Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

lekr 

všechny recenze uživatele

Parádní práce!! Dolph Lundgren se konečně vzpamatoval a po bezmála více než deseti letech sračkaření natočil pořádně akční béčko, které je sice dělané podle klasického schématu a místy postrádá logiku, ale je zároveň plné skvělých bitek, hlášek, honiček a samozřejmě trochu emocí. Nemůžu si pomoct, tenhle film mě prostě dostal!! Pomalu už začínám věřit, že akční osmdesátá léta jsou zpět! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lundgrenův nejlepší režisérský počin. Sice je to klasický schéma, jak se zabiják někomu znelíbí a sám se stává terčem, ale proč ne. Akce je natočená celkem dobře, Dolph je víceméně civilní a na nic si nehraje a hlavně to nenudí a uteče to jako voda. Sice je člověku jasné co se stane ještě dřív než se to stane,ale to už tak u akčních filmů bývá. Jen by to chtělo lepší střih. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Spolu s Missionary Manem asi úplně to nejlepší, co si Lundgren doposavaď odrežíroval. Od Command Performance určitě posun k lepšímu. Nesmrdí to až tolik televizí, Dolph si dává dobrý multikilly USPčkem i vším ostatním a pořád je tím naším sympatickým akčním hrdinou :o) Překvapí docela velká porce dost slušně udělaných krvavých triků. Stejně tu je pořád pocit, že lepší filmy by Lundgren točil pod taktovou jiného schopného režiséra, protože jako s "hercem" s ním akční filmy můžou pořád počítat. ( Kdo má averzi k direct-to-dvd Seagalům, Lundgrenům a Van Dammům, nechť si jednu hvězdu odečte nebo se na to vůbec nedívá :) ) [5.5/10 březen 2010] ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Doplh Lungren není zrovna mistr v rozepínání podprsenek, ale pozbytek tohohle béčka si držl docela slušnej výkon.Na to, že už patří mezi tu starší várků bouchačů, tak dobrý. Únava jde na něm vidět, ale formu má pořád dobrou a po dlouhý době si zahrál konečně i v hlavní roli ve filmu, který sám režíroval. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren zrejme zaspal niekde v polovici 90.-tych rokov. Tam, kde by akýkoľvek schopnejší režisér dokázal vykúzliť výborný akčný thriller plný neočakávaných zvratov, sa Lundgren potkýna o túžbu vyrobiť popcornový trhák. Scenár je plný nevysvetlených zvratov a nezrozumiteľností, ktoré film totálne podkopávajú. Snaha o využitie najnovšej filmárskej techniky a efektov sa rovnako končí neúspechom. Roztrasená kamera v takmer každej scéne, neuveriteľné chovanie vedľajších postáv a nemožné situácie filmu pomaly odtínajú aj tie končatiny, ktoré ho držali aspoň na hranici priemernosti. Icarus dostál svojho mena – so svojimi obrovskými ambíciami vzlietol k filmárskemu nebu, no jeho spracovanie mu spálilo krídla a zhodilo ho do mora filmárskeho odpadu. 40% (úryvky z recenzie) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa od 22. marca 2009 do 20. apríla 2009 v Kanade a USA. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren povedal, že americký názov filmu "The Killing Machine" (v preklade "Stroj na zabíjanie") sa mu nepáči a zdá sa mu až príliš hlúpy. Pôvodný názov Icarus je podľa neho viac záhadný a fascinujúci. (m.a.t.o.)
  • V tomto filme hrajú Dolph Lundgren (Edward Genn) a Bo Svenson (Vadim) Rusov. V skutočnosti sú obaja zo Švédska. Matka Bo Svensona však pochádza z Ruska. (beso74)

Reklama

Reklama