně neseděl a jediné scény, u kterých jsem se fakt smál, byly ty s Kornem. Shrnuto podtrženo - tenhle film nemusel (a neměl) vzniknout, ale vznikl. A stejně jako v literatuře se používá výraz "zbytečný člověk" (zrovna jsem odmaturoval, proto ta "chytrá" poznámka :-)), tak tohle je zbytečný film. 40 % a to jsem ještě v hodně dobré náladě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • Na plakátu k filmu pózuje modelka Dominika Mesárošová. (zawa)
  • Producent Adam Dvořák si během natáčení vyzkoušel profesi kaskadéra, když dubloval Langmajera při pádu na kole. Dubloval též za Hádka a Krampola, během jedné jízdy v autě dokonce i Marii v dámských šatech. Protože se do nich nevešel, měl je vzadu přelepené lepicí páskou. (Taninaca)

Reklama

Reklama