Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (476)

castor 

všechny recenze uživatele

To lepší z JCVD a DL, přesto na mě Emmerichova akční pohádka působí jako až příliš točená na efekt. Mrtví vojáci udržovaní v provozuschopném stavu neustálým podchlazováním a vymýváním mozku fungují lehce originálně do té doby, kdy na jednoho strojově přesného jedince zabrnkají emoce a vzpomínky. Nastává tak čas pro klasický a ničím překvapující kousek, kdy prchá (s „krásnou“ ženou samozřejmě) před přesilou, vše efektně vybuchuje, řinčí a krvácí a ještě zbude čas na lehkou romantiku. Když sci-fi s Van Dammem, raději sáhnu po ultra béčku Cyborg. Scénář bez důvtipu bych ještě chápal, ale Emmerich tu působí utahaně, klame diváka, který je v očekávání, nakonec ale neumí překvapit. Tři hvězdy ano, nějaké nadšení z béčkové akční podívané nikoliv!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden zo slabších filmov kde si zahral Van Damme. Nie je to síce žiadna bomba a akčných scén pokojne mohlo byť viac ale aj tak je to zo začiatku vcelku slušná akčná porcia. Postupne sa to však dosť kazilo, pritom začiatok vyzeral sľubne, potom ale sa z deju stávalo trápne a veľké B. Herecké výkony sú hrozné, Lundgren ma naozaj neprekvapil, ale Van Dammov zlý výkon ma dostal. Nechápem, ako na tento film mohli vzniknúť pokračovania, ktoré podľa hodnotenia sú ešte blbšie, než toto. ()

Reklama

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Vietnam a zase Vietnam. Zdá se, že významější války po II.SV. nebylo. A filmaři si zacházejí s příběhy jak se jim hodí. Univerzální voják a šílený seržant Scott. Navzájem se jim podaří se zabít. Je to možné, i jiné filmy to dokázaly. A nejen filmy, i realita. O 23 let později už univerzální vojáci pochodují po scéně a naviguje je scénář a režisér. Hrrr do příběhu, chlapci***(7.10.2010) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U amerických čerpacích stanic se vás obyčejně obsluha ptá, jestli chcete natankovat benzín, naftu a nebo jezdíte na Jeana-Clauda GR44. Dámy si většinou vybírají poslední variantu, neboť za pětidolarovku zastrčenou mezi pevné půlky je schopen ujet až 400 mil.. Mrštnému Belgičanovi hrát polomrtvého evidentně svědčí a předvádí jednu ze svých nejlepších kreací, nicméně pokud vám nostalgie dovolí odložit bílou slepeckou hůl, musíte uznat, že už tehdy se Emmerich notně přehříval a zasloužil si obložit ve vaně pytlíky ledu. Natrvalo.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nic moc furt lepsi nez druhy dil. Emmerichova zajímavá režie díky, které se dá na tento film dívat a díky které si neuvědomujete, že koukáte na dva naprosto béčkové herce. Příběh je jednoduchý a založený na (možná) vymyšlených pokusech na přeprogramování vojáků z vietnamu pro trochu jiný druh operací. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Prvá verzia scenára bola nazvaná "Crystal Knights" ("Krištáľoví rytieri"). (m.a.t.o.)
  • Bizarní, jakoby nafouknuté letadlo, kterým se tým univerzálních vojáků s celým svým kamionem přepravuje, je upravený Boeing 377 Stratocruiser, konkrétně verze "Mini Guppy" z roku 1967. Vznikla přestavbou dopravního letadla na nákladní variantu pro velké objemy. Letadlo nosilo těžké náklady až do roku 1995, kdy bylo předáno muzeu. Krom Mini Guppy vznikly ještě větší "Pregnant Guppy" a obří "Super Guppy" - pro americký vesmírný program. (Stejšn)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama